Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
BD & DVD tipy: 37. týden

BD & DVD tipy: 37. týden

Vydáno: 09.09.2012 19:12 v sekci Radar | BD a DVD tipy - Kateřina Hejdová | foto: Magic Box

Tento týden nevychází žádný nový Blu-ray disk, na DVD se ale budete moci vrátit díky premiérovým kolekcím do roku 2005 k začátkům Batmana, do Sierra Leone vás zavede snímek Krvavý diamant s Leonardem DiCapriem a série snímků Davida Finchera pokračuje Podivuhodným případem Benjamina Buttona.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
DVD obal filmu Batman začíná Batman začíná (Batman Begins) (Magic Box)
O více než sedm let dozadu vás v čase vrátí film Christophera Nolana, jenž odstartoval komiksem inspirovanou batmanovskou filmovou sérii a po celém světě vydělal na osm miliard korun. Do dob, kdy se Bruce Wayne (Christian Bale) vrací z dálného východu do Gotham City. Pro boj s organizovaným zločinem si vymyslí novou identitu a za poznávací symbol si zvolí netopýra. V novém převleku s pomocí místního policisty Gordona (Gary Oldman) hodlá zastavit zlo a individua jako je šílený doktor Jonathan Crane (Scarecrow) alias CIlian Murphy nebo mafiánský boss Carmine Falcone (Tom Wilkinson). Batmanova věrného sluhu Alfreda si zahrál Michael Cain, Batmanova "učitele“ Henriho Ducarda Liam Neeson, uvidíte i Morgana Freemana, Katie Holmesovou nebo Rutgera Hauera. Batmanovi fanoušci mají opět (vyšel již v roce 2006) šanci pořídit si snímek, který má jejich oblíbený kult na svědomí.
Synopse: Uznávaný režisér Christopher Nolan objevuje počátky legendárního Temného rytíře. Vraždou rodičů poznamenaný miliardář Bruce Wayne (Christian Bale) cestuje světem a hledá způsob, jak bojovat s nespravedlností. S pomocí věrného Alfreda (Michael Caine), policisty Jima Gordona (Gary Oldman) a spojence Lucia Foxe (Morgan Freeman), se Bruce Wayne vrací zpět do Gothamu a pouští do světa své druhé já, Batmana - maskovaného válečníka, který používá svoji sílu, inteligenci a nejnovější technologii k boji proti zlu. (oficiální text distributora)
Bonusy: Film je distribuován bez bonusů.

Český dabing: ano

České titulky: ano
Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 12. září 2012.
Originální trailer filmu Batman začíná

DVD obal filmu Krvavý diamant Krvavý diamant (Blood Diamond) (Magic Box)
Příběh jihoafrického žoldáka Dannyho Archera (Leonardo DiCaprio) ze Zimbabwe a rybáře Solomona Vandyho (Djimon Hounsou) z kmene Mende natočil v roce 2006 Edward Zwick. Drama nominované pětkrát na Oscara je zasazené do začátku 90. let, do krvavé občanské války v Sierra Leone. Solomon při nucené práci v dole nalezne a ukryje vzácný růžový diamant - od něho si slibuje pomoc pro dcery i syna, který slouží mezi dětskými vojáky. Pro Archera zase znamená cestu navždy z Afriky pryč. S pomocí americké novinářky Maddy Bowen (Jennifer Connelly) se trojice vydává na nebezpečnou cestu na území ozbrojených povstalců a zjistí, že jde o víc, než jen o drahý kámen. Napínavá kombinace akčního a válečného filmu s promyšleným příběhem.
Synopse: Bývalý žoldák, nyní pašerák diamantů (Leonardo DiCaprio) a prostý rybář (Djimon Hounsou) se octnou uprostřed ohně občanské války v Sierra Leone roku 1999. Dva muži spojí své síly v zoufalé misi: znovu získat vzácný růžový diamant nevyčíslitelné hodnoty a zachránit rybářova syna, kterého rebelové odvlekli a naučili zabíjet. Záběry krutého mučení a krveprolití střídá pohled na překrásné scenérie i válkou zpustošenou krajinu. Naléhavé a pohnuté dobrodružství v režii Edwarda Zwicka (Glory, Poslední samuraj) tvaruje napínavé lidské osudy i dechberoucí akci v moderní epos s hlubokým poselstvím. (oficiální text distributora)
Bonusy: Film je distribuován bez bonusů.

Český dabing: ano

České titulky: ano
Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 12. září 2012.
Originální trailer filmu Krvavý diamant

DVD obal filmu Podivuhodný případ Benjamina Buttona Podivuhodný případ Benjamina Buttona (The Curious Case of Benjamin Button) (Magic Box)
Další z řady úspěšných filmů Davida Finchera měl v kinech premiéru roku 2008 a obrátil opět pozornost k herectví Brada Pitta. Ten se ujal hlavní role v adaptaci krátké povídky F. Scotta Fitzgeralda, kde představuje mládnoucího muž s opačnou chronologií života od stáří do dětství. Osudovou ženu Daisy si zahrála Cate Blanchett, po jejímž boku zažívá Button nesčetná dobrodružství: zamiluje se; založí rodinu a vede úspěšný podnik. Později odchází do války a navštěvuje Harvardskou univerzitu. Na sklonku života se podobá novorozenému dítěti a vrací se do péče své chůvy. Film získal 13 Oscarových nominací, z nichž tři kategorie vyhrál, a to za nejlepší umělecké vedení, masky a vizuální efekty. Celkově obdržel 35 cen a 80 nominací. A kdybyste na ceny nedali - na příběh Benjamina Buttona nezapomenete díky skvělému zpracování ani po letech.
Synopse: "Narodil jsem se za neobyčejných okolností.” Tak začíná Podivuhodný přípak Benjamina Buttona, inspirovaný povídkou F. Scotta Fitzgeralda z 20. let o muži, který se narodil jako osmdesátiletý a stárnul pozpátku. Benjaminova cesta, která začala v New Orleansu roku 1918 a vedla přes širé moře, bombardování Pearl Harboru až zpátky domů, je stejně pozoruhodná jako obyčejná, tak obyčejná, jak jen lidský život může být. David Fincher (Zodiac, Klub rváčů) režíroval Brada Pitta a Cate Blanchett v rolích Benjamina a Daisy, spřízněných duší, míjejících se v čase, a jeho Podivuhodný případ Benjamina Buttona je dobrodružnou epickou cestou časem za radostmi života, smutkem smrti a za láskou, která přetrvá navěky. (oficiální text distributora)
Bonusy: Film je distribuován bez bonusů.

Český dabing: ano

České titulky: ano
Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 12. září 2012.
Originální trailer filmu Podivuhodný případ Benjamina Buttona

DVD obal filmu A.I. Umělá inteligence A.I. Umělá inteligence (A.I. Artificial Intelligence) (Magic Box)
Přes deset let starý film Stevena Spielberga patří k jeho vizionářským vrcholům. V budoucnosti jsou výzkumníci z firmy Cybertronics Manufacturing prvními, kdo sestrojí robota naprogramovaného k oddané a bezvýhradné lásce. Jmenuje se David (Haley Joel Osment) a je pokusně adoptován manželským párem (Monica a Henry Swinton), jehož biologické dítě v umělém spánku čeká, až bude vyvinuto sérum na smrtelnou nemoc. David by jimi měl být vychováván v lásce a péči okolí - a to by se k němu v rámci výzkumu mělo chovat jako k vlastnímu dítěti. Jenže po zázračném Martinově uzdravení je David odstrčen a ponechán osudu v temném lese. Přesvědčený, že příčinou jeho trápení je to, že není "skutečný“, se vydává hledat pohádkovou Modrou vílu, která z něho může udělat skutečného chlapce. Dojme vás také robot, který se chová jako "obyčejné" dítě?
Synopse: Režisér Steven Spielberg natočil skutečnou futuristickou sci-fi klasiku. Když je zdokonalený prototyp robotického dítěte jménem David (Haley Joel Osment) naprogramován tak, aby projevoval bezvýhradnou lásku, jeho lidská rodina není připravena na následky. David je náhle odkázán sám na sebe v nebezpečném světě. Spřátelí se s protřelým mechou (Jude Law) a vydává se na úžasnou pouť za objevením tajemství své vlastní identity. (oficiální text distributora)
Bonusy: Film je distribuován bez bonusů.

Český dabing: ano

České titulky: ano
Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 12. září 2012.
Originální trailer filmu A.I. Umělá inteligence

DVD obal filmu LOL LOL (LOL) (Magic Box)
Patnáctiletá Francouzka v podání Miley Cyrus má přezdívku pocházející ze světa internetu. Zkratka „lol“ znamená kopec legrace a smíchu a dospívání prostě není jednoduchá věc. Komedii nominovanou na Césara natočila v roce 2008 Lisa Azuelos se Sophie Marceau, letos se v kinech objevil americký remake jejího francouzského snímku - a stejná žena k němu napsala opět předlohu i jej režírovala. Napodruhé vsadila na mladičkou americkou herečku a hudebnici, role její matky připadla Demi Moore. S ní řeší LOL generační problémy, při nichž naráží třeba na neznalosti starší generace ze světa moderních technologií, kde je hlavní hrdinka "doma", vedle toho ji ale trápí i nevěra jejího přítele Chada. Odpočinková a celkem inteligentní romantika nejen pro holky se skvělým soundtrackem.
Synopse: Ve světě, stále více propojeném díky Facebooku, YouTube, Twitteru a iTunes, prožívá Lola (Miley Cyrus) a její přátelé středoškolské románky, přátelství i první zklamání. Zároveň se snaží vyhýbat svým někdy až příliš autoritativním a technologicky negramotným rodičům. Snímek LOL je autentickým příběhem, který perfektně zachycuje současnou teenagerskou realitu zachycenou velmi zábavnými a upřímnými situacemi ze života matky Anne (Demi Moore) a její dcery. (oficiální text distributora)
Bonusy: Film je distribuován bez bonusů.

Český dabing: ano

České titulky: ano
Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 12. září 2012.
Originální trailer filmu LOL

DVD obal filmu Tranzit Tranzit (Transit) (Bontonfilm)
Nevinný výlet, který měl sloužit k utužení vztahů uvnitř rodiny Sidwellových, se změní v pořádné drama. Zlodějský gang se totiž rozhodne v zavazadlech nic netušící rodinky propašovat svůj lup. Režisér José Antonio Negret představil letos nadprůměrné kriminální drama, do hlavní role obsadil charismatického Jima Caviezela. Poté, co byl uvězněn za daňové úniky, ztratil Nate Sidwell úctu své manželky a dětí. Zatčení za agresivní jízdu a následná noc ve vězení mu na sebevědomí právě nepřidá. A když se zdá, že už nemůže být hůř, objeví Nate čtyři sta tisíc dolarů hotovosti ve vlastním zavazadle. V patách jsou od té chvíle rodině čtyři bezohlední zabijáci, kteří se nezastaví před ničím a Nate Sidwell tak má příležitost ukázat svou čest a odvahu.
Synopse: Aby zlodějský gang propašoval čtyři miliony dolarů skrz policejní zátarasy, ukryje svůj lup do zavazadel nic netušící rodiny na prázdninách. Teď lupiči chtějí své špinavé peníze zpět a nezastaví se před ničím, co by jim v tom mohlo zabránit. Tahle dovolená měla dát rodinu Sidwellových znovu dohromady. Když ji začne pronásledovat a ohrožovat zlodějský gang, který svůj lup ukryl do jejich zavazadel, členové rodiny pochopí, že bez vzájemné spolupráce nikdo z nich nepřežije. (oficiální text distributora)
Bonusy: Film je distribuován bez bonusů.

Český dabing: ano

České titulky: ano
Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 12. září 2012.
Originální trailer filmu Tranzit

Na co se z našich tipů těšíte nejvíce? Nebo jsme zapomněli zmínit váš oblíbený film a chcete na něj upozornit ostatní čtenáře? Napište svůj názor do diskuze pod článkem!

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 11. týden
Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo Největším hitem v první polovině března v kinech nepochybně bude česká komedie Sladký život, která bude útočit na dlouhodobě vysokou návštěvnost. V tomto týdnu to má usnadněné v tom, že srovnatelnou komerční konkurenci nemá.... čtěte zde
Vydáno: 13.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Zemřel Tom Wilkinson (30.12.2023 22:21 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Steven Spielberg a jeho filmy: 2. část (25.02.2023 09:30 v Články | Publicistika)
- Elle Fanning si zahraje ve filmu o natáčení kultovního Kmotra (11.03.2021 10:30 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Nejslavnější sci-fi filmy let 2000 - 2009 (25.07.2020 13:30 v Články | Publicistika)
- Zemřela herečka Phyllis Somerville (18.07.2020 08:55 v Novinky | Zprávy)
- John Turturro míří do Batmana (24.11.2019 13:33 v Novinky | Zprávy)
- Zemřel herec Rutger Hauer (25.07.2019 10:02 v Novinky | Zprávy)
- Hellraiser se dočká rebootu (07.05.2019 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Fincher natočí Světovou válku Z 2 (09.10.2018 18:58 v Novinky | Zprávy)
- Reboot Duny napíše Eric Roth (06.04.2017 08:18 v Novinky | Zprávy)
- Paramount ruší reboot Pátku 13, odsouvá premiéru Světové války Z 2 (08.02.2017 10:58 v Novinky | Zprávy)
- Recenze: Doctor Strange – mystičtější dimenze marvelovského vesmíru (26.10.2016 09:30 v Recenze | Premiéry)
- Světová válka Z 2: natočí ji David Fincher? (11.08.2016 20:00 v Novinky | Zprávy)
- Natočí Scorsese Irishmana s De Nirem, Pescim a Pacinem? (07.05.2016 19:32 v Novinky | Zprávy)
- První trailer: Doctor Strange ukazuje nový směr MCU (13.04.2016 08:13 v Novinky | Trailery)
- TOP 5 rolí Leonarda DiCapria, které jsou oscarové i bez Oscara (27.02.2016 18:27 v Články | Publicistika)
- Preview: "Já, Chappie..." (08.02.2015 12:00 v Radar | Preview)
- Profil: Temný rytíř a milovník celuloidu Christopher Nolan (15.11.2014 18:43 v Články | Publicistika)
- Box Office: Na animovanou Velkou šestku nestačil ani Interstellar (10.11.2014 07:00 v Komentáře | Box office)
- Téma: Průvodce filmy Christophera Nolana 1/2 (06.11.2014 18:00 v Články | Publicistika)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu