Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Preview: Sněhurka a lovec

Preview: Sněhurka a lovec

Vydáno: 25.04.2012 07:00 v sekci Radar | Preview - Jakub Brych | foto: Bontonfilm

Jedna Sněhurka za námi, druhá před námi. Ať si o té první myslíte cokoli, rozhodně věnujte pozornost tá nadcházející, protože kromě toho, že je nabitá velmi zajímavými herci, disponuje jedněmi z nejšťavnatějších trailerů poslední doby. Potenciál je tu opravdu veliký, a pokud ho Sněhurka a lovec promění, máme se na co těšit.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Příběh o Sněhurce zná snad každý. Existuje nespočet pohádkových verzí, audioknihy, televizní adaptace a kdovíco ještě. Měli jsme tu už dokonce i drsnější verzi téhle klasiky se Sigourney Weaver z roku 1997 (objevil se v ní i Miroslav Táborský :)) a teď nedávno naše kina poctila návštěvou Sněhurka Tarsema Singha, která vsadila pro změnu na trochu odlehčenou notu.
Snímek Sněhurka a lovec využívá potenciál příběhu úplně jinak a v době, kdy frčí epické fantasy, zvolil cestu, ehm... epické fantasy. Krok to byl zpočátku nejistý, protože přeci jen film jménem Sněhurka a lovec, o kterém se toho zprvu moc nevědělo, prostě nepůsobil úplně důvěryhodně, ale tvůrci všechny pochybovače umlčeli nejdřív parádním obsazením a posléze rychlopalbou luxusních trailerů, které ukázaly, že nás čeká vskutku výpravná a vizuálně poutavá podívaná.
Rupert Sanders ovšem rozehrává mnohem větší hru než jen příběh ukřivděného děvčete. V jeho Sněhurce sledujeme několik stran, které tvoří rozsáhlý konflikt na ploše celého království. Máme tu zlou královnu Ravennu, která se skrze lstivý sňatek dostala k moci a bohatství a vládne zemi despotickou rukou.
To se samozřejmě nelíbí poddaným, mezi něž patří i parta trpaslíků, kteří rozhodně nejsou těmi přívětivými stařečky z pohádky, ale partou drsných kovkopů, co by vás bez obtíží naporcovali sekerou. Královna je ale tuhý soupeř, je krutá a umí tak trochu čarovat. Ještě víc než o moc jí ale jde o svou vlastní krásu a nesmrtelnost, pročež mládí vysává z nevinných dívek (něco ve stylu Čachtické paní, ale vypadá to mnohem víc cool).
A zde přichází na řadu Sněhurka, která je královně pořádným trnem v oku - nejenže dle kouzelného zrcadla (které v ukázkách vyhlíží skvostně) je hezčí než ona, ale do budoucna údajně ohrožuje i její mocenské postavení. Na mladou dámu je to docela slušný výkon, řešení je ale jednoduché - královně stačí pozřít její srdce a nejen, že se tak Sněhurky zbaví, ale ještě si navíc zajistí věčný život.
To by ovšem Sněhurka nesměla z královnina zajetí utéct do temného lesa, kam se nikdo neodváží, protože tam vládnou zlé síly. Pouze jediný lovec má kuráž na to, aby se tam vypravil, a toho královna pod pohrůžkou smrti pošle Sněhurku najít a dotáhnout zpět. Jak ale všichni víme z pohádky, lovec své slovo nedodrží, protože prostě není takový šmejd jako královna a zabít mladé nevinné děvče mu není zrovna po chuti. Místo toho se dává na její stranu a spolu s trpaslíky plánují, jak královnu svrhnout.
Zápletka je to jedna radost a nic víc od fantasy na motivy slavné pohádky chtít nemůžeme. Zvlášť, když to všechno vypadá tak dobře. Pro tenhle film se zkrátka nejvíc hodí slovo "cool", protože všechno, co nám jeví trailery, jím směle můžeme označit. Triky jsou na skvělé úrovni a slušně si s vámi pohrají - příšerky, bitvy, kamenní vojáci, zrcadlo i hejna krkavců - takovéhle vizuální laskominy na talíři vskutku nemáme každý den.
Sněhurka a lovec v tomhle trochu připomínají Burtonovu Alenku - máme tu digitální orgie a dívku v brnění, naštěstí ale nic křiklavého a všude se jede hezky na černých - nebo přinejmenším neveselých tmavších - barvách a filmu tohle temné vyznění dost sluší.
A sluší mu i Charlize Theron, která je jako zlá královna naprosto k sežrání (vůbec nám teď tahle charismatická blondýna dělá radost - Prometheus, Znovu a jinak, Sněhurka a lovec, jen tak dál!). Pokud je někdo, kdo dokáže věrně zpodobnit chladnou, zlou a bezcitnou krásu, je to právě Charlize (její zlomyslný smích na konci trailerů aspiruje na husinu roku).
Kristen Stewart je zas zatraceně dobrou volbou pro roli nezdravě bledé krásky, zvlášť proto, že Sněhurka tentokrát neni jen křehkou dívenkou, nýbrž drsnou holkou, která se nebojí postavit do čela armády, a Kristen to v brnění nejen dost sekne, ale hlavně v něm nevypadá nepatřičně.
Chris Hemsworth pak plní roli drsňáka s pořádnou sekerou a zkušenosti i korbu z Thora úročí skvěle - ani minutu vás nenechá na pochybách, že právě on je ten pravý, kdo by měl zpacifikovat armádu kamenných vojáků.
Jediný, kdo nás může trochu znepokojit, je režisér celé téhle srandy - Rupert Sanders. Ten má na kontě zatím jen pár reklam a kraťasů a Sněhurka a lovec je pro něj první celovečerák s tučnějším budgetem (něco přes 100 mil. dolarů). Těžko říct, co od něj můžeme čekat, ale v každém případě mu přejme, aby vše dovedl ke šťastnému konci, protože by vzhledem k potenciálu byla obrovská škoda, kdyby to skončilo nezdarem.
Film Sněhurka a lovec má v českých kinech premiéru 31. května 2012.

Český trailer filmu Sněhurka a lovec

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Nekonečný příběh krále králů v království nebeském (29.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Přátelé z dovolené mají těžký život a tvoří řetěz bláznů (26.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Furiosa má první trailer (01.12.2023 12:30 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Rychle a zběsile 10 servíruje opulentní akci s až dětinskou radostí (20.05.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Mladí milenci se rychle a zběsile znovu zamilují (17.05.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Chris Hemsworth se vrací v traileru Vyproštění 2 (16.05.2023 16:19 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Vyproštění 2 (03.04.2023 18:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Harold a Maude se vydávají přes hranici najít 99 domovů (10.03.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Johnny English a Robin Hood letí balónem a zbožňují prachy (20.01.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Naše kamarádka Atomic Blonde bez lítosti hledá lék na život (04.11.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Papoušek Paulie se po svatbě ocitl pod vodou (16.09.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Škola dobra a zla (14.09.2022 10:30 v Novinky | Trailery)
- Charlize Theron si zahraje Jane (01.08.2022 18:00 v Novinky | Zprávy)
- Top 20 ČR: Thor zahromoval i v Česku (12.07.2022 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Recenze: Film Thor: Láska jako hrom utopil sám sebe v moři infantilního humoru a nepovedených vtípků (10.07.2022 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Thor nastoupil cestu samuraje a všechno řekl psem (06.07.2022 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Tvář pod maskou hledá v temných koutech tajemství očí ztracené jednotky (03.06.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
- Thor: Láska jako hrom v novém traileru (24.05.2022 09:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Temný osud udělal z bílého bizona budovatele říše (20.05.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
- Chris Hemsworth & Miles Teller ve filmu Spiderhead (18.05.2022 16:30 v Novinky | Trailery)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu