Kinopremiéry: 10. týden

Vydáno: 08.03.2012 13:35 - Daniel Patras | foto: Falcon

Čtveřice nových premiér je žánrově více než pestrá. Máme tu veleočekávaný megafilm John Carter: Mezi dvěma světy, kruté drama z Aljašky Mezi vlky, typický český film Čtyři slunce a typický americký film Zkrat. Je tedy z čeho vybírat.
Trvalo to skoro osmdesát let, ale konečně se fanoušci klasických sci-fi / fantasy románů z prostředí marského Barsoomu dočkali. John Carter: Mezi dvěma světy přichází ve velkolepém a velmi drahém vizuálním zpracování. Jak je to s převedením obsahu, to už je jiná otázka. Daleko větší sázkou na jistotu je mrazivé drama Mezi vlky s Liamem Neesonem v hlavní úloze, ve kterém coby ropný vrtař Ottway (opět) předvedl, že má na to utáhnout celý film. Kdo rád české vztahové záležitosti, jistě netrpělivě vyčkává novinku Bohdana Slámy Čtyři slunce a do určité míry nezklame ani akce Zkrat.
John Carter: Mezi dvěma světy (John Carter) (Falcon)
Život na Marsu existuje! Alespoň to si budete myslet po návštěvě fantaskní science fiction John Carter: Mezi dvěma světy, která se konečně dočkala filmového pásu. Adaptace klasické knihy Edgara Rice Burroughse vypráví o Johnu Carterovi (Taylor Kitsch), veteránu americké občanské války, který se po návštěvě jedné jeskyně záhadně ocitá na Marsu. Aby toho nebylo málo, tak se tam zaplete do konfliktu planetárních rozměrů a zjišťuje, že on je tím jediným hrdinou, který dokáže tenhle problém zase urovnat. Snímek je prvním hraným počinem studia Pixar a udivuje svou úchvatnou vizuální stránkou. Mnohým může připomenout Cameronova Avatara. Nutno však dodat, že situace je přesně opačná a Avatar si mnoho věcí vypůjčil právě z klasického příběhu Johna Cartera, který je jedním z prvních svého druhu.
Hodnocení: 5/10 (recenze | profil filmu).


Český trailer filmu John Carter: Mezi dvěma světy

Mezi vlky (The Grey) (Bontonfilm)
One-man show Liama Neesona v mrazivém dobrodružství, které svým námětem a ledovým horským prostředím připomene drsné drama Přežít. Početná parta ropných vrtařů se vrací z Aljašky na zasloužený odpočinek. Při cestě domů však jejich letadlo dostihne krutá bouře a zřítí se do naprosté pustiny. Tragédii přežije jen osm z nich. Role vůdce se v nesmírně těžkém boji o přežití ujme muž jménem Ottway (Liam Neeson). Nebezpečí smrti čeká na každém kroku. Krom naprosté únavy, nesnesitelného mrazu, vysušujícího větru a úmorného hladu se v aljaškých lesích skrývá ještě jedno daleko zjevnější. Je jím smečka nenasytných vlků, kteří zjevně touží po spravedlivé odplatě. Ottway totiž v ropné rafinerii často odháněl vlky z pracovních zón. Teď se však situace obrátila a jsou to zase lidé, kteří se pohybují v cizím teritoriu.
Hodnocení: 8/10 (recenze | profil filmu).


Český trailer filmu Mezi vlky

Zkrat (Haywire) (H.C.E.)
Steven Soderbergh přichází s mixem klasické akce a thrilleru s nečekaně komplikovaným stylem vyprávění. Samotná zápletka je však triviální. Mallory Kane je tajná vládní agenta, která je vysílána na řadu nebezpečných a ne zcela legálních misí. Její práce vyžaduje hodně důvěry. Netrvá to dlouho a je zrazena z řad svých spolupracovníků během jedné akce v Číně. Tím se okamžitě stává snadným terčem. Musí využít všech svých výjimečných schopností, aby se zachránila a zároveň vytvořila sofistikovanou past na všechny, kteří ji podrazili.
Hodnocení: 6/10 (recenze | profil filmu).


Český trailer filmu Zkrat

Čtyři slunce (Čtyři slunce) (Falcon)
V novém snímku Bohdana Slámy se staneme svědky těžkých životních osudů, problematických vztahů a jejich vzájemné propletenosti. Sláma se na jejich příkladu opět snaží nalézt štěstí. V centru všeho dění je manželský pár zralého věku, jenž tvoří Jára (Jaroslav Plesl) a Jana (Aňa Geislerová). Járovi sice táhne na čtyřicítku, na jeho pubertální chování to však nemá vůbec žádný vliv. Jana je tak nutně v manželské krizi, kterou si hojí se svým novým milencem (Igor Chmela). Zásadní úlohu však sehraje i Járův malý syn z prvního manželství Véna, který se zkamarádí s výrazně starším a drsným punkerem, jenž se zove Jerry (Jiří Mádl). A kdo ví, co ještě bude mít do konečného zúčtování svůj vliv. Třeba to bude podivínský Karel (Karel Roden), který jakoby se vyskytoval u všeho důležitého.
Hodnocení: ?/10 (recenzi chystáme | profil filmu).


Český trailer filmu Čtyři slunce

Chcete vědět, jaké další filmy dorazí do tuzemských kinosálů? Podívejte se na desítky dostupných českých trailerů na našem oficiálním YouTube kanálu.

ANKETA

Na který film se nejvíce těšite do kina v 10. týdnu roku 2012?








Podívat se na výsledky




NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY