Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Blu-ray tipy: 13. týden

Blu-ray tipy: 13. týden

Vydáno: 24.03.2012 16:00 v sekci Radar | BD a DVD tipy - Zbyněk Slívka | foto: Warner Bros. Entertainment

Kvalitativně rozkolísanou nabídku příštího týdne zdobí šperk z kategorie výjimečných. Kultovní thriller Sedm vychází konečně i u nás a k potěše sběratelů navíc s koňskou dávkou bonusů. Pokud nemáte chuť se ponořit do temného Fincherova opusu, sáhněte po povedené celovečerní premiéře Kocoura v botách.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
BD obal filmu Sedm Sedm (Seven) (Magic Box)
Neprostupnou a černočernou temnotou prostoupený thrillerový klenot, po jehož zhlédnutí už budete vždy srovnávat. Pocit výjimečnosti navozují již opening credits včetně znepokojivého fontu, který načrtne pokřivenost vrahovy mysli. Fincher věděl, že má v rukou materiál, který vstoupí do dějin, a využil veškeré umění své a herců jakbysmet. Místy doslova prohnilá optika, kterou nás Fincher za doprovodu Shoreových tísnivých motivů provádí po jednotlivých místech činu, jde ruku v ruce s nekonečnými provazy deště, které zkrápějí prakticky každou scénu v exteriéru a nenabízí ani chvilkový únik k naději. Od Mlčení jehňátek nám nikdo nenaservíroval silnější a propracovanější psychologii, která je nejen díky naprosto unikátnímu vyvrcholení nezapomenutelným a katartickým zážitkem. Za ignoranci ze strany akademie potom musíme považovat jen jednu nominaci za střih. Při závěrečných titulcích budete jen ztěžka oddechovat... SE7EN.
Synopse: Sedm smrtelných hříchů uchopil inteligentní vrah John Doe (Kevin Spacey) jako formu rozhřešení a metodický detektiv William Somerset (Morgan Freeman), kterému zbývá pár dní do důchodu, společně s novým horlivým parťákem Davidem Millsem (Brad Pitt) krůček po krůčku rozplétají propracovanou symboliku, kterou za svými oběťmi John Doe zanechává.
Bonusy:
  • 4 komentáře s režisérem Davidem Fincherem, herci Bradem Pittem a Morganem Freemanem a dalšími členy štábu,
  • Vynechané / prodloužené scény,
  • Alternativní konce,
  • Rozbor úvodu z více kamerových úhlů s různými verzemi zvukové stopy a dvěma průvodními komentáři,
  • Výprava a fotografie z filmu s komentářem,
  • Deníky: detailní záběry zápisků Johna Doea,
  • Remastering pro domácí kina: alternativní záběry a zvukové stopy, porovnání originálu a remasterované verze,
  • Trailer.
  • 
Zvuk: česky DD 5.1, polsky 5.1 Voiceover, anglicky DTS-HD MA 7.1
    
Titulky: české, anglické pro neslyšící, dánské, finské, holandské, norské, portugalské, švédské
    
Obraz: 1080p High Definition, 2,40:1, 16:9
    Doporučená cena: 499 Kč. V obchodech od 28. března 2012.
    Originální trailer filmu Sedm

    BD obal filmu Kocour v botách Kocour v botách (Puss in Boots) (Magic Box)
    Kocour v botách se nakonec prošermoval až k samostatnému celovečeráku a neztratil při tom ani chlup ze své elegance, šarmu a vrozené kočičí roztomilosti. Velkou měrou přispívá svým zábavným ingles projevem Antonio Banderas, tvůrci ho naštěstí nenechají vše oddřít samotného a hromadou vtípků pestrobarevného ražení koření skvělou akcí nabitý příběh, který uteče rychleji, než by si divák možná přál.
    Synopse: V dobách, kdy ještě neznal Shreka, byl Kocour v botách (Antonio Banderas) psancem a na jeho hlavu byla vypsaná tučná odměna. Desperátem se ovšem nestál z vlastní vůle, nýbrž mu k tomu "dopomohl" jeho věrný přítel Valda Cvalda (Zach Galifianakis), který na něj jednoho krásného dne ušil boudu, jejíž důsledky pronásledují Kocoura dodnes. V současnosti se cesty Kocoura a Cvaldy opět zkříží a Kocour nakonec svolí, že pomůže Cvaldovi získat kouzelné fazole. Co má Cvalda za lubem, zjistíme záhy.
    Bonusy:
  • Kocour v botách: Tři ďáblíci,
  • Jak vycvičit draka: Velkolepá dračí show,
  • Exkluzivně na Blu-ray: Animátorská dílna, Zajímavosti o filmu,
  • Speciální bonusy: Dokonalé dvojice - Hlasy hrdinů, Vystřižené scény, Od kotěte ke kocourovi, Taneční souboj, Kleptomanka Čiči, Čiči znovu útočí,
  • Ukázky: Madagaskar 3: Trailer, Kocour v botách: Trailer ke hře od THQ,
  • Svět DreamWorks Animation: Shrek, Jak vycvičit draka, Kung Fu Panda, Madagaskar, Megamysl.
  • 
Zvuk: česky DD 5.1, hebrejsky DD 5.1, chorvatsky DD 5.1, anglicky DD 5.1, slovensky DD 5.1, polsky DD 5.1, slovinsky DD 5.1, srbsky DD 5.1
    
Titulky: české, anglické, hebrejské, chorvatské, polské, slovenské, slovinské, srbské
    
Obraz: 16:9, 2,35:1
    Doporučená cena: 599 Kč. V obchodech od 28. března 2012.
    Český trailer filmu Kocour v botách

    BD obal filmu Tarzan Tarzan (Magic Box)
    Disneyho manufaktura má v rukávu nejen na první pohled kýčovitě vyhlížející pohádky, ale také například tuto dobrodružnou jízdu věnovanou králi džungle - Tarzanovi. Nezaměnitelné Disneyho kresby animátoři rozpohybovali do hlavotočivých průletů Tarzana mezi liánami a díky neotřesitelně pozitivní story si u něj i starší ročníky užijí návrat do svých hravých let. Na Disneyho emocionálně neobvykle působivé a zároveň vtipné.
    Synopse: Osiřelého lidského dítěte se v džungli ujme gorilí matka a dá mu jméno Tarzan (Tony Goldwyn). Mladý chlapec vyrůstá v gorilím společenství a užívá si bezstarostný život, který tráví mezi liánami, popřípadě v korunách stromů. Vůdce gorilí smečky Kerchak (Lance Henriksen) od počátku Tarzanovi nedůvěřuje a jeho skepsi ještě prohloubí Tarzanovo sblížení s dívkou Jane (Minnie Driver), která na ostrov přijela v doprovodu otce, profesora Portera (Nigel Hawthorne), a lovce Claytona (Brian Blessed). Clayton přijel lovit gorily pro peníze a zneužije Tarzanovy důvěry pro své zlomyslné činy. Právě zde přichází chvíle, v níž v sobě Tarzan musí probudit krále džungle, aby zachránil svou gorilí rodinu.
    Bonusy:
  • "You´ll Be In My Heart" - videoklip Phila Collinse,
  • DisneyPedia: Život v džungli,
  • Informace,
  • Vynechaná scéna.
  • 
Zvuk: česky DD 5.1, slovensky DD 5.1, anglicky DD 5.1
    
Titulky: české, anglické, slovenské
    
Obraz: 1080p High Definition, 16:9, 1,78:1
    Doporučená cena: 499 Kč. V obchodech od 28. března 2012.
    Originální trailer filmu Tarzan

    BD obal filmu Mistrovský plán Mistrovský plán (Tower Heist) (Bontonfilm)
    Už samotné slovní spojení "Mistrovský plán Bretta Ratnera" zní v souvislosti s tvorbou tohoto režiséra velice nepravděpodobně a podezřele. Ratnerovi určitě nechybí sebevědomí, což dokázal svým ambiciózním posedem na režijní židli Červeného draka a třetích X-Menů. V obou případech pohořel a musel se vrátit k žánru, který přeci jen nevyžaduje až natolik pevné režijní vedení a uměleckou vizi. Ratner ani jedním nedisponuje a bez Jackieho Chana diváka dokáže během svého Mistrovského plánu nenávratně uspat. S týmem hereckých prvoligových "odpadlíků" nepobaví ani samotnou loupeží, jejíž index adrenalinu je doživotně spjat s hodnotou nula. Nebýt Stillera a Aldy, dal by se bez známky troufalosti Mistrovský plán označit nálepkou "propadák".
    Synopse: Kariéra Joshe Kovacse (Ben Stiller) jakožto manažera luxusního rezidenčního mrakodrapu vypadá téměř idylicky jen do chvíle, kdy se přijde na to, že burzovní legenda Arthur Shaw (Alan Alda) zpronevěřil ohromný balík peněz, mezi nimiž byly mimo jiné životní úspory většiny zaměstnanců hotelu, včetně Joshe. Arthur je vyšetřován FBI, jeho apartmá slouží jako domácí vězení a otřeseným zaměstnancům brzy dochází, že přišli o vše. Cestu z bezvýchodné situace se rozhodne vyřešit Josh společně s několika kolegy a profesionálním zlodějíčkem Slidem (Eddie Murphy) tak, že uloupí Arthurovi jeho pečlivě uschovaný "zachranný" balík peněz.
    Bonusy:
  • Alternativní konce, Vynechané a alternativní scény, Nepovedené záběry,
  • "Osnování Mistrovského plánu": Podívejte se, jak režisér Brett Ratner společně s herci posunul tuto úžasnou kriminální komedii na úplně novou úroveň,
  • Komentář režiséra Bretta Ratnera, střihače Marka Helfriche a scenáristů Teda Griffina & Jeffa Nathansona.
  • 
Zvuk: český 5.1, anglický 5.1, ruský 5.1, portugalský 5.1, maďarský 5.1, polský 5.1 VO, thajský 5.1, turecký 5.1
    
Titulky: české, anglické, španělské, řecké, maďarské, polské, turecké, rumunské, thajské
    
Obraz: 16:9, 2.40:1
    Doporučená cena: 499 Kč. V obchodech od 28. března 2012.
    Český trailer filmu Mistrovský plán

    Chcete vědět, jaké další Blu-ray disky dorazí do tuzemských obchodů? Podívejte se na kompletní seznam chystaných titulů v našem Blu-ray kalendáři.

    ANKETA

    Na který Blu-ray titul se nejvíce těšíte ve 13. týdnu roku 2012?








    Podívat se na výsledky



    NÁZORY

    Vložit názor

    Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

    Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

    Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
    Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

    DOPORUČENÉ ČLÁNKY
    Kinopremiéry: 17. týden
    Kinopremiéry: Rivalové Kristian a lesní vrah jsou fantastická parta Druhý týden za sebou obohatí programy kin desítka novinek, opět ale platí, že širší publikum bude zajímat jen naprostý zlomek. Tím nejatraktivnějším je sportovní romance Rivalové, někdo se ale chytí i na velmi brutální akci.... čtěte zde
    Vydáno: 24.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
    0
    Top 20 ČR: 16. týden
    Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
    Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
    0
    Box office: 16. víkend
    Box office: Občanská válka je znovu první Dystopický thriller Občanská válka je novým indie hitem společnosti A24, který oslovil řadového amerického diváka. Nestačily na něj ani novinka Guye Ritchieho nebo horor Abigail. čtěte zde
    Vydáno: 22.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
    0
    Občanská válka 6/10
    Recenze: Sugestivní akční road movie Občanská válka je až překvapivě apolitická Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států. čtěte zde
    Vydáno: 21.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
    0
    TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
    TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
    Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
    0
    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
    - Zemřel Richard Roundtree (25.10.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
    - Box office: Avatar bez konkurence (26.12.2022 07:30 v Komentáře | Box office)
    - Téma: Nejočekávanější filmy roku 2022 (11.12.2021 12:00 v Články | Publicistika)
    - Druhý Kocour v botách dostal datum premiéry a oficiální název (18.03.2021 10:41 v Novinky | Zprávy)
    - Na novém filmu Davida Finchera bude pracovat i scénárista kultovního Sedm (26.02.2021 12:00 v Novinky | Zprávy)
    - Téma: nejlepší filmy všech dob (13.12.2020 12:00 v Články | Žebříčky)
    - TV tipy: Tarzan s ligou spravedlnosti provádějí loupež ve velkém stylu a zachraňují Willyho (13.03.2020 07:30 v Radar | TV tipy)
    - TV tipy: Vykolejená Veronika chystá s mladým Frankensteinem mistrovský plán (31.01.2020 07:30 v Radar | TV tipy)
    - Top 10: kultovní filmy 90. let (20.07.2019 12:00 v Články | Publicistika)
    - Pokračování Kocoura v botách natočí Bob Persichetti (27.02.2019 19:15 v Novinky | Zprávy)
    - R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2018 opustily (26.12.2018 13:23 v Novinky | Zprávy)
    - Shrek se dočká rebootu od producenta Mimoňů (07.11.2018 08:39 v Novinky | Zprávy)
    - Fincher natočí Světovou válku Z 2 (09.10.2018 18:58 v Novinky | Zprávy)
    - Al Pacino na stopě sériového vraha v thrilleru Hangman (19.10.2017 13:29 v Novinky | Trailery)
    - Zemřel herec Michael Massee (27.10.2016 15:00 v Novinky | Zprávy)
    - Světová válka Z 2: natočí ji David Fincher? (11.08.2016 20:00 v Novinky | Zprávy)
    - Recenze: Zabijáci přicházejí ze severu (13.05.2015 17:30 v Recenze | Premiéry)
    - Vrací se zlobr Shrek na filmová plátna? (28.03.2015 19:55 v Novinky | Zprávy)
    - Téma: David Fincher a jeho styl v proměnách času (18.10.2014 17:00 v Články | Publicistika)
    - Téma: Průvodce filmy Davida Finchera 1/2 (08.10.2014 15:00 v Články | Publicistika)

    PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

    Občanská válka
    6/10

    Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

    AKTUÁLNĚ V KINECH

    Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

    TV TIPY

    NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

    NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

    NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

    filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
    filmserver.cz - o filmech víme vše
    ©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
    Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
    Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
    smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
    Zavřít reklamu