Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
DVD tipy: 19. týden

DVD tipy: 19. týden

Vydáno: 06.05.2012 22:04 v sekci Radar | BD a DVD tipy - Kateřina Hejdová | foto: Bontonfilm

Sherlock Holmes či Indiana Jones? Terapie nebo Poupata? Následujících sedm dnů přináší mezi novinky na DVD jak oba poslední filmy ze zábavné dílny Gaye Ritchieho, tak i úspěšný český snímek se sociologickou tématikou.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
DVD obal filmu Poupata Poupata (Bontonfilm)
Mrazivý příběh jedné obyčejné české rodiny. Nevyhnutelná krutost, s jakou se příběhy hlavních postav v Poupatech prolínají, připomíná v mnohém britská sociální dramata 90. let, včetně až syrově černého humoru, který jednotlivé situace doprovází. Celovečerní hraný debut režiséra Zdeňka Jiráského se snaží vrátit na plátna drsnou realitu českého venkova a ke všemu je navíc značně kritický. S hlavním hrdinou, pracujícím na železnici, si vlastně pohrává jako s loutkou, outsiderem, který se smířil se svým nešťastným osudem a nehodlá proti němu nijak bojovat. Což samozřejmě nemůže dopadnout dobře. Tady navíc zázrak opravdu nikdo nečeká. Chudák tu zůstává chudákem a závislák zavislákem, happy end se nekoná ani v náznacích. Poupata prostě nejsou filmem, který by vás z běžné reality uvedl do světa plného snů a zábavy, ba právě naopak. Vytrhává z reality současného světa svým střízlivě upřímným pohledem na dnešní život. A odvážným poukazováním na problémy, které jen tak někdo nevyřeší.
Synopse: Příběh Poupat vypráví o těžké zkoušce rodiny žijící v kraji drsných pravidel. Postavy žijí velkými ideály v kontrastu s malostí svých činů. Rodina Jardy Hrdiny (Vladimír Javorský) bydlí v zapadákově. Jarda pracuje jako hradlař na dráze. Jeho koníčkem je lepení modelů ze sirek v láhvích, slabostí závislost na automatech. Jardova žena Kamila (Malgorzata Pikus) uklízí nádražní toalety a sní o tom, že secvičí spartakiádní skladbu Poupata po pětadvaceti letech a předvede ji s pýchou celému městu. Dcera Agáta (Marika Šoposká) touží po šťastném životě daleko od domova, s plným vědomím toho, že její jedinou nadějí je útěk a zrada nejbližších. Syn Honza (Josef Láska) věří v sílu lásky bez ohledu na okolnosti, za jakých se zrodila. Kamila hledí s jistotou do budoucna a ve své naivitě si nehodlá připustit bídu dnešního dne. Jediný Jarda ví, že svět ani sebe nezmění. Chorobná závislost na výherních automatech přivede jeho nejbližší do neřešitelné životní situace. Skutečný a přesvědčivý pokus o záchranu rodiny přijde ve chvíli, kdy už je pozdě...
Bonusy:
  • film o filmu,
  • fotky.
Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 9. května 2012

DVD obal filmu Sherlock Holmes Kolekce Sherlock Holmes 1 + 2 (Magic Box)
Před dvěma lety režisér Guy Ritchie oživil Sherlocka Holmese na plátně poprvé. Legendární detektiv se už tehdy v podání Roberta Downeyho Juniora poněkud proměnil - literární předlohu film Sherlock Holmes "pohladil proti srsti", Hra stínů v tom pokračuje. Z distinguovaného Brita se stala výstřední a místy i komická figurka. Ritchieho film i přes odklon od předlohy zůstal zábavný, navíc je mistrně natočený a místy i překvapivý. Ve Hře stínů dozrál pro Holmese a jeho přítele Dr. Watsona čas na setkání s nadmíru inteligentním zločincem, doktorem Jamesem Moriartym. Holmes s Watsonem balancují na hrotu přátelství - provokují se a špičkují až téměř za hranici únosnosti. Ano, místy je film i po americku přehnaný, komiksový a příliš akční na úkor intelektuálních hovorů. U Ricthieho to ovšem nijak nepřekvapuje, jakoby se ptal: Proč se v dobrém nepobavit nad kulturními a historickými idoly?
Sherlock Holmes
Synopse filmu: Když Sherlock Holmes (Robert Downey Jr.) a Dr. Watson (Jude Law) zachrání mladou ženu ze spárů sériového vraha Blackwooda nemají zdaleka vyhráno. Ba naopak, spouští tím řetězec neočekávaných událostí, které mohou v důsledku otřást stabilitou celého světa.
Bonusy:
  • Sherlock Holmes znovu objeven,
  • Podívejte se, jak Guy Ritchie a Robert Downey Jr. přetvořili postavu brilantního detektiva a jak se Downey připravoval na svou roli.
Sherlock Holmes: Hra stínů
Synopse filmu: Zatímco se Watson (Jude Law) pomalu loučí se svobodou a připravuje se na svatbu, profesor Moriarty rozjíždí svůj ďábelský plán, který, pokud vyjde, změní celé dějiny. A můžete si být jistí, že by nešlo o změnu k lepšímu. Dokáže jej Sherlock Holmes (Robert Downey Jr.) zastavit?
Bonusy:
  • Sherlock Holmes a Dr. Watson: Dokonalá souhra,
  • Moriartyho mistrovský plán spuštěn!,
  • Holmes na steroidech.
Doporučená cena: 499 Kč. V obchodech od 9. května 2012.

DVD obal filmu Terapie Terapie (Magic Box)
Vychvalovaný český seriál, při jehož vzniku proseděl Karel Roden hodiny v jednom křesle. Terapie vznikla na motivy izraelského seriálu Be Tipul z dílny Hagaie Leviho. Jeho americkou verzi In Treatment s Gabrielem Byrnem v hlavní roli vysílala Česká televize pod českým názvem V odborné péči, Terapie je historicky prvním seriálem HBO realizovaným na českém území s českým štábem. V ordinaci psychologa Marka Pošty (Karel Roden) se střídají pacienti ztělesnění Tatianou Pauhofovou, Lukášem Hejlíkem, Michaelou Doubravovou, Aňou Geislerovou, Martinem Hofmannem či Kamilou Magálovou. Každý všední den se psychoterapeut Pošta setkává se svými klienty: v pondělí přichází vyzývavá Sandra, která se do něj zamiluje, v úterý vojenský veterán z Afghánistánu, ve středu nevyrovnaná gymnastka Linda. Kamera téměř neopustí intimní prostředí Poštovy pracovny.
Synopse: Ve čtvrtém a pátém týdnu terapeutických sezení s psychologem Markem Poštou (Karel Roden) se Sandra zpovídá z možného vztahu s Igorem, se kterým se náhodou potkala před ordinací. I on se před Markem netají svým zájmem o Sandru a připojí i intimní detaily jejich setkání. Igor pochopí, že mezi Sandrou a Markem je více než profesionální vztah. Linda, gymnastka s křehkou duší dospívající dívky, se pokusí o demonstrativní sebevraždu. Jana s Michalem dále usilují o záchranu svého manželství, v ordinaci psychologa na sebe ale neustále útočí. Terapeut Marek s manželkou Alicí při pravidelném pátečním sezení u Dity řeší rozdíl mezi nevěrou a platonickým vztahem.
Bonusy:
  • seriál je distribuován bez bonusů.
Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 9. května 2012.

DVD obal filmu Líbáš jako Bůh Líbáš jako bůh (Bontonfilm)
Co se stane, když se učitelka ve středních letech bláznivě zamiluje do doktora? Komedie Marie Poledňákové, v níž se na česká plátna vrátila slovenská herečka Kamila Magálová, vypráví o období, kdy muže obvykle chytá „druhá míza“. Tady se ale té pověstné poslední životní příležitosti snaží chopit žena, bývalá manželka úspěšného spisovatele, znuděná vlastním životem. V ději se hlavní hrdinové zaplétají ve světě dvou rozvětvených rodin a tří různých generací. Šaramantního exmanžela, který vše se sarkasmem glosuje a přitom dostává infarkt, si zahrál Jiří Bartoška, v roli rozverné babičky baví Jaroslava Adamová. Když si milenci zrovna nepíšou, absolvují, plánují nebo ruší své schůzky, případně se zabývají příbuznými: ona především své vnuky, on (Oldřich Kaiser) svou manželku. Scény s Evou Holubovou patří v těch dvou hodinách k vůbec nejvtipnějším okamžikům.
Synopse: Helena Altmanová (Kamila Magálová) je sympatická profesorka francouzštiny a literatury na gymnáziu. Patří k oblíbeným pedagogům, díky zdravému nadhledu si rozumí se studenty i kolegy ve sborovně. Zato její soukromý život je plný překvapení. Soužití v jednom bytě s bývalým manželem, úspěšným spisovatelem Karlem (Jiří Bartoška), problémy ovdovělé sestry Kristýny (Nela Boudová), manželské karamboly syna Adama (Roman Vojtek) i pozdní lásky babičky Alžběty (Jaroslava Adamová) - to všechno Helenu zaměstnává natolik, že jí na vlastní život a city nezbývá čas. A přesto jednoho dne přijde to, co obvykle přichází, když už jsme na sny rezignovali. Helena se za pohnutých okolností seznámí s lékařem záchranné služby Františkem (Oldřich Kaiser). A úplně normálně a naplno se zamiluje! Začíná bouřlivý příběh plný vášně, rozchodů a návratů, v němž vztah zamilované dvojice plánovitě či neplánovaně komplikují jak partneři, tak další členové rodiny.
Bonusy:
  • film o filmu,
  • trailer,
  • fotografie,
  • ukázky.
Doporučená cena: 99 Kč. V obchodech od 9. května 2012.

DVD obal filmu Dobyvatelé ztracené archy Indiana Jones a dobyvatelé ztracené archy (Magic Box)
Legendární filmoví tvůrci Steven Spielberg a George Lucas spojili své talenty a vytvořili Indiana Jonese, archeologa dovedně se ohánějícího bičem. Indy (Harrison Ford) je jedním z nejpopulárnějších hrdinů v historii světové kinematografie. První film z trilogie je nositelem čtyř Oscarů. Spielberg chtěl přitom původně natáčet bondovku, nezískal ovšem autorská práva. Při společném pobytu v roce 1977 prý představil Lucasovi postavu lepší než James Bond. Jméno dostala podle jeho psa. A akční scény baví i po letech stejně jako humor, který Steven Spielberg své slavné postavě dokázal otisknout už do charakteru.
Synopse: Henry Jones (Harrison Ford), přezdívaný Indiana Jones, se v prvním z dílů vrátí z dalšího neúspěšného střetnutí se svým úhlavním nepřítelem, archeologem Belloquem (Paul Freeman). V kanceláři ho navštíví agenti americké tajné služby, kteří zachytili záhadnou německou depeši. Vědec z ní pochopí, že nacisté hledají v Egyptě bájnou biblickou Archu úmluvy, které jsou přisuzovány nadpřirozené vlastnosti, a že se jim podařilo objevit bájné město Tanis, kde má být podle legendy uložena. Jones je pověřen úkolem najít Archu dřív než Němci a dopravit ji do USA.
Bonusy:
  • Dobyvatelé ztracené archy: Úvod,
  • Indiana Jones: Ocenění,
  • Tající tvář!,
  • storyboardy: Studna duší,
  • galerie,
  • trailer Indiana Jones a království křišťálové lebky.
Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 9. května 2012.

DVD obal filmu Souboj Titánů Souboj Titánů (Magic Box)
Slavný příběh se odehrává v době, kdy nad světem vládl mocný bůh Zeus, který se zamiloval do krásné pozemské dívky a zplodil s ní dítě - syna Persea. To se dozvěděla Diova manželka, bohyně Héra. Tím začíná Perseova odyssea, cesta, na jejímž konci je získání krásné princezny Andromedy. Pomocníka má ve svém koni Pegasovi a skupině ozbrojenců, kteří ale jeden po druhém podléhají v soubojích se stygijskými čarodějnicemi, strašlivou Medůzou, ohromnými štíry, netvorem z bažin a Titánem Krakenem. Speciální efekty a kreatury vytvořil slavný animátor Ray Harryhausen, využil v Titánech techniku animace stop motion, byl také koproducentem filmu a skončil s filmováním krátce po jeho dokončení. Především díky němu je i po více než třiceti letech Souboj Titánů zajímavým filmovým zážitkem.
Synopse: Před počátkem času a daleko za hranicemi představivosti! Intriky bohů a osudy lidí i nelidí se odvíjejí v Souboji Titánů. Celá desetiletí před novou verzí z roku 2010 uchopil Harry Hamlin meč a štít, aby si zahrál statečného Persea, smrtelného syna boha Dia (Laurence Olivier), který musí zachránit svou milovanou Andromedu před hněvem bohyně Thetis (Maggie Smith). Persea čekají mnohá nebezpečí a vás napětí a vzrušení, neboť legendární tvůrce zvláštních efektů Ray Harryhausen (Jáson a Argounati) vypustil do Souboje Titánů děsivou Medúzu, strašlivého Krakena, okřídleného Pegasa, dvouhlavého Dioskila, obří škorpiony a spoustu dalších netvorů. Film, který inovací a odvahou potěší nejen příznivce fantasy.
Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 9. května 2012.

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- Recenze: Ve filmu Indiana Jones a nástroj osudu se vrací Harrison Ford, poprvé bez Spielberga (30.06.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Téma: Steven Spielberg a jeho filmy: 2. část (25.02.2023 09:30 v Články | Publicistika)
- Téma: 10 komerčně nejúspěšnějších filmů Stevena Spielberga (28.01.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2022 opustily (26.12.2022 12:30 v Novinky | Zprávy)
- Disney plánuje seriálového Indianu Jonese (09.11.2022 15:36 v Novinky | Zprávy)
- Zemřela Marie Poledňáková (08.11.2022 15:49 v Novinky | Zprávy)
- Horory, pohádky, sci-fi! Září bude na streamovacích službách pestrobarevné jako podzimní listí. (09.09.2021 07:30 v Radar)
- Recenze: Expedice Džungle sice nenabízí nic nového, ale zaručeně pobaví (02.08.2021 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Téma: nejlepší filmy všech dob (13.12.2020 12:00 v Články | Žebříčky)
- Téma: nejslavnější akční filmy 80. let (16.05.2020 12:00 v Články | Publicistika)
- Téma: jsou marvelovky kino? (27.10.2019 12:00 v Články | Publicistika)
- Top 10: komerčně nejúspěšnější filmy 80. let (03.08.2019 16:00 v Články | Publicistika)
- Top 10: deset nejlepších rolí Harrisona Forda (13.07.2019 10:00 v Články | Publicistika)
- Sherlock Holmes 3 dorazí o rok později (06.03.2019 09:43 v Novinky | Zprávy)
- Téma: top 40: hrdinové akčních filmů část 2. (02.12.2018 12:00 v Články | Publicistika)
- 30 kultovních filmů, na které nelze zapomenout (26.08.2018 12:00 v Články | Publicistika)
- HBO Europe připravuje špionážní drama Bez vědomí (08.07.2018 20:12 v Novinky | Zprávy)
- Top 10: Nejlepší filmy Stevena Spielberga (04.04.2018 11:44 v Články | Publicistika)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu