Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
DVD tipy: 28. týden

DVD tipy: 28. týden

Vydáno: 08.07.2012 21:02 v sekci Radar | BD a DVD tipy - Kateřina Hejdová | foto: Bontonfilm

Zatímco ve Varech si zasoutěžil, na DVD má tento týden premiéru. Naše tipy tentokrát otevírá Soukromý vesmír Heleny Třeštíkové, v nabídce najdete ale i několik amerických komedií a dramat. Do 80. let se vrátíme díky kolekci retro filmů.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
DVD obal filmu Soukromý vesmír Soukromý vesmír (Bontonfilm)
Neuvěřitelných 37 let natáčela Helena Třeštíková svůj zatím nejdelší časosběrný film. Soukromý vesmír zachycuje život členů jedné obyčejné české rodiny, které se v roce 1974 narodilo první dítě - právě jeho osud je osou příběhu. Před kamerou se tu narodí, vyrostou a dospějí tři děti, paralelně se ale odehrávají v pozadí i důležité společenské změny. Deníky otce Kettnera nabízejí vzpomínky konkrétních lidí na posledních čtyřicet let života v Česku a vracejí se i k letům pod komunistickou nadvládou, kdy rodina žila uzavřená ve svém soukromí. Jeden z nejucelenějších pohledů na generační střety, jaký současná česká kinematografie nabízí. Na festivalu v Karlových Varech letos soutěžil v sekci dokument.
Synopse: Dějiny jedné rodiny zaznamenala Helena Třeštíková ve svém zatím nejdelším časosběrném projektu. Film Soukromý vesmír natáčela 37 let a zachytila tak v ohromující šíři život členů jedné obyčejné české rodiny od 70. let až do současnosti. Helena Třeštíková začala sledovat s filmovým štábem svou kamarádku Janu v roce 1974. Jana tehdy čekala první dítě s manželem Petrem a právě život jejich syna Honzy je osou tohoto filmu. Před kamerou se tu narodí, vyrostou a dospějí dohromady tři děti a jejich rodiče prožijí velkou část svého života. Zatímco archivní záběry připomínají uměleckou kariéru Karla Gotta, významné okamžiky dobývání kosmu či zásadní politické proměny této země, deníky rodiny Kettnerových, které si po celou dobu pečlivě vedl otec rodiny Petr, nabízejí soukromou alternativu velkých dějin. Manželé Kettnerovi a jejich děti nevedou tak dramatický život jako hrdinové předchozích režisérčiných filmů Marcela, René a Katka. Jako statisíce dalších Čechů i Kettnerovi v éře nesvobody soustředili pozornost na svůj "soukromý vesmír". Fascinující cesta jejich životem je i díky tomu velmi optimistickým a zároveň dojemným svědectvím o důležité roli rodiny, o jedinečnosti a pestrobarevnosti lidského života a neustálém hledání jeho smyslu.
Bonusy: originální trailer

Český dabing: film je v češtině

České titulky: ano, pro neslyšící
Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 11. července 2012.
Český trailer filmu Soukromý vesmír

DVD obal filmu Znovu a jinak Znovu a jinak (Young Adult) (Magic Box)
Hlavní hrdinkou úspěšné americké černé komedie je uštěpačná spisovatelka Mavis Gary (Charlize Theron), která píše "dospělou" literaturu pro mládež. Čerstvě rozvedená žije v 37 letech sama v malém bytě v Minneapolis, dietní coca colou u televize zahání kocoviny a píše méně a méně. Když jí přijde e-mailová zpráva od bývalého přítele z vysoké, neváhá a okamžitě se za Buddym (Patrick Wilson) vydá. Její triumfální návrat do rodného města nebude ale tak jednoduchý, jak si myslela. Nesympatickou sobeckou hrdinku vzbuzující až na výjimky výsměch uvedl na plátno režisér Jason Reitman.
Synopse: Čerstvě rozvedená spisovatelka Mavis Gary (Charlize Theron) se po letech vrací do svého rodného domu v Minnesotě. Věčně přiopilá a deprimovaná z brzkého konce své brakové knižní série pro mládež Mavis věří, že se jí podaří začít znovu a jinak po boku své bývalé školní lásky Buddyho Sladea (Patrick Wilson). Egocentrická Mavis se přitom vůbec nehodlá ohlížet na to, že je Buddy šťastně ženatý a právě radostně očekává narození prvního potomka.
Bonusy: Komentář režiséra, hlavního kameramana a prvního asistenta režie & koproducenta, Ohavná pravda: Průvodce scénou, Vystřižené scény

Český dabing: ano

České titulky: ano
Doporučená cena: 299 Kč. V obchodech od 11. července 2012.
Český trailer filmu Znovu a jinak

DVD obal filmu V zemi krve a medu V zemi krve a medu (In The Land Of Blood And Honey) (Magic Box)
Režijním debutem Angelina Jolie, která k filmu psala zároveň i scénář, mnohé své kritiky překvapila. Čeští diváci mohli film vidět již na letošním Febiofestu. Příběh milenců rozdělených bosenským válečným konfliktem apeluje na morální a emotivní lidské stránky. Hlavní hrdinové se opětovně setkávají v momentě, kdy Danijel (Goran Kostic) velí jednotce, která Alju (Zana Marjanovic) vleče do zajateckého tábora. Film byl letos nominovaný na Zlatý glóbus.
Synopse: Před rozpadem Sovětského svazu v roce 1991 prožili Ajla (Zana Marjanovic) a Danijel (Goran Kostic) krátkou intenzivní romanci. Politické okolnosti, které rozdělily Jugoslávii a vedly k občanské válce, ale jejich vztah přervaly. Bosenka Ajla teď putuje spolu s dalšími ženami do zajateckého tábora, kde jsou vězeňkyně vystavovány nedůstojným životním podmínkám a permanentnímu násilí. Srb Danijel je jeho velitelem...
Bonusy: Film je distribuován bez bonusů.

Český dabing: ano

České titulky: ano
Doporučená cena: 299 Kč. V obchodech od 11. července 2012.
Originální trailer filmu V zemi krve a medu

DVD obal filmu Neuvěřitelně hlasitě & nesmírně blízko Neuvěřitelně hlasitě & nesmírně blízko (Extremely Loud & Incredibly Close) (Magic Box)
Filmovou adaptaci sedm let starého bestselleru Jonathana Safrana Foera natočil Stephen Daldry. Příběh začíná v mysli výjimečně inteligentního devítiletého Oskara Schella (Thomas Horn), jehož otec zahynul v New Yorku při útocích 11. září. V jeho věcech najde Oskar klíč, k němuž začne hledat pasující zámek a kromě jiného potká při pátrání muže, jenž ho naučí překonat strach z hlučného a nebezpečného světa kolem. V hlavních rolích snímku nominovaného letos na Oscara se představují Tom Hanks, Sandra Bullock, John Goodman či Max von Sydow.
Synopse: Po nečekané smrti svého otce (Tom Hanks) při teroristickém útoku na World Trade Centrum se jeho introvertní devítiletý syn Oskar (Thomas Horn) snaží vypátrat záhadu, od čeho je drobný klíček náhodně nalezený v otcově pozůstalosti a komu patří jméno Black napsané na obálce, v níž byl klíč uschován. Spolu s podivínským němým sousedem (Max von Sydow) se Oskar vydává na několikaměsíční pátrání. Podle telefonního seznamu chce vypátrat každého Newyorčana s příjmením Black a jednoho po druhém se vyptat na svého otce.
Bonusy: Hledání Oskara: Mladý nováček a hlavní představitel Thomas Horn udělal na ostatní herce a režiséra neuvěřitelně silný dojem.

Český dabing: ano

České titulky: ano
Doporučená cena: 299 Kč. V obchodech od 11. července 2012.
Český trailer filmu Neuvěřitelně hlasitě & nesmírně blízko

DVD obal filmu Blade Blade (Blade) (Magic Box)
Podle komiksové předlohy Marva Wolfmana stvořil a v roce 1998 uvedl do kin režisér Stephen Norrington postavu Bladea (Wesley Snipes), zmučené lidské duše. Napůl člověk, napůl upír. Nesmrtelný bojovník s nadpřirozenými schopnostmi, povolaný do boje za záchranu lidí proti krvelačným upírům v době, kdy jejich vládce Deacon Frost (Stephen Dorff) vyhlásí lidské rase válku. Akční fantasy s prvky hororu patří mezi to nejlepší ve svém žánru a dočkala se několika pokračování. V dalších rolích Kris Kristofferson, N'Bushe Wright či režisér Norrington.
Synopse: Tajemný mstitel tmavé pleti, který si říká Blade (Wesley Snipes), přišel na svět za zvláštních okolností a se zvláštními schopnostmi. Protože jeho těhotnou matku pokousal upír, žena při porodu zemřela, ale její syn se narodil vybaven několika upírskými vlastnostmi a naopak bez upírských handicapů. Denní světlo ani česnek Bladeovi neublíží a touhu po krvi minimalizuje speciální sérum, které pro něj vyrábí starý zbrojař Abraham Whistler (Kris Kristofferson). Oba muži společně brázdí americká velkoměsta a nemilosrdně likvidují členy upírské mafie, která má pod palcem noční podniky celé země. Nejzáludnějším nepřítelem se ukáže být mladý upír Deacon Frost (Stephen Dorff), který se chystá realizovat "konečné řešení lidské otázky".
Bonusy: Audio komentáře herců a štábu, La Magra – dokument z archivu, Jak vznikal Blade – dokument z archivu, Původ Bladea: Pohled na temný komiks, Původní trailer pro kina

Český dabing: ano

České titulky: ano
Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 11. července 2012.
Trailer filmu Blade

DVD obal filmu Krokodýl Dundee Krokodýl Dundee (Crocodile Dundee) (Magic Box)
Australská dobrodružná romantická komedie z roku 1986 udělala hvězdu z herce Paula Hogana, který tak nezapomenutelně postavu dobrodruha Dundeeho obohatil o svůj komediální talent. Ctižádostivá newyorská reportérka Sue Charlton (Linda Kozlowski) se rozhodne napsat článek o Australanovi, který přežil útok velkého krokodýla. Vypraví se proto do australského městečka Wakabout Creek, kde ji samozřejmě čeká osudové setkání. Zatímco ale v divočině se necítí doma ona, Dundeemu (Paul Hogan) není pro změnu dobře v New Yorku, kam se Sue odjede poznávat její normální život a propagovat vlastní příběh.
Synopse: Ambiciózní reportérka Sue Charlton (Linda Kozlowski) se vydává z New Yorku do australské buše, aby vyzpovídala muže, který zázračně přežil útok krokodýla. Svérázný Mike Dundee (Paul Hogan) ovládá spoustu efektních kousků - dokáže holou rukou zneškodnit nebezpečného hada nebo beze zbraně uspat býka. A samozřejmě je největší expert na krokodýly široko daleko. Když se ukáže, jak vděčný objekt je, reportérka Mikea na oplátku pozve do New Yorku, kde svým excentrickým chováním způsobí rozruch na každém kroku.
Bonusy: Film je distribuován bez bonusů.

Český dabing: ano

České titulky: ano
Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 11. července 2012.
Originální trailer filmu Krokodýl Dundee

DVD obal filmu Top Gun Top Gun (Top Gun) (Magic Box)
Série retro filmů z 80. let pokračuje dalším kultovním filmem té doby, v němž se pro změnu poprvé blýskl Tom Cruise. V machistickém prostředí elitní americké školy pro piloty bojových letounů se nezkušený Pete "Maverick" Mitchell zamiluje do zkušené instruktorky Charlie Blackwood (Kelly McGillis). Když ale ztratí při zkušební akci kamaráda a navigátora (Anthony Edwards), ani milostný vztah ho neuchrání před pochybnostmi a strachem z dalšího rizika. Dnes by Top Gun svůj úspěch těžko zopakoval, jako vzpomínka na pozdní 80. léta funguje ovšem spolehlivě.
Synopse: Akční drama z prostředí školy pro elitní piloty zvané Top Gun sleduje charakterovou proměnu jejího nezkušeného, ale o to ambicióznějšího kadeta Mavericka (Tom Cruise). Ctižádostivý hrdina se neohlíží na pravidla, následuje instinkt a jeho často riskantní akce jsou trnem v oku jeho nadřízeným. Když jeho kamaráda Goose (Anthony Edwards) stojí hazardérství při cvičném letu život, Maverick začíná svůj postoj přehodnocovat.
Bonusy: Film je distribuován bez bonusů.

Český dabing: ano

České titulky: ano
Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 11. července 2012.
Originální trailer filmu Top Gun

DVD obal filmu Flashdance Flashdance (Flashdance) (Magic Box)
Hudbou 80. let zní filmový muzikál Flashdance, příběh osmnáctileté Alex Owens (Jennifer Beals). Civilním povoláním svářečka sní v Pittsburghu stále o baletní kariéře a po večerech chodí tančit do místního baru. Jednoho večera se na pivo staví i její nadřízený (Michael Nouri), jehož Alexino odhodlání naprosto uchvátí. Současně s ne úplně jednoduchým milostným příběhem tak divák sleduje i dívčin boj o možnost studovat na Pittsburghské taneční konzervatoři. Hlavní kouzlo filmu Flashdance ale netkví v příběhu či scénáři jako takovém, nýbrž právě v hudebně-vizuální stránce. Kdo má jen trochu rád tanec, jistě film Adriana Lynea zařadí do své filmotéky, byť je to dílo veskrze popové.
Synopse: Osmnáctiletá Alex Owens (Jennifer Beals) pracuje z existenčních důvodů jako svářečka v ocelárně, ve skutečnosti ale touží po studiu tance na Pittsburghské konzervatoři. Po večerech alespoň tančí v luxusním baru Mawby's, kde svým nadáním okouzlí i Nicka Hurleyho (Michael Nouri), svého šéfa z ocelárny, který v ní zprvu nepozná jednu ze svých podřízených. V Mawby's pracuje jako číšnice také Alexina kamarádka Jeanie (Sunny Johnson), která by se ráda uplatnila jako krasobruslařka, a obě dívky by rád zlákal do své stáje majitel místního strip klubu Johnny C. (Lee Ving).
Bonusy: Film je distribuován bez bonusů.

Český dabing: ano

České titulky: ano
Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 11. července 2012.
Originální trailer filmu Flashdance
Na co se z našich tipů těšíte nejvíce? Nebo jsme zapomněli zmínit váš oblíbený film a chcete na něj upozornit ostatní čtenáře? Napište svůj názor do diskuze pod článkem!

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 13. týden
Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 12. týden
Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život V českých kinech se stále nejvíce chodí na americký trhák Duna a na českou komedii Sladký život. Zájem je také o animák o Kung Fu Pandě. čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 12. víkend
Box office: Koho zavoláte? V amerických kinech proběhla o víkendu premiéra nového dílů Krotitelů duchů, který ovládl víkendové tržby a posunul celou franšízu do klubu miliardářů. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 22. 3. 2024 - 28. 3. 2024
TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led S končícím březnem v televizích nejvíce překvapí zařazení dvou absolutně neznámých britských thrillerů z osmdesátých let. Největším diváckým lákadlem ale nejspíš bude premiérové uvedení dramedie Hodně štěstí, pane... čtěte zde
Vydáno: 22.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 12. týden
Kinopremiéry: Neposkvrněné panenky na útěku z Utopie I v tomto týdnu je v kinech čas na dohánění restů, protože žádná z premiér nemá velký divácky potenciál a je spíše pro hrstku fanoušků. To platí jak pro novinku Ethana Coena, tak pro horor Neposkvrněná se Sydney Sweeney. čtěte zde
Vydáno: 20.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2022 opustily (26.12.2022 12:30 v Novinky | Zprávy)
- Zemřel Clarence Gilyard (29.11.2022 09:40 v Novinky | Zprávy)
- Herci, kteří si zničili kariéru (06.10.2022 10:00 v Novinky | Zprávy)
- Box Office: Mimoni slavili rekordní tržby (04.07.2022 07:30 v Komentáře | Box office)
- Téma: Tom Cruise slaví 60 let (03.07.2022 09:30 v Články | Publicistika)
- Box office: Top Gun trhal rekordy (30.05.2022 07:30 v Komentáře | Box office)
- Stroj času: Top Gun - dokonalý prototyp popcornového filmu (29.05.2022 14:30 v Recenze | Stroj času)
- Recenze: Akční pokračování Top Gun: Maverick svého předchůdce ve všem překonává (27.05.2022 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Tři tygři a Maverick ví kulový a ocitají se na pokraji nervového zhroucení (25.05.2022 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Krotitelé duchů: Odkaz kouzlo prvního filmu nezopakovali (12.01.2022 12:30 v Recenze | Premiéry)
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2021 opustily (22.12.2021 16:00 v Novinky | Zprávy)
- Zemřel producent Krokodýla Dundeeho (23.07.2021 10:36 v Novinky | Zprávy)
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2020 opustily (22.12.2020 13:46 v Novinky | Zprávy)
- Angelina Jolie natočí Unreasonable Behaviour (20.11.2020 08:47 v Novinky | Zprávy)
- Zemřel herec Mark Blum (26.03.2020 17:52 v Novinky | Zprávy)
- Zemřel Max von Sydow (09.03.2020 16:05 v Novinky | Zprávy)
- Top 10: nejslavnější horory 90. let (29.02.2020 09:30 v Články | Publicistika)
- Tom Cruise se vrací jako Top Gun: Maverick v novém traileru (16.12.2019 14:17 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Medvědí bratři ignorují brexit a vydávají se na dovolenou na Everest (25.10.2019 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: (ne)slavné filmové propadáky (14.09.2019 14:00 v Články | Publicistika)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu