Top 20 ČR: Na druhý pokus bere Bitevní loď zlato

Vydáno: 02.05.2012 07:00 - Alžběta Fridrichová | foto: Bontonfilm

Minule to bylo o fous, ale tentokrát už zlatou příčku Okresní přebor uhlídat už nedokázal a na jedničku se vyškrábala popcornovka Bitevní loď. Na trojce zůstávají Prci, prci, prcičky a všechny novinky se tak krčí až pod stupni vítězů.
Zatímco minulý víkend si více než milion vydělaly hned čtyři snímky, aktuálně to nedokázal ani jeden. Tropický víkend návštěvám kina příliš nepřál a na tržbách to bylo pěkně vidět. Okresní přebor - Poslední zápas Pepika Hnátka si pohoršil o pětašedesát procent, což stačilo minule stříbrné Bitevní lodi, aby se dostala do vedení. Ovšem sedmitisícovka diváků nedokázala ani tento akčňák dotáhnout přes posledních deset tisíc zbývajících k milionu.
Obrovské ztráty zaznamenala také komedie Prci, prci, prcičky: Školní sraz. I přes sotva třetinový výdělek si ale udržela trojku a to s velkým náskokem před novinkou Piráti. Rodinný animák v bristko-americké koprodukci se z předpremiérové čtrnáctky posunul o rovnou desítku příček.
Na pětce se umístila česká novinka Můj vysvlečenej deník s Veronikou Kubařovou v hlavní roli. Komedie o problémech teenagerů vydělala čtyři sta šedesát tisíc. Dvě příčky ztratil Titanic který za víkend navštívilo jen dva a půl tisíce diváků, což je zhruba o tisíc méně, než přišlo na novinku Havran na sedmičce.
Havran se totiž nepyšní 3D zpracováním a 3D příplatky. Obsahově však nabízí ještě trošku drsnější zábavu - mysteriózní thriller Jamese McTeiguea , který před šesti lety natočil kultovní snímek s Natalií Portman V jako Vendeta, přináší příběh detektiva, jemuž v rozhřešení případu pomůže slavná povídka E. A. Poa.
Osmičku si od posledně udržela historická komedie o vzniku vibrátoru - Vrtěti ženou. Pouhých padesát ztrátových procent uchránilo snímek před odsunem o trojici novinek. Devátou a desátou příčku obsadily dvě české komedie – Vrásky z lásky Jiřího Stracha a Probudím se včera s dvojicí Mádl / Roden v hlavní roli. Oběma se výdělek ztenčil na pětadvacet procent.
Pětimístný sestup zaznamenal válečnický snímek Hněv Titánů, který aktuálně zakotvil na jedenáctce. O tři příčky se propadla Sněhurka a s dvanáctkou už se TOP 20 pohybuje sotva na sto padesáti tisících.
Celosvětově úspěšné dobrodružné drama podle stejnojmenné knihy Hunger Games po měsíci a půl v českých kinech končí na čtrnáctce, na místo výše se ještě stihl vecpat Báječný hotel Marigold, v němž si spolu zahrál Bill Nighy, Judi Dench nebo třeba Maggie Smith.
Od patnáctky startují snímky, jimž se nepodařilo vydělat ani sto tisíc. Nejlépe dopadl Talisman se Zacem Efronem, zato následující animák Hurá do Afriky! si připisuje největší odečet a pokles o šest příček. Zpátky do sedla se dostal historický snímek Královská aféra, když z jednadvacáté pozice vyskočil na sedmnáctku.
Podobný úspěch zaznamenala také road movie se Seanem Pennem Tady to musí být, která z třiadvacítky zamířila na poslední příčku TOP 20. Na osmnáctku klesl animák Lorax a devatenáctku si pak udržela trojka úspěšného snímku pro děti - Alvin a Chipmunkové 3.
První květnový čtvrtek vrthne do kin nabušená novinka Avengers, v níž spojí síly hned šestka světoznámých marvelovských superhrdinů. Ewan McGregor se představí v komedii Lov lososů v Jemenu, jejíž režie byla svěřena do rukou ostříleného Lasse Hallströma, a dočkáme se i dvou domácích dokumentů - Věra 68 o životě gymnastky Věry Čáslavské a Tmář a jeho rod aneb Slzavé údolí pyramid, který rozebere současná palčivá témata.
Druhým želízkem v ohni pro McGregora pak bude znovuuvedení jednoho z nejproslulejších snímků s drogovou tematikou v rámci nové podoby Projektu 100 - filmu Trainspotting.
TOP 20 ČR / BOX OFFICE: VÍKEND 26. 4. 2012
  1. Bitevní loď 990 tis.
  2. Okresní přebor - Poslední zápas Pepika Hnátka 934 tis.
  3. Prci, prci, prcičky: Školní sraz 889 tis.
  4. Piráti 606 tis.(novinka)
  5. Můj vysvlečenej deník 463 tis. (novinka)
  6. Titanic 443 tis.
  7. Havran 423 tis. (novinka)
  8. Vrtěti ženou 356 tis.
  9. Vrásky z lásky 333 tis.
  10. Probudím se včera 252 tis.
  11. Hněv Titánů 237 tis.
  12. Sněhurka 150 tis.
  13. Báječný hotel Marigold 144 tis.
  14. Hunger Games 123 tis.
  15. Talisman 95 tis.
  16. Hurá do Afriky! 92 tis.
  17. Královská aféra 40 tis.
  18. Lorax 37 tis.
  19. Alvin a Chipmunkové 3 30 tis.
  20. Tady to musí být 26 tis.
Všechny tržby jsou vedeny v českých korunách. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami si můžete stáhnout zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY