Box office: Veselý megavíkend

Vydáno: 07.11.2010 21:41 - Johana Hovorková | foto: 2010 DreamWorks

Máme tu listopad a s ním smršť novinek. A taky ukázku toho, že když uděláte film, kterému se smějí diváci, můžete se potom smát i vy. A nejvíc se tentokrát smějí v Paramountu, protože jejich Megamysl je první.


Zlatá medaile patří animáku Megamysl. Jak víme, točit filmy, ve kterých každý chce být superpadouchem, se vyplatí. Tentokrát o tom, že život bez nepřátel nemá smysl. A uslyšíme také slavná jména - nechybí Brad Pitt, Will Ferrell, Tina Fey... a to všechno ve 3D. Napoprvé tahle kombinace přináší 46 milionů dolarů, ale bude se muset ještě hodně snažit, protože rozpočet byl trojnásobný.
Komedie Toda Phillipse (Pařba ve Vegas, Starsky & Hutch) Na doraz získala krásné druhé místo a s ním i necelých 33 milionů. Nastávající a vystresovaný otec Robert Downey jr. se vydává stopem na strastiplnou cestu, aby stihl narození svého dítěte. Zastaví mu podivný student Zach Galifianakis a nic nepůjde tak, jak by mělo. Zasmát bychom se této sympatické komedii ale určitě mohli.
A jsme u bronzu, který také patří novince. Afroameričan Tyler Perry se držel toho, co jemu blízké, a to jsou dramata. Dramata samozřejmě věnované černošské tematice. Tentokrát novinka dostala název For Colored Girls a Perry do ní obsadil známé herečky - např. Janet Jackson nebo Whoopi Goldberg. Nikdy ale příliš neoslnil, tak uvidíme, jestli se něco změnilo.
Na čtvrtém místě se stále drží akční snímek hollywoodských staroušů RED. Povedlo se překonat slušných sedmdesát milionů a je jasné, že nahoře ještě nějakou dobu zůstane. Naopak doufejme, že pád Saw 3D o více než 65 % jen utvrdí jeho tvůrce v tom, že je vážně čas skončit. Bohužel to nebude v nejlepším (to nejlepší už překročily asi čtyři díly).
Druhou polovinu nám otevírá Paranormal Activity 2 a taky je to celkem bolestivý pád - o 57 % na sedm milionů. Sedmé místo patří bláznům Jackass 3D s pěti miliony, což taky není žádná sláva, ale ti mají vyděláno až až. Téměř shodně (ne)úspěšný víkend měly čtyřmilionové snímky Život po životě a docela překvapivě se držící Secretariat. A první desítku nám uzavírá pan Fincher a jeho The Social Network.
Už příští týden se na nás chystá novinka Tonyho Scotta, který se naposledy trochu ztrapnil filmem Únos vlaku 1 2 3. Tentokrát to má snad být lepší - snímek se jmenuje Nezastavitelný, tak uvidíme, jak se předvede.
BOX OFFICE: VÍKEND OD 5. 11.
  1. Megamysl 46,0 mil.
  2. Na doraz 32,7 mil.
  3. For Colored Girls 19,5 mil.
  4. RED 8,7 mil.
  5. Saw 3D 7,7 mil.
  6. Paranormal Activity 2 7,1 mil.
  7. Jackass 3D 5,0 mil.
  8. Secretariat 4,1 mil.
  9. Život po životě 4,0 mil.
  10. The Social Network 3,4 mil.
Všechny tržby jsou vedeny v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY