TV tipy: Troja, Díra, Dveře v podlaze či Strážci - Watchmen

Vydáno: 21.08.2010 07:00 - Johana Hovorková | foto: 2003 Warner Bros. Pictures

V sobotu dobudeme Troju, v úterý zachráníme dálniční policii a v rámci filmového klubu se podíváme na válku v Iráku nebo utečeme z vězení. A pozor! Po kabelu k vám do obýváku míří Watchmeni a dojde snad i na sex. Ve městě. Ano, jsou tady pravidelné TV tipy.
CELOPLOŠNÉ TV STANICE
Hned v sobotu večer se od 20.00 můžete na Nově podívat na velkofilm Troja. Slavný příběh velké lásky a velké tragédie s nikým méně slavným, než jsou Brad Pitt a Orlando Bloom v hlavních rolích, přinejmenším pobaví a zaujme správně hollywoodsky vybudovanou atmosférou a jistě zajímavými hereckými výkony.
V pondělí určitě nezapomeňte přepnout na TV Barrandov, kde ve 21.45 začíná výborný český snímek Kočár do Vídně. Iva Janžurová v něm předvádí nezapomenutelný výkon v roli ženy rozhodnuté pomstít se za oběšení svého manžela Němci. A dostane příležitost velice brzy - hned druhý den je totiž přinucena odvézt dva německé vojáky na rakouskou hranici.
Úterní večer bude od 22.00 patřit Primě Cool a komedii Superpoldové. Film plný absurdních situací o tom, jak se oddělení dálniční policie snaží odvrátit zrušení kvůli špatným výsledkům, vám jistě zaručí odreagování a zábavu. Těšit se můžete na souboj se zločinem a zároveň také s největšími nepřáteli dálniční policie - městskou policií.
Ve středu Prima Cool nabízí od 22.00 první polovinu výborného válečného dramatu Nejdelší den. Převyprávění historického vylodění v Normandii, které se odehrálo 6. června 1944, nabídne skvělé herecké výkony (Sean Connery, Paul Anka, Eddie Albert) a zároveň také pohled na rozkládající se německou armádu a její vojáky, kterým jejich vedení do poslední chvíle tvrdilo, že lodě, které se už objevují na obzoru, vůbec neexistují.
A pokud si po namáhavém pracovním týdnu budete chtít odpočinout, ČT1 vám nabízí skvělou příležitost v pátek. Ve 20.00 totiž poběží oblíbená česká pohádka Lotrando a Zubejda. Slušný loupežník Lotrando (Jiří Strach) se spolu s drvoštěpem Drncem (Pavel Zedníček) dostane do země Solimánie, kde je Drnec díky svému jménu považován za doktora. Ve chvíli, kdy má léčit princeznu Zubejdu (Barbora Seidlová), se sice ukáže, že o medicíně nic neví, zato Lotrando se toho hodně dozví o lásce.

Filmový klub České televize

ČT2 Filmový klub ČT nabídne v neděli ve 22.25 v rámci bloku Americké nezávislé léto neveselý snímek Zredigováno. Režisér Brian de Palma v něm nabízí syrový pohled na válku v Iráku - smrt těhotné ženy, zabíjení nevinných, znásilnění. Pro milovníky kvalitního filmu se silným žaludkem jednoznačné doporučení. V úterý se od 22.45 můžete těšit na francouzský koprodukční snímek Poslední trapper, který vypráví příběh jednoho z posledních skutečných lovců - trapperů. Norman Winther v něm hraje sám sebe. Ve čtvrtek se pak na ČT ve 21.45 můžeme těšit na napínavý útěk z vězení s názvem Díra. Francouzské drama podle knihy José Giovanniho přenesl na plátno Jacques Becker a věřte, že při kopání osudného tunelu z cely číslo šest se od obrazovky neodtrhnete. Zvlášť proto, že o plánu ví také ředitel věznice. A chybět ani tento týden nebude projekt režiséra Rainera Wernera Fassbindera Berlín, Alexandrovo náměstí, který pokračuje již devátým dílem.

KABELOVÉ A SATELITNÍ TV STANICE
V sobotu ve 22.00 si můžete na HBO pustit snímek Strážci - Watchmen, natočený podle slavného amerického sci-fi komiksu, který se odehrává v USA v roce 1985. Napětí mezi západem a SSSR roste. A když je zavražděn superhrdina, jehož úkolem je chránit lidstvo, rozhodne se Rorschach bojovat. Narazí však na znepokojivou pravdu.
A pokud máte sci-fi rádi, můžete se k němu vrátit hned v pondělí. Ve 20.00 má totiž také na HBO premiéru film Den, kdy se zastavila země. Mimozemšťan Keanu Reeves přiletí na Zemi zabránit lidem, aby zničili sami sebe. Přestože se snaží pomoct a chce jednat s vládami a nejvyššími představiteli jednotlivých států, je místo toho umístěn do laboratoře a zkoumán. Podaří se mu utéct a na jeho cestě mu pomáhá astrobioložka Helen (Jennifer Connelly) se svým synem.
A jestli vás sci-fi naopak nezajímá, v neděli ve 23.00 na HBO Comedy můžete opět sledovat slavný Sex ve městě. Film jako pokračování oblíbeného seriálu vám odpoví nejen na to, jestli si Carrie vezme Pana Božského, ale i na to, jaké nové boty si opět novinářka a milovnice mužů a módy koupí.
V úterý odpoledne si pak můžete zapnout Filmbox, kde v 17.35 poběží Dveře v podlaze. Silný příběh inspirovaný Irvingovým románem Rok vdovou jistě zaujme všechny milovníky lidských osudů, ale jak už to tak bývá, nevyhneme se lidské tragédii. Právě ta totiž stojí za krizí manželství spisovatele Teda a jeho krásné ženy Marion. Všechno ale změní příjezd mladého asistenta Eddieho. Jak se vyvine vztah šestnáctiletého chlapce s o mnoho let starší ženou? To se už musíte podívat sami.
V pátek ve 20.30 se místo návštěvy baru můžete sami doma bát. Horor Děvčátko, které bydlí na konci ulice (s Jodie Foster v hlavní roli) vypráví o dívce, která žije sama v domě svých rodičů. Všem tvrdí, že tatínek je daleko na služební cestě. Stejně jako maminka. Na děsivou pravdu však jednoho dne přijde vlezlá sousedka.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY