Temná věž se hýbe kupředu. S Russellem Crowem

Vydáno: 04.08.2012 10:21 - Martin Bubrín | foto: Stephen King

O adaptaci sedmidílné ságy Stephena Kinga Temná věž bylo už napsáno hodně. Po mnohých odkladech a problémech s produkcí to nyní vypadá, že studio chce projekt co nejrychleji rozhýbat. S Russellem Crowem v hlavní roli.
Že by další monstrózní produkce, která nedojde svého cíle? Ambiciózní Temná věž je rozsáhlá a velmi komplikovaná sága, skoro až neadaptovatelná pro filmové médium. Mýtické putování pistolníka Rolanda z Gileadu zpustošeným postapokalyptickým / westernovým / fantasy světem, který se prolíná s tím naším, k nedosažitelné Temné věži by bylo velmi obtížné realizovat v rámci rozsáhlého televizního projektu, natož výdělečného velkofilmu, jenž by rád započal novou franšízu.
Přesto se nám studio Warner Bros. (které převzalo práva po Universalu, jemuž již vypršela smlouva) snaží naznačit, že bychom měli v nejbližších dvou týdnech opravdu vědět, zda projekt dostane zelenou, nebo ne. A dost možná s tím souvisí účast Russella Crowea, kterému nyní studio nabídlo hlavní roli. Je velice pravděpodobné, že na základě jeho rozhodnutí Warneři postaví celou budoucnost tohoto neustále odkládaného projektu.
Ještě před nedávnem byl s rolí Rolanda (skoro až oficiálně) spojován Javier Bardem, ale ten už se od Temné věže distancoval úplně. Což si osobně myslím, že je škoda, protože by se na svůj post náramně hodil. Scenárista Akiva Goldsman nedávno také dokončil finální podobu scénáře a Ronu Howardovi v podstatě nic, kromě zelené od studia, nechybí k nastartování velkoprodukce.
Jen pro doplnění - počítá se se třemi celovečeráky (jeden z nich určitě bude režírovat Howard) a dvěma sezonami televizního seriálu, pravděpodobně stanice HBO, které budou vysílány v mezerách mezi filmy. Pokud by tedy vše klaplo, je dost možné, že budeme mít co do činění s projektem, který ještě neměl v kinematografii obdoby. Nebo snad chcete říct, že jste se na pokračování filmu, který jste viděli v kině, těšili do televize?


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY