O čem bude pátá Smrtonosná past?

Vydáno: 28.07.2012 14:41 - Lukáš Havlíček | foto: Twentieth Century Fox

Režisér John Moore upozornil, že nemáme čekat typický McClanův humor v míře jako u předchozích filmů. Americký hrdina McClane se tentokrát vydá do Ruska, kde bude z problému dostávat svého syna. Problém však neodvrátí a půjde po nich celé Rusko.
Pátý díl Smrtonosné pasti s podtitulem Opět v akci bude režírovat John Moore. Nový díl nám připomene období studené války (alespoň těm starším, nám mladším připomene stránky z učebnic..), John McClane se utká v mezinárodním souboji s rozzlobenými Rusy, poté co se jeho syn dostane do zatím nespecifikovaných potíží v Moskvě.
Moore, který režíroval například Maxe Paynea, prozradil, že fanoušci nemají očekávat žádné vtípky zlehčující McClaneovy problémy. Neboli udělá pátý díl Smrtonosné pasti, který vlastně nebude Smrtonosnou pastí. "Nemyslím si, že lidi jsou zvědaví znovu na ty kraviny. Jsou dost chytří na to, aby chtěli další cynické vtipy z jednoho soudku pořád dokola. Laťka bude výše." Přenášet to nejlepší ze série do nového dílu se prostě nebude.
Vtipy nebudou, ale akce bude bez pochyb. Moskvou se například budou prohánět auta ve velké honičce, která se točila 78 dní (ne, není to chyba ani překlep, a ne, nevíme, jak je to možné).
V příběhu dostane prostor nová linie otec - syn a ukáže to, co jsme mohli tušit – McClane je superpolda, ale otec je to pěkně mizerný. Na syna kašle a výchově moc nedal, ale do Moskvy pro něj přiletí alespoň zaplatit kauci. A zjistí, že jablko nepadlo daleko od stromu a fanoušci poznají McClanea 2.0 (dobrá pojistka do budoucna, série přejde k McClaneovi mladšímu a Willis bude dostávat menší role dokud... ehm, nezestárne). Společně se mužská část rodiny stane nejhledanějšími osobami v celém Rusku a jsme u staré dobré pojetí série – všichni špatní Rusové půjdou po hodných Američanech.
Zlosyna bude hrát Sebastian Koch, syna Jai Courtney. Společně s Brucem Willisem je uvidíme v kinech na začátku příštího roku.
Zdroj: Empire


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY