Plán premiér: 15. týden

Vydáno: 11.04.2012 14:53 - Kateřina Horáková | foto: Open Road Films

Plán tuzemských premiér se rozrostl mimo jiné o akčňák s Guyem Pearcem Lockout, dokument Urbanized či francouzský snímek s Audrey Tautou Něžnost. Jaké další změny distributoři ohlásili?
Po nadějných březnových dnech se zdálo, že letošní jaro bude prosluněné a teplé. Někdo má ale zřejmě smysl pro humor, a tak nás navnadil, aby na nás záhy zase hodil zataženou oblohu a teploty kolem deseti stupňů. Filmovým fanouškům to ale možná vynahradí několik zajímavých, nově ohlášených premiér.
Koncem května nás nově čeká nejprve akční příběh neprávem uvězněného a o svobodu bojujícího Guye Pearce Lockout (24. května) a poté dokument z distribuce společnosti Aerofilms Urbanized (26. května), který poodhalí tajemství měst a jejich stavitelů. Poslední červnový den pak uvidíme francouzský film Něžnost s okouzlující Audrey Tautou v hlavní roli ženy, která po smrti manžela hledá chuť do života.
S prvním podzimním listím přijde drama The Words (22. září), které se pyšní zvučnými jmény (uvidíme Zoe Saldanu, stále populárnější Olivii Wilde, Jeremyho Ironse, Dennise Quaida nebo miláčka žen Bradleyho Coopera). Od 11. října se můžeme těšit na sportovní drama z prostředí surfingu Of Men and Mavericks a od 8. listopadu pak budeme s agentem Alexem Crossem ve stejnojmenném mysteriózním thrilleru pátrat po nepolapitelném masovém vrahovi. V jedné z vedlejších rolí se po dlouhé době objeví Jean Reno.
A které dříve nahlášené filmy si užijeme dříve? Například na 3. května se téměř o měsíc dopředu přesunula premiéra filmu Lov lososů v Jemenu s Ewanem McGregorem a Emily Blunt, zamilovaný měsíc uzavřeme původně na léto plánovaným snímkem z domácí produkce Tady hlídám já (31. května) a ten samý den se do našich kin konečně dostane také horor Chernobyl Diaries.
Kompletní přehled všech nahlášených premiér najdete v našem kalendáři.
Zdroj: Unie filmových distributorů


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY