Virální kampaň RoboCopa startuje

Vydáno: 09.07.2012 17:10 - Martin Bubrín | foto: Metro-Goldwyn-Mayer

MGM nejspíš nechtějí nechat nic náhodě, tak rok před premiérou ambiciózního remaku sci-fi klasiky RoboCop zveřejňují první virální video. V něm se vám představí nové produkty společnosti Omnicorp.
Total Recall, Hvězdná pěchota, Blade Runner a také Robocop. S originalitou si v Hollywoodu nikdo hlavu příliš neláme, a tak se v následujících letech dočkáme hned několika předělávek známých sci-fi snímků. Milovníci originálů budou tentokrát muset trochu přimhouřit oči, jelikož brutální násilí a společenská satira nejspíše ustoupí mnohem povrchnějšímu uchopení plnému digitálních atrakcí, které se bude snažit cílit na největší okruh diváků. Samozřejmě v ratingu PG-13.
Odhady teď ale nechme stranou a podívejme se na první virální video k filmu RoboCop zveřejněné na letošním Comic-Conu, které po vzoru Promethea a Weyland Industries představuje společnost Omnicorp, která vyrábí produkty, jež nám zajišťují lepší budoucnost a bezpečnost našich měst.
Jde především o vzdušného drona XT-908 a legendárního ED-209, známého hlavně z úvodní masakrální scény z Verhoevenova originálu. Jak můžete vidět, oproti předešlému zakulacenému vzhledu má mnohem futurističtější design a nedělá mu problém jednou střelou zlikvidovat třeba tank.
Na co je společnost Omnicorp obzvláště pyšná, je její nadcházející produkt s názvem RC-2000, který kombinuje lidské zdroje a robotické inženýrství. I těm pomalejším došlo, že budeme mít tu možnost se seznámit s novým druhem městské ochrany, tedy mužů zákona v robotických oblecích. V několika krátkých detailech si také můžeme všimnout nového designu obleku, který bude v novince nosit Joel Kinnaman. Pro ten bude ale dost prostoru nejspíš až v následujících videích..
RoboCop by měl do amerických kin dorazit 9. srpna 2013 (česká premiéra je zatím neznámá) a ve vedlejších rolích se představí například Gary Oldman, Hugh Laurie, Samuel L. Jackson nebo Abbie Cornish.
Pod vedením režiséra Elitní jednotky Josého Padilhy můžeme doufat, že film nesklouzne k povrchní hollywoodské podívané, ale spíše k mnohem satiričtější společenské kritice. Samozřejmě s perfektními akčními scénami, jako to ostatně předvedl ve svých předcházejících počinech. Konkrétnější podobu napoví jistě až první teaser.
Video můžete zhlédnout na oficiálních stránkách Omnicorp nebo rovnou pod naším článkem.

Virální video Omnicorp Product Line k filmu RoboCop


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY