Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 17. 8. 2012 - 23. 8. 2012

TV tipy: Zajímavé filmy s hvězdným obsazením

Vydáno: 17.08.2012 16:00 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: United Artists

Prázdniny se chýlí ke konci, televize ale stále nabízí hlavně reprízy osvědčených hitů. Proto se do naší nabídky tentokráte dostaly snímky ne úplně dokonalé, přesto zajímavé a plné hereckých hvězd. Lahůdkou týdne je Apokalypsa.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Plakát filmu Apokalypsa Apokalypsa (Apocalypse Now) (pátek 17. 8., ČT2, 21.45 - 00.15)
Majstrštyk Francise Forda Coppoly je jedním z nejslavnějších hollywoodských příspěvků k tématu nešťastné vietnamské války. Diváka naprosto smete absolutním realismem, černým humorem, temnou atmosférou a dokonalou režií. Bezchybné je též hvězdné obsazení (Robert Duvall, Martin Sheen, poněkud obtloustlý Marlon Brando, tehdy ještě ne úplně známý Harrison Ford, začínající Laurence Fishburne...), na které je vskutku radost pohledět. Jediné, co může mrzet, je to, že dvěma Oscary oceněný film neuvidíme v televizi v inovované redux verzi. Geniální kousek, který by neměl uniknout vaší pozornosti.
Synopse: Kapitán Willard (Martin Sheen) je v průběhu vietnamské války pověřen důležitou misí. Musí najít a zlikvidovat plukovníka Kurtze (Marlon Brando), který zešílel a uprostřed džungle založil autonomní vojenskou jednotku, která bojuje s každým, kdo se jen přiblíží. Cesta proti proudu Mekongu se pro Willarda stává očistcem, v jehož průběhu přemýšlí o sobě, smyslu celé války a ceně lidského života.
Zajímavost: Martin Sheen prodělal během extrémně náročného natáčení infarkt.
Originální trailer filmu Apokalypsa

Plakát filmu Lidé pod schody Lidé pod schody (The People Under the Stairs) (pátek 17. 8., Prima Cool, 22.45 - 00.40 / sobota 18. 8., 03.55 - 06.05)
Velice solidní a lehce nedoceněný horor mimo jiné dokazuje, jakou vypravěčskou invencí kdysi oplýval Wes Craven. V rámci možností originální děj, který je umístěn do jediného domu, osvěžil tolika hláškami, atypickým hrdinou i zábavnými vraždami, že se divák nestačí divit. Svěží tempo bohužel ve druhé polovině upadne a snímek se změní jen v krvavé béčko, nicméně stále jde o oddechový kousek, který by mohl slabším povahám před spaním nahnat strach. A k tomu určitě přispěje i herecký ansámbl sestávající z neznámých tváří.
Synopse: Třináctiletý Fool (Brandon Quintin Adams žije v ghettu na periferii. Jeho už tak složitou situaci ztíží fakt, že je s matkou vystěhován z domu. Přítel jeho sestry ale zjistí, že ve vile na okraji města je ukrytý poklad v podobě zlatých mincí. Rozhodne se je tedy s kamarádem ukrást a na pomoc přibere ještě Foola. Nikdo ovšem netuší, co se v domě ve skutečnosti ukrývá.
Zajímavost: Režisérovou inspirací k natočení filmu se stal skutečný příběh rodičů, kteří své děti drželi doma a neumožňovali jim kontakt s vnějším světem.
Originální trailer filmu Lidé pod schody

Plakát filmu Všichni královi muži Všichni královi muži (All the King´s Men) (sobota 18. 8., Nova, 00.10 - 02.30)
Lehce nadprůměrné politické drama Stevena Zailliana, které se asi oprávněně tuzemským kinům vyhnulo, hodně spoléhá na hvězdnou hereckou sestavu (Jude Law, Sean Penn, Anthony Hopkins, Kate Winslet a další), která odtáhne i vyloženě slabé momenty snímku. Scénář totiž není tak propracovaný, jak by člověk čekal a někdy klouže dost po povrchu. Ani režijně není vše úplně pefektní, naštěstí tu jsou již zmiňovaní herci, výborná hudba Jamese Hornera a podobně skvělá kamera.
Synopse: Willie Stark (Sean Penn) býval prostým mužem. To se ale změnilo v momentě, kdy se rozhodl vstoupit do politiky. Jeho nová kariéra, obrovská síla moci, korupce a také zrada mu zcela změní charakter. Lidé kolem něho se s tím tak musí postupně smiřovat a vyrovnat.
Zajímavost: James Gandolfini musel pro svou roli viditelně přibrat.
Originální trailer filmu Všichni královi muži

Plakát filmu Darjeeling s ručením omezeným Darjeeling s ručením omezeným (The Darjeeling Limited) (sobota 18. 8., Prima Family, 01.10 - 02.50)
Komediální road movie svérázného tvůrce Wese Andersona je sice o trošku méně bizarnější a možná přístupnější než jeho ostatní filmy, jinak ale zůstává vše při starém. Dočkáte se tedy šíleného příběhu, stejně bláznivého soundtracku a podobných výkonů všech zúčastněných, mezi nimiž vynikají zejména Owen Wilson a Adrien Brody. Filmařovy fanoušci přesně vědí, co očekávat, jeho odpůrci nechť raději nepřepínají. Ani v tomto případě si jejich sympatie nezíská.
Synopse: Jack Whtiman (Jason Schwartzman) se v jednom z pařížkých hotelů ukrývá před světem a také přítelkyní (Natalie Portman). Ta ho ovšem vystopuje a navštíví. Rázem poté se Jack ocitá ve vlaku v Indii, v němž už sedí jeho bratři Peter (Adrien Brody) a Francis (Owen Wilson), kteří se vydávají na dobrodružnou cestu s překvapivým cílem.
Zajímavost: Každá ozdoba vlaku byla ručně malovaná miniaturními štětečky, což zabralo stovky hodin.
Oficiální trailer filmu Darjeeling s ručením omezeným

Plakát filmu Beowulf Beowulf (Beowulf) (sobota 18. 8., Nova, 20.20 - 22.40)
Scenáristicky zřejmě nejlepší "motion capture" pokus Roberta Zemeckise skutečně oplývá mnohovrstevnatým, neklišovitým a strhujícím příběhem. Taktéž kamera a vizuální stránka jsou ohromující. Rozporuplný je naopak viditelně digitální původ postav, jenž malinko sráží jinak velmi dobré herecké výkony mimo jiné Angeliny Jolie, Brendana Gleesona, Raye Winstonea nebo Anthonyho Hopkinse. Být tohle klasicky hraný film, šlo by o výtečný kousek.
Synopse: Legendární severský válečník Beowulf (Ray Winstone) se vydává na pomoc královi Hrotgarovi (Anthony Hopkins), jehož panství škodí obávaná příšera jménem Grendel (Crispin Glover). Mnohem mocnější je ale její matka (Angelina Jolie), která vraždí nevinné vesničany.
Zajímavost: Při natáčení bylo využito skoro tři sta kamer.
Oficiální trailer filmu Beowulf

Plakát filmu Rychlejší než smrt Rychlejší než smrt (The Quick and the Dead) (neděle 19. 8., Nova, 22.25 - 00.40)
Ve filmografii takřka kultovního Sama Raimiho opomíjený dobrodružný western je neškodnou jednohubkou, která pobaví. Roztomilá žánrová pocta vyniká hlavně hudbou a solidními herci, jimž jednoznačně kraluje opět záporný Gene Hackman, s nímž se snaží držet krok krásná Sharon Stone, charismatický Russell Crowe a mladý Leonardo DiCaprio. Ač tu místy nápadité a efektní momenty kontrastují s nudou a obyčejností a od začátku je jasné, jakým směrem se příběh ubere, jedno zhlédnutí rozhodně nikoho neurazí.
Synopse: Do městečka Redemption přijíždí tajemná Ellen (Sharon Stone), jejímž cílem je zabít Heroda (Gene Hackman) - muže, který městu vládne a který kdysi zničil její život. Příležitostí k tomu se stává každoročně pořádaná pistolnická soutěž o finanční výhru. A Ellen je rozhodnuta zvítězit stůj co stůj.
Zajímavost: Stone se na obsazení DiCapria těšila tolik, že celý jeho honorář zaplatila sama.
Originální trailer filmu Rychlejší než smrt

Plakát filmu Equilibrium Equilibrium (Equilibrium) (neděle 19. 8., Prima Family, 00.25 - 02.20)
Efektní sci-fi Kurta Wimmera vsází hlavně na "první signální" a vydařenou akci, která skrývá mnoho choreografických i režijních nápadů. Ohromí také solidní atmosférou, propracovaným vizuálem, několika emotivními scénami, trefně použitou klasickou hudbou a charismatickým a správně "cool" Christianem Balem v hlavní roli. To pak divák rád odpustí děravý příběh i některé nudnější momenty. Zbytečně podceňovaný snímek.
Synopse: Ve světě budoucnosti je třeba zabránit válkám. Proto se zakazují knihy, umění i hudba a projevení citu se trestá smrtí. Na likvidaci takových jedinců dohlíží špičkový vládní agent John Preston (Christian Bale). Jenomže jednou ztratí krabičku s lékem, která potlačuje emoce a okamžitě se stává vyvrhelem.
Zajímavost: Přestřelka mezi Prestonem a policií se natáčela pouhou půlhodinu.
Oficiální trailer filmu Equilibrium

Plakát filmu Vliv gama paprsků na měsíček zahradní Vliv gama paprsků na měsíček zahradní (The Effect of Gamma Rays on Man-in-the-Moon Marigolds) (neděle 19. 8., Prima Love, 00.50 - 02.25)
U nás neznámý režijní počin slavného Paula Newmana s prapodivným názvem je nenápadným a působivým rodinným dramatem, které má blíže spíše k evropské podobě žánru. Prim tu tedy hrají herecké výkony, jimž jednoznačně kraluje Joanne Woodward. Tvůrce tu prokazuje cit pro práci s příběhem a diváckou působivostí. Je tedy znát, že předlohou je divadelní hra, což ale ve své podstatě nevadí. Nenechte si příležitost vidět v našich televizích výsledek práce jen zřídka režírující legendy ujít.
Synopse: Excentrická vdova Beatrice (Joanne Woodward) žije jen se svými dvěma dcerami. Za svůj neutěšený život viní všechny kromě sebe a sama jen čte noviny, kouří a oddává se nerealistickému snění. Obě dcery jí sice pohrdají, zároveň jsou ale na nejlepší cestě být jako ona. Jak s tímto faktem naloží, už záleží jen na nich.
Zajímavost: Natáčení nebylo úplně nejpříjemnější, neboť hodně pršelo, musel se tedy měnit rozvrh a docházelo ke zdržením.
Ukázka z filmu Vliv gama paprsků na měsíček zahradní

Plakát filmu Bláznivá střela 33 a 1/3: Poslední trapas Bláznivá střela 33 a 1/3: Poslední trapas (Naked Gun 33 1/3: The Final Insult) (pondělí 20. 8., Nova Cinema, 20.00 - 21.40 / úterý 21. 8., 15.15 - 16.55)
Důstojné završení výborné trilogie doplácí především na fakt, že na režijní stoličku usedl rutinér Peter Segal, který některé vtípky nedokázal zcela prodat. Můžeme tu také vypozorovat mírný přechod k fekálnímu humoru, který ne úplně funguje. Naštěstí je tu ale Leslie Nielsen v nejlepší formě, pro něhož bohužel šlo o poslední povedený snímek. Nechybí ani Priscilla Presley, O. J. Simpson a George Kennedy, k nimž se tentokráte přidává i sexbomba Anna Nicole Smith. Hlavně díky nim je výsledek další vynikající parodií na tehdy aktuální hity.
Synopse: Frank Drebin (Leslie Nielsen) je na stopě teroristů, kteří ohrožují bezpečnost světa. Roztržitý policista tak neváhá, ani když ho pátrání zavede na oscarový ceremoniál. Jelikož jde o blaho civilizace, klidně ho přeruší. Škody, jaké tím napáchá, ale nebude jednoduché odčinit.
Zajímavost: Číslovka 33 a 1/3 ve skutečnosti označuje rychlost přehrávání vinylových desek.
Originální trailer filmu Bláznivá střela 33 a 1/3: Poslední trapas

Plakát filmu Grázlové Grázlové (Bottle Rocket) (pondělí 20. 8., ČT2, 22.30 - 00.00)
Celovečerní debut Wese Andersona sice ještě není tak osobitý jako jeho další dílka, přesto už je tu znát snaha o budování stálé herecké základny (hlavně bratři Owen a Luke Wilsonové), převracení "nezávislých" konvencí a netradiční hudební doprovod. Většinu nedlouhé stopáže jde ovšem o klasickou kriminální komedii, která není moc originální, nicméně neurazí a příjemně pobaví. Navíc může sloužit jako studijní materiál zarytým tvůrcovým fanouškům.
Synopse: Tři kamarádi (Luke Wilson, Owen Wilson, Robert Musgrave) už mají dost stereotypu a láká je spíše život kriminálníků. Toho využije místní šéf podsvětí pan Henry (James Caan), který si je najme na pěkně špinavou práci. Trio přátel tak zažije pravou zkoušku ohněm.
Zajímavost: Owen Wilson, který se podílel i na scénáři, původně ve filmu hrát nechtěl a přesvědčit se nechal až samotným režisérem.
Originální trailer filmu Grázlové

Na co se z našich tipů těšíte nejvíce? Nebo jsme zapomněli zmínit váš oblíbený film a chcete na něj upozornit ostatní čtenáře? Napište svůj názor do diskuze pod článkem!

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 29. 3. 2024 - 4. 4. 2024
TV tipy: Nekonečný příběh krále králů v království nebeském K Velikonocům se letos televizní dramaturgové moc neodvázali a vsadili na jistotu v podobě tradičních repríz. Kromě jednoho zapomenutého biblického příběhu tak nejvíc zaujme uvedení rozporuplného dramatu o Dianě Spencer. čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 13. týden
Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 12. týden
Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život V českých kinech se stále nejvíce chodí na americký trhák Duna a na českou komedii Sladký život. Zájem je také o animák o Kung Fu Pandě. čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 12. víkend
Box office: Koho zavoláte? V amerických kinech proběhla o víkendu premiéra nového dílů Krotitelů duchů, který ovládl víkendové tržby a posunul celou franšízu do klubu miliardářů. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 22. 3. 2024 - 28. 3. 2024
TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led S končícím březnem v televizích nejvíce překvapí zařazení dvou absolutně neznámých britských thrillerů z osmdesátých let. Největším diváckým lákadlem ale nejspíš bude premiérové uvedení dramedie Hodně štěstí, pane... čtěte zde
Vydáno: 22.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2023 opustily (23.12.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Zemřel Frederic Forrest (24.06.2023 09:36 v Novinky | Zprávy)
- Top 10: Sam Raimi (04.06.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- Zemřela Raquel Welch (16.02.2023 07:30 v Novinky | Zprávy)
- Zemřel Earl Boen (07.01.2023 09:30 v Novinky | Zprávy)
- Stroj času: Lovec jelenů se vrací do kin (09.09.2022 12:30 v Recenze | Stroj času)
- Stroj času: Hypnotická, deziluzivní a znepokojující Apokalypsa (28.07.2022 12:30 v Recenze | Stroj času)
- Kinopremiéry: Apokalypsa v lize supermazlíčků (27.07.2022 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Coppola obsadil Megalopolis (13.05.2022 13:30 v Novinky | Zprávy)
- Jason Statham bude The Beekeper (06.05.2022 07:30 v Novinky | Zprávy)
- Stroj času: Pavučina snů - film, který nikoho nepotěšil (30.01.2022 10:30 v Recenze | Stroj času)
- Top 10: kameramani s nejvíce Oscary (13.02.2021 10:00 v Články | Publicistika)
- Téma: nejlepší filmy všech dob (13.12.2020 12:00 v Články | Žebříčky)
- Téma: Nejslavnější sci-fi filmy let 2000 - 2009 (25.07.2020 13:30 v Články | Publicistika)
- Top 10: nejslavnější horory 90. let (29.02.2020 09:30 v Články | Publicistika)
- Top 10: Gene Hackman (30.01.2020 10:30 v Články | Publicistika)
- Téma: jsou marvelovky kino? (27.10.2019 12:00 v Články | Publicistika)
- Zemřel scenárista Spider-Mana Alvin Sargent (11.05.2019 10:00 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Francis Ford Coppola: 10. nejlepších filmů (07.04.2019 10:00 v Články | Publicistika)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu