Muži v černém 3 se snaží oslnit v druhém traileru

Vydáno: 07.03.2012 23:34 - Martin Bubrín | foto: Amblin Entertainment

Rozpačitě vyhlížený sequel úspěšné sci-fi komedie se představuje už ve druhé upoutávce. Po "komorně" střiženém teaseru přichází na scénu více efektů, monster, Joshe Brolina a retro atmosféry. Bude to stačit?
Muži v černém se vracejí. Zatím nám ale tvůrci nenabízejí jediný důvod, proč bychom u jejich třetího dobrodružství se šmejdem z vesmíru neměli chybět v kinech. Vše zatím vypadá příliš tuctově, spíše než oddychovou sci-fi komedii ve stylu jedničky to připomíná žánrový nepodarek jako v případě dvojky. Zatím jde i z malé plochy poznat, že se tvůrci snaží naházet přes sebe všechno bez hlavy a paty.
Ono totiž točit bez pořádného scénáře není vůbec sranda. Střihově nevyrovnaná upoutávka (všimněte si, že se vystřídají asi tři druhy hudby) se však snaží dávkovat patřičné množství vizuálních efektů proložených vtipnými hláškami, ale zatím to vychází jen z půlky. Jistě, Will Smith je fajn, s ustavičně zamračeným Joshem Brolinem budou tvořit dobrou partu, ale co víc?
Zápletka s cestováním časem je tuctová (schválně, jak dopadne?), výstavba filmu v "minulosti" bude jistě totožná s jedničkou (což je vidět i na vtípku se zbraní), moc tomu ani nepřidávají divně vypadající efekty (ty mimozemské lodě přiletěly z béčkového remaku Transformers 3?) a absence něčeho opravdu spektakulárního, kvůli čemu by si stálo MIB3 zapamatovat. Slibně zatím vypadá jen retro stylizace a atmosféra, která si jistě neodpustí nějaké narážky na tehdejší společnost (my jsem to věděli, Andy!)
V letošní narvané blockbusterové nabídce ale "muži" stále vypadají jako chudí příbuzní ze druhého kolena, kteří budou rádi, když na ně někdo díky asociaci s předchozími díly přijde. Být to potenciální první díl nové franšízy, tušil bych komerční propadák roku. Rád se ale budu mýlit.
Trailer můžete zhlédnout na Yahoo Trailers nebo rovnou pod naším článkem.


Originální trailer filmu Muži v černém 3


Český trailer filmu Muži v černém 3


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY