Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 37. týden

Kinopremiéry: 37. týden

Vydáno: 13.09.2012 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: Falcon

Hned čtyři premiéry míří tento týden do našich kinosálů. Vedle závažného tuzemského dramatu Ve stínu zaujme fanoušky snad jen páté pokračování nekonečné ságy Resident Evil. Potenciálním hitem může být i komedie Druhá šance.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Ve stínu (Falcon)
Výborná tuzemská noirová detektivka zaujme hlavně brilantní a dusivou atmosférou, jistou režií Davida Ondříčka a perfektními výkony Ivana Trojana, Sebastiana Kocha a dalších. Malinko ji ovšem sráží nedomyšlený scénář a šroubovaný konec. Přesto si diváckou pozornost zaslouží, neboť se se vší vážností a bez humoru snaží otevírat nepříjemné téma naší minulosti. Takových filmů není nikdy dost. Více se dočtete v naší recenzi.
Synopse: Potemnělými ulicemi Prahy padesátých let minulého století se pohybuje v šedivém plášti kapitán Hakl (Ivan Trojan). Ten dostal za úkol vyšetřit krádež v klenotnictví. Zdánlivě banální případ se ale vlivem okolností a vyšší moci mění v rozsáhlou a politicky výrazně motivovanou kauzu, která ma za cíl zdiskreditovat židovskou menšinu. Z nařízení StB tak vyšetřování přebírá policejní specialista z NDR major Zenke (Sebastian Koch), jenž má své úkoly přesně dané. Hakl se ale nenechá zahanbit a v pátrání pokračuje na vlastní pěst. Jeho protivník je ovšem mocný a bojovat s ním se zdá být nemožné.
Zajímavost: Realizace filmu trvala čtyři roky a napsáno bylo celkem sedmnáct verzí scénáře.
Český trailer filmu Ve stínu

Resident Evil: Odveta (Re5ident Evil:Retribution) (Falcon)
Již páté pokračování komerčně úspěšné série vzniklo znovu pod režijní taktovkou Paula W.S. Andersona a v hlavní roli se opět objeví jeho manželka Milla Jovovich. Vzhledem k pokročilému "stavu" celé ságy asi nelze očekávat nějaký kvalitativní vzestup, ale spíše sázku na jistotu, speciální efekty a třetí rozměr. Do kina přijdou zřejmě jen pravověrní fanoušci, kteří stejně o velké změny nestojí. Tady se zkrátka příběh řešit nebude a kritici na výsledku nenechají nit suchou.
Synopse: Smrtelný virus společnosti Umbrella Corporation dál pustoší Zemi a mění světovou populaci na legie masa, které jedí Nemrtví. Jediná a poslední naděje lidské rasy v podobě Alice (Milla Jovovich) se probudí v srdci nejtajnější operace korporace a dál odhaluje svou temnou minulost. Dál pokračuje v honbě na ty, kteří jsou odpovědni za šíření epidemie a dostává se z Tokia do New Yorku, Washingtonu a Moskvy, kde se dozví něco, co její dosavadní život převrátí úplně naruby. S pomocí nových spojenců a starých přátel tak musí bojovat o holé přežití a záchranu světa.
Zajímavost: Se stopáží necelých dvou hodin jde o nejdelší díl série.
Český trailer filmu Resident Evil: Odveta

Druhá šance (Hope Springs) (Bontonfilm)
Poměrně vtipná komedie oprávněně spoléhá na herecké umění Meryl Streep a Tommyho Lee Jonese, kteří dokáží elegantně podat jakékoli klišé. Oba navíc doplňuje o něco méně protřelý Steve Carell. Nečekejte ovšem bláznivou komedii, ale spíše černohumorné vztahové drama. To podle prvních ohlasů překvapivě poměrně funguje a režírující David Frankel dokáže prodat většinu vtipů a pomalu se stává žánrovou jistotou. Tohle vypadá jako ideální film pro (nejen) zamilované dvojice.
Synopse: Kay (Meryl Streep) a Arnold (Tommy Lee Jones) jsou manželé již více než tři desítky let. Je tak jasné, že jejich svazek se proměnil v rutinu a každodenní stereotyp. Zatímco Arnold je s tím celkem spokojený a nic moc neřeší, Kay je nešťastná a chtěla by se s manželem více sblížit a zažehnout novou jiskru. A právě ona jednoho dne narazí na knihu uznávaného manželského poradce doktora Felda (Steve Carell). Jeho dílo ji zaujme natolik, že přesvědčí Arnolda, aby využili jeho služeb a pokusili se vzkřísit uvadající svazek. Jenomže Feldovy metody jsou netradiční a poněkud bláznivé.
Zajímavost: Hlavní role byla nabídnuta Jeffu Bridgesovi, ten ji ale odmítl.
Český trailer filmu Druhá šance

Je to jen vítr (Csak a szél) (Artcam)
Nestranné a v rámci možností objektivní drama o rasismu Benedeka Fliegaufa vsází především na precizní režii, hutnou atmosféru strachu a autenticitu. Divácky hodně náročný snímek je záměrně skoro bezdějový a bohužel se místy nevyhýbá nudě, tudíž vyžaduje extrémně připravené publikum. Pokud vás ale dostane, bude ve vás rezonovat ještě dlouho. K zamyšlení nad současným stavem společnosti ovšem donutí každého. Jeden z nejlepších příspěvků na téma rasové nesnášenlivosti za poslední roky.
Synopse: Film zachycuje jeden den obyčejné maďarské romské rodiny žijící kdesi na městské perfierii. Otec odjel do Kanady za prací, matka má dvě zaměstnání a na běžné povinnosti jí už nezbývá čas, dcera chodí do školy, syn by měl také, ale ten se raději poflakuje po okolí. Všichni ale mají strach, který způsobuje rostoucí množství rasových útoků v zemi. Rodinu drží nad vodou jen to, že se snad brzy vypraví do zámoří za otcem. Jenomže nebude už pozdě?
Zajímavost: Snímek je inspirován skutečnými událostmi, k nimž došlo v roce 2008.
Originální trailer filmu Je to jen vítr

Vyrazíte o víkendu na nějakou premiéru? A na jakou? Hlasujte v anketě na našem Facebooku nebo nám napište do diskuze pod článkem!

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Je to jen vítr 8/10
Recenze: Je to jen vítr Maďarský festivalový hit otevírající stále aktuální a bolestné téma rasismu ve společnosti přichází do našich kin. Je skutečně tak působivý, jak se o něm říká? V čem je vlastně výjimečný a neobvyklý? A stojí za to ho... čtěte zde
Vydáno: 12.09.2012 13:00 v sekci Recenze | Premiéry
0
Druhá šance 9/10
Recenze: Druhá šance Lze změnit manželství? Osudná otázka vypadne z Meryl Streep alias Kay v práci a míří zcela nepochopitelně na kolegyni. Odpověď není důležitá. Odpovědí je totiž celý film Druhá šance. Poslední dobou oblíbená kombinace komedie... čtěte zde
Vydáno: 11.09.2012 13:00 v sekci Recenze | Premiéry
0
Ve stínu 8/10
Recenze: Ve stínu Ivan Trojan pátrá v padesátých letech po pachateli loupeže v klenotnictví. Brzy se ale případ stane politickým a on je odstaven na vedlejší kolej. Tuzemský film s vysokými ambicemi a jakýmsi přesahem je konečně tady. čtěte zde
Vydáno: 10.09.2012 13:00 v sekci Recenze | Premiéry
0
Preview: Resident Evil: Odveta
Preview: Resident Evil: Odveta Chtěla by žít normální rodinný život, místo toho je už popáté nucena ustřelovat krvelačným zombies hlavy a hledat viníka, který za všechno může. Jmenuje se Alice a v černém latexovém oblečku opět vypadá drsně a sexy. čtěte zde
Vydáno: 17.08.2012 11:00 v sekci Radar | Preview
0
Téma: Kdo je kdo v Gotham City
Téma: Kdo je kdo v Gotham City Gotham City - temné město, v němž zločin jen bují a těžko se zastavuje. Naštěstí je tu Batman, který zdejší obyvatele inspiruje ke šlechetným činům a nějaké aktivitě. Náš další tematický článek souvisí právě s jeho... čtěte zde
Vydáno: 11.07.2012 22:49 v sekci Články | Publicistika
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Zemřel Norbert Lichý (19.01.2024 09:30 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Top 10: čeští režiséři po roce 1989 (26.11.2022 14:30 v Články | Publicistika)
- Review: 43. Letní filmová škola v Uherském Hradišti (20.08.2017 21:04 v Články | Publicistika)
- Téma: Nejočekávanější filmy roku 2017, část III. - žánrovky (28.01.2017 10:20 v Články | Publicistika)
- Resident Evil: Poslední kapitola v prvním traileru (10.08.2016 16:06 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Oldboy se schovává za borovicovým hájem, aby netrávil 12 let v řetězech (04.12.2015 10:22 v Radar | TV tipy)
- Preview: Druhá míza Dannyho Collinse (02.05.2015 12:00 v Radar | Preview)
- Festivalové ozvěny: Proč jsem se zamilovala do Noir Film Festivalu (14.08.2014 23:53 v Články | Festivaly)
- Diskuze: Přinášejí Transformers zánik diváckého vkusu? (05.07.2014 19:00 v Články | Publicistika)
- Resident Evil 6 má název (17.06.2014 16:54 v Novinky | Zprávy)
- Festivalové ozvěny: Noir Film Festival (15.05.2014 07:00 v Články | Festivaly)
- TV tipy: Povedené žánrovky a dvě překvapivé premiéry (21.03.2014 07:00 v Radar | TV tipy)
- Festivalové ozvěny: Jeden svět a Česká nová vlna v Bulharsku (06.03.2014 08:26 v Články | Festivaly)
- Český lev 2014: Hořící keř překonal lví rekord (22.02.2014 21:45 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Ve stínu kriminálek a další akce (29.11.2013 07:00 v Radar | TV tipy)
- BD a DVD tipy - Je třeba vzít Liberaceho útokem (21.11.2013 18:00 v Radar | BD a DVD tipy)
- Distribuční novinka dnes naposledy zdarma ke zhlédnutí! (27.10.2013 09:55 v Novinky | Zprávy)
- Pompeii: teaser na katastrofický film režiséra Resident Evil (22.08.2013 10:36 v Novinky | Trailery)
- Festivalové ozvěny: Na co láká Letní filmová škola? (03.07.2013 12:00 v Články | Festivaly)
- Top 20 ČR: Univerzita pro příšerky slaví triumf (25.06.2013 08:52 v Komentáře | Top 20 ČR)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu