Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
FAQ: Otázky a odpovědi na téma Avengers

FAQ: Otázky a odpovědi na téma Avengers

Vydáno: 04.04.2012 18:00 v sekci Články | Publicistika - Jakub Brych | foto: Marvel LLC.

V prvním ze série článků o blížící se marvelovské týmovce shrnujeme to nejzákladnější a nejpodstatnější, co je o ní potřeba vědět. Pro neznalé pár novinek, pro experty spíše opáčko, které neuškodí. A začneme hezky od úplného základu.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Kdo jsou vlastně Avengers?
The Avengers je skupina superhrdinů složená z různých postav univerza Marvel Comics. Poprvé se tento tým objevil ve stejnojmenném komiksu z roku 1963 coby odpověď na tehdy prudce rostoucí popularitu komiksů a také velký úspěch Justice League of America od konkurenčního vydavatelství DC Comics. Původní a nejslavnější sestavu tvořili: Iron Man, Kapitán Amerika, Thor, Ant Man, Wasp, Hulk, Hawkeye a Black Panther.
Kdo všechno bude ve filmovém týmu?
Konečná sestava pro snímek Avengers vypadá takto: Iron Man (Tony Stark) v podání Roberta Downeyho Jr., Kapitán Amerika (Steve Rogers), v jehož roli se vrací skvělý Chris Evans, Thor, prchlivý bůh hromu s tváří Chrise Hemsworthe, Hulk (Dr Bruce Banner), jehož "klidový stav" si zahraje Mark Ruffalo, lukostřelec Hawkeye (Clint Barton), kterého si už v Thorovi střihnul Jeremy Renner, a nakonec jediná žena v týmu - Black Widow (Natascha Romanoff), kterou ztvární půvabná Scarlett Johansson.
Proč v Avengers neuvidíme Ant Mana a Wasp?
Dva zakládající členové Avengers aneb roztomilý hmyzí párek tentokráte nedorazí. Problém je, že ještě nemají svůj vlastní film a Avengers nenabízejí dostatečný prostor pro představování nových charakterů, vzlášť takto důležitých. Dobrá zpráva ovšem je, že film Ant-Man se chystá a můžeme se na něj těšit již příští rok. Režíruje Edgar Wright (Shaun of the Dead, Scott Pilgrim proti zbytku světa).
S kým budou Avengers bojovat?
Toto téma jsem již rozebíral v preview a nemá cenu se příliš opakovat, takže jen stručně - není zatím zcela jasné, kdo že to jsou ti zlí mimozemšťané z trailerů. Není ani jisté, že půjde jen o jednu rasu. Ví se jen to, že na pomoc si je pozval Loki a že to nebudou Skrullové ani Kree, pročež se sází například na Syny Muspellu či Atlanťany, což jsou nepřátelské rasy vycházející z pozemských mýtů. Teorií se po internetu hemží opravdu mnoho a jen vypsat je všechny by zabralo samostatný článek. Pro podrobnější informace doporučujeme podívat se na zmíněné preview nebo pořádně prošmejdit internet.
Na jaké další herce se můžeme těšit?
Tak samozřejmě na Samuela L. Jacksona v roli velitele S.H.I.E.L.D.u Nicka Furyho, který stojí za zrozením Avengers a vůbec koordinuje většinu akce na obranu Země. V roli další důležité agentky S.H.I.E.L.D.u se objeví Cobie Smulders, kterou většina z vás jistě zná ze seriálu Jak jsem poznal vaši matku. Uvidíme také Stellana Skarsgårda v roli profesora Erika Solveiga, který se objevil v Thorovi, Gwyneth Paltrow jako Pepper Potts, sekretářku Tonyho Starka, a nebude chybět ani Clark Gregg coby sympatický agent Coulson. Koho ovšem neuvidíme, je Natalie Portman, která hrála Thorovu osudovou lásku Jane Foster. Bohužel už se do filmu nevešla.
Proč hraje Bruce Bannera Mark Ruffalo?
Důvody pro Nortonovo opuštění role nejsou úplně jasné. Z informací, které se dostaly ven, to vypadá, že jednání s ním možná nebyla úplně košer, ale o tom se můžeme jen dohadovat. V každém případě Joss Whedon dohodil roli Bruce Bannera sympaťáku Marku Ruffalovi, kterého označil jako svou první volbu.
Uvidíme nějaké další postavy z marvelovského univerza?
Ne. Ačkoliv většina předchozích filmů se hemžila odkazy na další marvelácké charaktery, Avengers mají být podle Josse Whedona uzavřenou záležitostí, která by měla být funkční sama o sobě, a ne být pouze součástí větší série. Sám se nechal slyšet, že "jakmile si připustíte, že točíte první díl, selhali jste."
Budeme muset přetrpět Avengers s tím příšerným českým dabingem z traileru?
Pravděpodobně nikoli. V kinech by měla dle informací od distributorů být ke zhlednutí také verze s titulky, tudíž fandové originálního znění by strach mít neměli.
Co Avangers a 3D?
3D bude. Ačkoliv se film nenatáčel přímo 3D technikou, studio nakonec rozhodlo, že materiál bude do třetího rozměru převeden v postprodukci, takže fandové 3D si mohou mnout ruce. V Americe navíc v některých kinech budou za příplatek pět dolarů k dostání speciální 3D brýle s motivy hrdinů. Zda se tato akce dosrtane i k nám, není jasné, pravděpodobnost je však bohužel velmi nízká.
Jak bude film dlouhý?
Materiálu se natočilo něco kolem tří hodin, přičemž konečný sestřih by měl trvat asi dvě a čtvrt hodiny, což je pro tenhle typ filmu asi tak akorát. Žádná postava údajně nepřišla zkrátka, tak doufejme, že je to pravda.

Český trailer filmu Avengers

To by mělo být to nejdůležitější, co je potřeba v tuto chvíli vědět. Mnoho dalšího se dozvíte v našich dalších článcích, kterými vám hodláme dubnové čekání na premiéru zkrátit. Případné další dotazy samozřejmě rádi zodpovíme, takže se nebojte zeptat v diskuzi pod článkem!

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Trailer: Vezmi mě na měsíc (09.04.2024 10:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Nekonečný příběh krále králů v království nebeském (29.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Oscar 2024: filmem roku je Oppenheimer (11.03.2024 07:07 v Novinky | Zprávy)
- Recenze: Sci-fi Duna: Část druhá láká na příběh mesiáše i na jízdu na pouštních červech (01.03.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Recenze: Akční komedie Argylle: Tajný agent je nejslabším filmem Matthewa Vaughna (05.02.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Na Amistadu sledují knihy smrti očima Tammy Faye (02.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Provokativní Chudáčci vás nenechají vydechnout aneb nejpodivnější filmový trip všech dob! (25.01.2024 07:30 v Recenze | Premiéry)
- Oscar 2024: nominace na nejlepší filmy roku vyhlášeny (24.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Chudáček Karlos je malířem jejího těla (24.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Zlatý glóbus vyhráli Oppenheimer a Chudáčci (08.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Portrét: Nicolas Cage - Nesnesitelná tíha obrovského talentu (07.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Furiosa má první trailer (01.12.2023 12:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Marvels objevují umění jíst a milovat a přemýšlí jak přežít svého muže (08.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Série Vymítač ďábla seřazená od nejhoršího dílu po nejlepší (15.10.2023 09:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Policejní inspektorka miluje souseda svého a řeší operaci Spodnička (06.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Profesor a šílenec vědí jak vykrást banku a rozpoutat vzpouru ve věznici Carandiru (08.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: 10 nejlepších rolí Roberta De Nira (17.08.2023 16:30 v Články | Publicistika)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu