DVD tipy: 35. týden

Vydáno: 26.08.2012 20:26 - Kateřina Hejdová | foto: MVLFFLLC & Marvel

Komiksoví superhrdinové přicházejí na DVD. The Avengers (neboli mstitelé) jsou hlavním lákadlem posledních prázdninových tipů. Do hledání záhadné ženy z fotografie se pustí v Talismanu Zac Efron, chybět nebudou ani starší filmy jako jsou Durhamští Býci a Kalifornie či oceňovaný seriál Impérium: Mafie v Atlantic City.
DVD obal filmu Avengers Avengers ( The Avengers) (Magic Box)
Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson a Jeremy Renner coby superhrdinové, jejichž charaktery jsou založeny na populární knižní sérii marvelovských komiksů Avengers z roku 1963, doputovali po vítězném tažení kinosály celého světa i na nosiče DVD. V režii Josse Whedona bojují proti nepříteli (Tom Hiddleston alias Loki), který představuje ohrožení světové bezpečnosti. Za jejich svolání je zodpovědný Nick Fury (Samuel L. Jackson), ředitel mezinárodní mírové agentury S.H.I.E.L.D. Avengers mají za sebou vůbec nejúspěšnější filmovou premiéru, která v květnu překonala dosavadní rekord loňského závěrečného filmu o Harrym Potterovi - jen během premiérovém víkendu diváci zaplatili v Americe na vstupném přes 200 milionu dolarů (4 miliardy korun). Bombastická podívaná, z níž vás bude doslova přecházet zrak, v uších vám pak bude rezonovat soundtrack od kapel AC/DC a Soundgarden.
Synopse: Marvel přináší Avengers, film, ve kterém spojí síly největší superhrdinové všech dob. Poprvé v historii spolu vytvořili Iron Man, Hulk, Thor a Kapitán Amerika tým, takže mohla vzniknout nevídaná akční sága, v níž pod režijním vedením Josse Whedona zazářily hollywoodské hvězdy jako Robert Downey Jr., Scarlett Johansson a Samuel L. Jackson. Na scéně se neočekávaně objeví nepřítel, který ohrožuje celosvětový mír a bezpečnost, a proto šéf mezinárodní mírové agentury S.H.I.E.L.D. Nick Fury musí sestavit tým, který dokáže odvrátit zkázu. (oficiální text distributora)
Bonusy: CESTA OBRAZY

Český dabing: ano

České titulky: ano
Doporučená cena: 399 Kč. V obchodech od 29. srpna 2012.

Český trailer filmu Avengers

DVD obal filmu Talisman Talisman (The Lucky One) (Magic Box)
V dubnu měla v česku premiéru adaptace románu Nicolase Sparkse s původním názvem Šťastlivec. Seržant americké námořní pěchoty Logan Thibault (Zac Efron) se v ní ocitá už na své třetí misi v Iráku, kde nalezne v písku fotografii neznámé ženy, jejíhož majitele nemůže najít. Obrázek si ponechá a od té chvíle se ho jakoby zázrakem drží ve válce štěstí. Přežije všechny nebezpečné úkoly, na něž je posílán a když se posléze vrátí domů, rozhodne se tajemnou zachránkyni najít a osobně jí poděkovat - byť vlastně ani není zač. Čeká ho setkání s křehkou ženou (Taylor Schilling), která už se nehodlá zamilovat a je pod nadvládou bývalého manžela, který má mocného otce a hrozí jí odebráním syna do vlastní péče. Dokonale rozehrané romantické drama se zamýšlí nad nepříliš originální, ale stále fascinující otázkou: Nakolik náhoda může ovlivnit lidský život?
Synopse: V tomto silném a romantickém snímku, který byl natočen podle románu autora bestselerů Nicholase Sparkse, si zahráli Zac Efron, Taylor Schilling a Blythe Danner. Po své třetí misi v Iráku, odcestuje seržant americké námořní pěchoty Logan Thibault (Efron) do Severní Karolíny, aby zde hledal neznámou ženu, jejíž fotka byla jeho talismanem během války.
Bonusy: Úžasná vzájemná přitažlivost Zaca a Taylor

Český dabing: ano

České titulky: ano
Doporučená cena: 299 Kč. V obchodech od 29. srpna 2012.

Český trailer filmu Talisman

DVD obal filmu Durhamští Býci Durhamští Býci (Bull Durham) (Magic Box)
Debut režiséra Rona Sheltona z roku 1988 představuje hvězdnou hereckou trojici a vysloužil si kromě jiných cen i nominaci na Oscara za původní scénář. Malé městečko v Severní Karolíně žije baseballovou ligou, v níž bojuje o vítězství jejich tým Býků. Do mužstva přichazí zkušený hráč Crash Davis (Kevin Costner), jehož kariéra v podstatě končí a pomalu upadá v zapomnění. V Durhamu má ale kromě jiného pomoci mladému a údajně podceňovanému nadhazovači Ebbymu LaLooshovi (Tim Robbins), s nímž se krátce po svém příchodu do města po hádce popere. Jejich vzájemný profesionální vztah a spolupráci navíc značně zkomplikuje atraktivní fanynka Annie (Susan Sarandon), která přes původní antipatie poplete hlavu i mírně zapšklému Davisovi. Vzájemná rivalita obou sportovců odhalí nečestné chování mladšího z nich a naopak otevřenou tvrdohlavost a neústupnost toho zkušenějšího a nakonec i úspěšnějšího.
Synopse: Nová baseballová sezóna začne v Durhamu poněkud nejistě. Nově najatý zadák Durhamských býků „Crash“ Davis (Kevin Costner) zbije mladého namyšleného nadhazovače „Nuka“ LaLooshe (Tim Robbins). V té chvíli přichází na scénu krásná a svůdná Annie Savoy (Susan Sarandon), která si každoročně vybírá jednoho hráče svého oblíbeného týmu a věnuje mu svou pozornost, přízeň i zkušenosti. Oba temperamentní spoluhráči na hřišti a rivalové mimo něj by tak měli v sezóně předvést nejvíce ze svých umů, aby odměně v tak smyslném podání učarovali. Ovšem Nuke nemá smysl fair play, což zkušeného a paličatého Crashe přivádí k šílenství. Nechte se pozvat do úžasné herecké společnosti, podávat se bude nenapodobitelný koktejl vášní, sportu a lásky! (oficiální text distributora)
Bonusy: Film je distribuován bez bonusů

Český dabing: ano

České titulky: ano
Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 29. srpna 2012.

Originální trailer filmu Durhamští býci

DVD obal filmu Kalifornie Kalifornie (Kalifornia) (Magic Box)
Road movie Dominica Seny svedlo v roce 1993 dohromady Brada Pitta a Davida Duchovnyho coby dvě protipólné osobnosti, které si osudově zkříží cestu. Začínající spisovatel Brian se vydá s přítelkyní, fotografkou Carrií (Michelle Forbes), na cestu z Pittsburghu do Kalifornie. Cílem je sběr informací kolem masových vražd, o nichž mladý autor píše rádoby autentickou knihu. Kvůli penězům s sebou na inzerát vezme další dvojici, Earlyho (Brad Pitt) a jeho milenku Adele. Intelektuálně zaměřený Brian (David Duchovny) ovšem netuší, že na zadním sedadle svého auta veze v podstatě hlavního hrdinu své knihy a že si zkušenost s přízemním myšlením vraha a jeho psychikou prožije nedobrovolně na vlastní kůži. Napínavý a nekompromisně realisticky drsný snímek ukazuje herecký talent hlavní záporné dvojice - po boku Brada Pitta v roli místy vyloženě prostoduché Adele vyniká Juliette Lewis (podobnou roli dostala v Tarantinových Takových normálních zabijácích).
Synopse: Vzrušující dobrodružství i nepředstavitelné hrůzy čekají na dva hlavní hrdiny během jejich cesty do Kalifornie. V tomto mrazivém psychologickém thrilleru si zahráli vynikající Brad Pitt a Juliette Lewis, která podala neuvěřitelně přesvědčivý výkon. V dalších rolích uvidíte neméně přesvědčivého Davida Duchovnyho a Michelle Forbes. Intelektuální městský pár Brian a Carrie se vydají na cestu napříč zemí, aby načerpali informace pro svou knihu věnovanou tématu sériových vrahů. Společníky jim jsou jejich noví známí Early a jeho přítelkyně Adele. Jeden vůz, jeden cíl a jedna velká snaha o společné téma k hovoru je provází prvními kilometry. Když se ale začnou konečně všichni sbližovat, projeví se náhle Earlyho prudká povaha a vyděšení Brian a Carrie zjišťují, že za poznatky o nemilosrdných vrazích nebudou muset cestovat tak daleko, jak si původně mysleli.
Bonusy: Film je distribuován bez bonusů

Český dabing: ano

České titulky: ano
Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 29. srpna 2012.

Originální trailer filmu Kalifornie

DVD obal filmu Impérium - Mafie v Atlantic City Impérium - Mafie v Atlantic City 2. série (5 DVD) (Boardwalk Empire Season 2) (Magic Box)
Příznivci kvalitních seriálů si jistě nenechají ujít druhou sérii dva roky starého seriálu, na jehož scénáři a produkci se podílel Martin Scorsese. Gangsterská kronika z dob prohibice vznikla v produkci HBO, nekorunovaného vládce podsvětí Nuckyho Thompsona si zahrál Steve Buscemi, jenž za svůj výkon získal Zlatý Globus a Emmy a roli označil za jednu z nejlepších své dosavadní kariéry. S pomocí bratra - městského šerifa Eliase Thompsona (Shea Whigham), skupiny politiků a zločinců získá Nucky kontrolu nad obchodem s ilegálním alkoholem. A kšeftuje i s mafiánskou smetánkou - Arnoldem Rothsteinem (Michael Stuhlbarg), Jimem Colosimem (Frank Crudele), Luckym Lucianem (Vincent Piazza) i samotným Al Caponem (Stephen Graham). Jenže z války se záhy vrací Jimmy Darmody (Michael Pitt), Nuckyho někdejší chráněnec a řidič, jenž začne podnikat na vlastní pěst. Pořádný průšvih na sebe nenechá dlouho čekat.
Synopse: Druhá série Impéria, Zlatým glóbem® oceněného seriálu z pera držitele Emmy® Terence Wintera (Rodina Sopránů ®), v produkci Martina Scorseseho, začíná v roce 1921 v Atlantic City. V počátcích prohibice drží Enoch „Nucky“ Thompson (Steve Buscemi) v rukách neomezenou moc nad „hernou světa.“ Díky zmanipulování voleb se Nucky a mladý veterán z 1. světové války Jimmy Darmody ujmou vlády nad městem. Jejich sevření ale začne povolovat, když Nuckyho zatknou za ovlivňování volebního procesu a oddanost jeho rodiny i nejbližších přátel začne kolísat. Mezitím zločinci jako Arnold Rothstein, Lucky Luciano, Meyer Lansky a Al Capone hladově vyčkávají na správný okamžik, kdy urvat sousto z Nuckyho koláče. (oficiální text distributora)
Bonusy: Rejstřík postav, Prozkoumejte hlavní hráče druhé série, Zpátky v Impériu: navštivte znovu první sérii Impéria s tvůrcem/výkonným producentem Terencem Winterem v patnáctiminutové rekapitulaci, Čas peněz, Novinky v Impériu, Vedoucí výpravy Bill Groom a autor/výkonný producent Terence Winter představují nové lokace druhé série, Nové postavy, Promo spot k druhé sérii, Šest audio komentářů od herců a tvůrců.

Český dabing: ano

České titulky: ano
Doporučená cena: 899 Kč. V obchodech od 29. srpna 2012.

Teaser seriálu Impérium - Mafie v Atlantic City

Na co se z našich tipů těšíte nejvíce? Nebo jsme zapomněli zmínit váš oblíbený film a chcete na něj upozornit ostatní čtenáře? Napište svůj názor do diskuze pod článkem!


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY