Podívejte se na nářezový kraťas Punishera

Vydáno: 19.07.2012 10:37 - Petr Čáp | foto: Marvel

Punisher je v zahraničí velice populární komiksová postava, která se dočkala již tří špatných filmů. Nyní se jeden z ex-Punisherů vrací do role a pokouší se postavě zlepšit reputaci v krátkometrážním filmu. Podařilo se?
První filmová verze Punishera se objevila v roce 1989 s Dolphem Lundgrenem v hlavní roli a jmenovala se Mstitel. O patnáct let později přišel Kat s Thomasem Janem. Jako poslední se před čtyřmi lety zjevil Ray Stevenson ve snímku Kat: Válečná zóna. Nejlépe je přijímán prostřední snímek a dodnes je pro mnohé fanoušky Thomas Jane tím pravým filmovým Punisherem.
Právě těmto příznivcům udělal herec velikou radost, když na Comic-Conu o uplynulém víkendu představil krátký film, ve kterém se do kůže nemilosrdného zabijáka na deset minut vrátil. Reakce byly na výstavě pozitivní a bylo jen otázkou času, kdy se dílo objeví volně přístupné na internetu. Nyní jsme se dočkali a pod článkem si stylovou podívanou můžete užít na vlastní oči.
Snímek nazvaný Dirty Laundry vznikl bez účasti, a jak sám Thomas Jane říká, přistupoval k němu jako k fanouškovskému filmu. Kraťas označuje jako milostný dopis Franku Castlovi (Punisher) a jeho fanouškům, mezi které se také zařazuje.
Pokud by divák nevěděl, že se jedná o příběh o Punisherovi, do samotného konce snímku by to těžko rozpoznal. Sledujeme totiž jednu špinavou, nebezpečnou ulici, na které místní gang obtěžuje všechny kolemjdoucí, zatímco drsně vyhlížející muž (Jane) vylézá ze své dodávky a míří si přes ulici vyprat prádlo. Jak už u Punishera bývá zvykem, nevydrží dlouho přihlížet bezpráví a rozhodne se situaci vyřešit po svém.
Snímek je velice zručně natočen a vzhledem k minimálnímu rozpočtu vypadá na úrovni. Herec ani s přibývajícími léty neztratil nic na charismatu a dokazuje, že by měl jako Punisher dostat další plnohodnotnou šanci. Ačkoliv se toho za desetiminutovou stopáž moc nestane, dokáže dílo pohltit a dát divákům přičichnout k nekompromisní verzi komiksu, která na velkém plátně doteď tolik chybí.
Rozhodně se jedná o zajímavé pokoukání, které dává postavě druhý dech a divákům víru, že bychom se přece jen někdy mohli dočkat povedeného filmu s Punisherem. Je třeba najít jen správný tvůrčí tým. Třeba zrovna tento. Marvel totiž získal práva na postavu zpět, tudíž by se mohl pokusit o vlastní interpretaci. Vzhledem k tomu, že ústřední postava nemusí být nutně mladý hezoun, je stále naděje, že by Marvel případně mohl opět zvolit Thomase Janea do hlavní role. Fanoušci za něj určitě budou vehementně rukovat.
Krátký film Dirty Laundry můžete zhlédnout rovnou pod naším článkem.

Dirty Laundry


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY