Chystá se nová adaptace Kingova To

Vydáno: 08.06.2012 11:12 - Michala Benešovská | foto: facebook tvůrce

Pamatujete si na klauna Pennywise z hororu To? Jestli vás také poznamenal, tak máme dobrou zprávu. Chystá se verze pro kina a my si tak po letech s tímto monstrem budeme moci konečně vyřídit účty!
Režisér Cary Joji Fukunaga by chtěl natočit adaptaci Kingova románu To, který se zatím dočkal pouze televizní verze. Kvůli délce románu by měl mít Fukunagův film dva díly, nebo chcete-li dvě navazující části. Cary Joji Fukunaga v loňském roce natočil snímek Jana Eyrová, adaptaci románu Charlotty Brontë, takže se obsáhlých látek evidentně nebojí.
Kniha To hororového velikána Stephena Kinga byla vydána v roce 1986 a stala se rychle bestsellerem.
Zmíněná televizní verze byla natočena roku 1990 a měla "pouhé" tři hodiny, kvůli tomu byla původní zápletka značně zredukovaná. Z této verze si bude každý jistě pamatovat démonického klauna Pennywise, kterého nezapomenutelně ztvárnil Tim Curry. Vedle Curryho se ve filmu objevil například John Ritter, Jonathan Brandis a mladičký Seth Green.
Novou verzi by mělo produkovat studio Warner Bros. Na scénáři se bude podílet Cary Joji Fukunaga se scenáristou Chasem Palmerem. Rozdělení na dvě části by mohlo být příslibem většího prostoru pro rozvinutí Kingovy předlohy. Zatím bohužel není známo, kdy se dočkáme premiéry.
Zdroj: Empire


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY