Zemřel režisér Tony Scott

Vydáno: 20.08.2012 08:37 - Amaya Tomanová | foto: Ron Phillips / Touchstone Pictures & Jerry Bruckheimer, Inc.

Tony Scott, režisér snímků Top Gun, Pravdivá romance nebo například Poslední skaut, byl nalezen v Los Angeles mrtvý. S největší pravděpodobností spáchal sebevraždu. Bylo mu osmašedesát let.
Režisér, producent a scenárista Tony Scott spáchal sebevraždu skokem z mostu v jednom z přístavů v Los Angeles. Zprávu o jeho úmrtí sdělil médiím místní koroner Joe Bell. O něco později nalezla pobřežní stráž v režisérově autě, zaparkovaném poblíž mostu Vincent Thomas, dopis na rozloučenou. Podle oficiálních zpráv přelezl Scott zábradlí mostu spojujícího San Pedro a Terminal Island a "bez váhání skočil".
Tony Scott, celým jménem Anthony D. L. Scott, se narodil 21. června 1944 v britském Northumberlandu jako mladší bratr Ridleyho Scotta, v jehož snímku Boy And Bicycle si ve svých šestnácti letech poprvé zahrál. Studoval výtvarné umění na Sunderland Art School, zanedlouho se však svého úmyslu stát se malířem vzdal a rozhodl se kráčet ve šlépějích svého staršího bratra Ridleyho.
Původně se chtěl zaměřit výhradně na dokumentární tvorbu, režíroval i televizní reklamy, v osmdesátých letech začal rozjíždět svou režisérskou kariéru v Hollywoodu. V roce 1983 režíroval "upířinu" Hlad s Davidem Bowiem a Catherine Deneuve, o tři roky později přišel na řadu legendární Top Gun s Tomem Cruisem v hlavní roli. Následovaly snímky Policajt v Beverly Hills II, Bouřlivé dny, Poslední skaut či Pravdivá romance.
Naposledy Tony Scott potěšil diváky povedeným adrenalinovým filmem Nezastavitelný, v plánu měl i sequel Top Gunu, podílet se měl i na sestřihu homevideí Japan In A Day, inspirovaném úspěšným Životem v jednom dni.
Tony Scott zemřel v osmašedesáti letech, se svou třetí ženou Donnou měl dvě děti.
Zdroj: CNN


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY