Zemřel přední český herec Radoslav Brzobohatý

Vydáno: 12.09.2012 13:34 - Marek Odehnal | foto: facebook tvůrce

Velká herecká osobnost českého filmového a divadelního nebe nás dnes nečekaně opustila. Den před svými osmdesátými narozeninami v Praze skonal herec Radoslav Brzobohatý. Jeho nejslavnější role byla ve filmu Všichni dobří rodáci.
Zcela nečekaně dnes odešla významná persona českého filmu a divadla, herec Radoslav Brzobohatý. Médiím tuto tragickou zprávu potvrdila Brzobohatého rodina (syn Ondřej a manželka Hana Gregorová). Charismatický herec zemřel jen den před svými osmdesátými narozeninami.
Brzobohatý měl na svém kontě desítky významných filmových rolí. Jmenujme například postavu Františka z filmu , seriál F. L. Věk nebo muzikál Zorba. V letošním roce byl navíc populární herec uveden do Dvorany slávy televizní ankety TýTý.
Jeho posledním filmem tak zůstane snímek mladého režiséra Jiřího Stracha Vrásky z lásky z jara letošního roku. Naopak první významnou rolí pro něj byla postava Martina Edena v televizním zpracování románu Jacka Londona.
Sám hodnotil jako své nejpovedenější úlohy ve filmech Atentát, Ucho a . Brzobohatý byl také velkým valašským patriotem. Právě tam totiž prožil dětství poté, co se tam po druhé světové válce usadila jeho rodina po odstěhování z rodných slovenských Vrútek.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY