Sequel Temného rytíře nabídne hodinu v IMAX formátu

Vydáno: 25.04.2012 11:16 - Amaya Tomanová | foto: Warner Bros. Ent.

Atmosféra Nolanova pokračování Temného rytíře bude v konečné podobě umocněna záběry ve formátu IMAX, které budou tvořit dohromady více než hodinu z celkové stopáže filmu. Máme se tedy rozhodně na co těšit!
Zvěsti o tom, že chce Christopher Nolan Temného rytíře natočit kompletně v IMAX formátu, kolovaly již předloni v listopadu.
V květnu loňského roku oznámilo studio Warner Bros., že sice tímto způsobem nebude natočen celý snímek, nicméně v něm IMAX technologie bude užito více než například v předchozím snímku z roku 2008. Nejkonkrétnější zprávu přinesl v tomto týdnu The Wall Street Journal, který uvedl, že celková stopáž IMAX záběrů bude více než hodinová.
"Když nám bylo sděleno, že použití IMAX technologie bude pro velký hollywoodský snímek příliš náročné, viděl jsem v tom velikou ironii. Měli jsme bohatou kamerovou výbavu, širokou škálu technického příslušenství, pracují pro nás v tomto oboru stovky lidí," vysvětluje Christopher Nolan.
"Tyto kamery byly na vrcholu Mount Everestu, na dně oceánu i ve vesmíru - a spousta lidí byla i navzdory tomu přesvědčena, že to s nimi nepůjde. Je to absurdní," dodává režisér.
Letos se v kinech objeví řada filmů natočených ve formátu 3D či IMAX (případně do těchto formátů převedených). Zatímco 3D je leckdy čistě účelové, prvoplánové a spíše na škodu, IMAX formát - zejména v případě Temného rytíře, o jehož hutné atmosféře, kvalitě výtvarné stránky a propracovanosti (nejen) kulis nemůže být nejmenších pochyb - dokáže filmu dodat neopakovatelný nádech prostorovosti a autentičnosti.
Zdroj: Collider


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY