Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
DVD tipy: 9. týden

DVD tipy: 9. týden

Vydáno: 26.02.2012 08:34 v sekci Radar | BD a DVD tipy - Zbyněk Slívka | foto: Bontonfilm

Pro tento týden nám téměř polovina DVD titulů kopíruje rozmanitou Blu-ray sestavu. A aby toho nebylo málo, v rámci reedice starších, ale nestárnoucích snímků můžete objevit nezkrotný půvab Barbry Streisand v Co dál, doktore? a ani Robert Redford nedá svou kůži ve westernu Jeremiah Johnson lacino.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
DVD obal filmu Rodina je základ státu Rodina je základ státu (Bontonfilm)
Bez jakýchkoliv pochybností doposud nejlepší počin Roberta Sedláčka, který si během krátké kariéry již stihl vybudovat osobitý styl a v této dramatem zaobalené road movie potvrzuje, že si zaslouží naši přízeň.
Synopse: Vysoce postavený manažer Libor, který svou pracovní kariéru odstartoval coby učitel dějepisu, si společně se svou rodinou užívá bezstarostného blahobytu v jejich moderní vilce na pražské periferii. Jen do chvíle, kdy se přijde na podezřelé machinace s penězi klientů a policie začne vystrkovat drápky. V záři reflektorů se samozřejmě ocitá i Libor, který volí netradiční řešení a vezme celou svou nic netušící rodinu na "dovolenou" směr jižní Morava. Jejich únik před spravedlností obnovuje řadu přetrhaných rodinných vazeb a nečekaně i vztahů s bývalými spolužáky, které potkávají v okresním městě. Policie ovšem nezahálí a je uprchlíkům na stopě.
Bonusy:

Film je distribuován bez bonusů.

Zvuk: český 5.1

Titulky: české pro neslyšící

Obraz: 16:9
Doporučená cena: 299 Kč. V obchodech od 29. února 2012.
Český trailer filmu Rodina je základ státu

DVD obal filmu Paranormal Activity 3 Paranormal Activity 3 (Magic Box)
Úvodem je třeba říci, že bez znalosti prvních dvou dílů si trojku plnohodnotně neužijete, a proto je nejlepší variantou dát si všechny tři kousky na jeden zátah. I do třetice se mění obsazení režisérského postu (režisérský tandem nováčků Joost & Schulman), zpracování se ale ani o píď nevychýlí ze zajetých kolejí děsu a tuhnoucí krve v žilách, které jsme si užili dosyta v prvních dvou kasaštycích. Nápaditost scenáristů zasluhuje palec nahoru. Na rozdíl od např. série Saw jen nepřevařují kvalitní koncept do fantasmagorické křeče, ale rozvíjejí pomalu a pečlivě příběh, který by se dal shrnout v jednom odstavci a leckterý producent by ho chtěl odvyprávět v devadesáti minutách. Právě provázanost celé dosavadní trilogie je obdivuhodná, a když k tomu připočítáte jedny z nejintenzivnějších lekaček (tvůrcům k tomu stačí rozpohybovat nábytek) hororového žánru, budete se po svém opuštěném domě ve dvě ráno procházet se smysly zostřenými.
Synopse: Píše se rok 1988 a vracíme se do dětských let sester Kristie a Katie, když ještě žily spokojeně s maminkou Julie a otcem Dennisem. Dennis díky systému kamer, který postupně v bytě vybuduje, zachytí náznaky paranormálních jevů, které se povětšinou odehrávají ráno, když všichni spí. Celou situaci prohlubuje i mladičká Katie, jejíž imaginární přítel Tobey začíná získávat nebezpečně konkrétní obrysy, a celá rodina s ubíhajícími dny vnímá přítomnost nezvaného hosta čím dál reálněji.
Bonusy:
  • Ztracené záznamy: Strašidelná montáž - Dennisova reklama.
  • 
Zvuk: česky DD 5.1, maďarsky DD 5.1, anglicky DTS- HD MA 5.1, polsky DD 5.1
    
Titulky: české, anglické, arabské, bulharské, estonské, hebrejské, hindské, chorvatské, islandské, litevské, lotyšské, maďarské, polské, portugalské, rumunské, řecké, slovenské, slovinské, srbské
    
Obraz: 16:9
    Doporučená cena: 299 Kč. V obchodech od 29. února 2012.
    Český trailer filmu Paranormal Activity 3

    DVD obal filmu Co dál, doktore? Co dál, doktore? (What´s Up, Doc?) (Magic Box)
    Kouzelně ztřeštěná komedie s vesele zašmodrchanou zápletkou a dokonale sehraným párem Ryan O'Neal a Barbra Streisand. Barbra předvádí živelnou vichřici a svým rozkošným půvabem vás zlomí na svou stranu. Režisér Peter Bogdanovich se podílel i na scénáři a tempo, které od první minuty nastaví na vysoké obrátky, vybičuje skrze dynamické slovní přestřelky a nekonečný řetěz fikaných záměn kárované brašny až k závěrečné honičce, v níž skládá poctu všem svým milovaným groteskám.
    Synopse: Dr. Banister (Ryan O'Neal), mladý vědec, přijíždí se svou snoubenkou Eunice do San Francisca, aby se zde ucházel o grant z rukou mecenáše Fredericka Larrabeeho. Krátce po příletu narazí v obchodě na dívku Judy (Barbra Streisand), která se z neznámých důvodů začne po boku čím dál zmatenějšího Bannistera vydávat za jeho snoubenku. Doktorova cesta k vytouženému grantu je především díky ní a cestovní brašně (kterou má v San Franciscu snad každý) podobná horské dráze, z níž snad nejde vystoupit.
    Bonusy:
    
Film je distribuován bez bonusů.
    
Zvuk: česky DD 2.0, anglicky 1.0
    
Titulky: české, anglické
    
Obraz: 16:9
    Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 29. února 2012.

    DVD obal filmu Vyměřený čas Vyměřený čas (In Time) (Bontonfilm)
    Andrew Niccol a sci-fi, to je kombinace, při které už jsme si jednou spokojeně pobrukovali. Novozélandský režisér si dal opět delší čas na přípravu (protentokrát celých šest let) a ve výsledném dojmu jen potvrzuje, že nešlo o pásovou rychlokvašku. Zajímavá premisa filmu založená na faktu, že jediným platidlem je čas a ten ubíhá nesmlouvavým tempem, má sice při detailnějším zamýšlení v rámci scénáře závažné trhliny, svižné Niccolovo tempo vám nicméně nedovolí zbytečně "rýpat". I díky střídmé, ale rozhodně propracované futuristické výpravě působí celý snímek osobitým dojmem. Sestava mladých a neokoukaných herců dodává potřebný adrenalin a nebyl by to Andrew Niccol, kdyby nám na zlatém podnosu nenaservíroval poselství, které neztrácí punc důležitosti.
    Synopse: Realita, věřme, že ne naší blízké budoucnosti, je zcela prostá. Všem nám bylo do vínku dáno 25 let života a zbytek si musíme urvat, vybojovat nebo ukrást. Každý podle svého gusta. Peníze neexistují, jedinou směnnou jednotkou je čas, který ubíhá nesmlouvavým tempem, a běžný den většiny obyvatel se mění v doslovný boj o každou vteřinu, jinými slovy o život. Do zmíněné škatulky můžeme směle zařadit i Willa Salase (Justin Timberlake), který musí denně tvrdě makat, aby se s posledními minutami "v kapse", postavil do výplatní fronty. Při návštěvě baru narazí Will na bohatého Henryho, jemuž před zlodějským gangem zachrání kejhák. Henry mu na oplátku daruje století života a sám si ponechá jen několik minut na smíření se svou vysvobozující smrtí. Will se tak ocitá na nepřehledné životní křižovatce a musí se rozhodnout, jak naložit s časem, který mu byl dán.
    Bonusy:
  • Vynechané/Prodloužené scény.
  • 
Zvuk: český 5.1, anglický 5.1, maďarský 5.1
    
Titulky: české, anglické, chorvatské, maďarské, slovinské
    
Obraz: 16:9, 2.35:1
    Doporučená cena: 399 Kč. V obchodech od 29. února 2012.
    Český trailer filmu Vyměřený čas

    DVD obal filmu Jeremiah Johnson Jeremiah Johnson (Magic Box)
    Dobrodružný western okořeněný poetickou kamerou, která nechává vyniknout zasněžené horské scenérie a zarostlého zálesáka Redforda. Sydney Pollack nám umožňuje nahlédnout pod pokličku nepohodlného a náročného boje o přežití, který ve srovnání s dnešním pohodlíčkem nás všech nutí smeknout před úsilím postavy Jeremiaha Johnsona. Scénář nepřežvykuje stokrát viděné a rozšiřuje pole působnosti westernového žánru. Nebýt bezdůvodně hekticky odvyprávěné pomsty hlavního hrdiny, což ubírá především na emocionálním vyznění, byl by divácký zážitek o nějaký metřík hlubší.
    Synopse: Začíná se psát druhá polovina 19. století a Jeremiah Johnson (Robert Redford) se rozhodne na vlastní pěst vyrazit vysoko do hor a oprostit se od rušné civilizace. Jeremiah je typický greenhorn, ale odhodlání mu nechybí. Při svém putování narazí na opuštěné obydlí, v němž najde osiřelou ženu s chlapcem Calebem, kterého vezme pod svá ochranná křídla. Během obchodování s jedním z místních kmenů přichází jako slepý k houslím k indiánské dívce Swan. A přestože se spolu z počátku ani nedokážou domluvit, nakonec se jim společným úsilím podaří postavit srub, ve kterém prožívají první plody tvrdé práce. Těžce vydřená spokojenost bohužel nemá dlouhého trvání, jelikož Jeremiah odjíždí pomoci skupině vojáků najít cestu skrze horský průsmyk. Při návratu domů je Jeremiah ochromen ohavným zvěrstvem, které neponechá bez odezvy.
    Bonusy:
    
Film je distribuován bez bonusů.
    
Zvuk: česky 1.0, anglicky 1.0
    
Titulky: české, anglické
    
Obraz: 16:9
    Doporučená cena: 499 Kč. V obchodech od 18. ledna 2012.

    DVD obal filmu Dluh Dluh (The Debt) (Bontonfilm)
    Velmi slibně rozehraný thriller Johna Maddena s na první pohled interesantním castingem funguje na výbornou v prvních zhruba šedesáti minutách, kdy nám postupně a nijak uspěchaně rozkryje všechny hrací karty příběhu. Ve druhé polovině začne tempo příběhu i jeho logičnost hlasitě skřípat a ukončení je vyloženě urážkou úsilí celého filmového štábu. Ze silného hereckého týmu vyčnívá svým procítěným výkonem rudovláska Jessica Chastain, která dává svým mužským protějškům nečekané kapky.
    Synopse: Tři mladí agenti Mossadu, Rachel (Jessica Chastain), David (Sam Worthington) a Stephen (Marton Csokas), příjali v polovině šedesátých let úkol najít a zabít Dr. Bernhardta, válečného zločince a nacistického doktora z Osvětimi. Domů se vrátili jako hrdinové a i v současnosti sklízejí ovace díky právě vycházející knize dcery Rachel, která se jejich heroickému činu věnuje. Nicméně nikdo neví, že Rachel (Helen Mirren) společně se Stephenem (Tom Wilkinson) a Davidem (Ciarán Hinds) skrývají svědomí drásající tajemství, jehož odhalení visí na vlásku.
    Bonusy:
  • Komentář režiséra a producenta,
  • Pohled do zákulisí,
  • Berlínská aféra: Trojúhelník v centru Dluhu.
  • 
Zvuk: český 5.1, anglický 5.1, maďarský 5.1
    
Titulky: české, anglické, bulharské, maďarské, portugalské
    
Obraz: 16:9, 2.40:1
    Doporučená cena: 299 Kč. V obchodech od 29. února 2012.
    Český trailer filmu Dluh

    DVD obal filmu Neřízená střela Neřízená střela (The Wild Target) (Magic Box)
    Maminčin mazánek a nájemný vrah, všemi mastmi mazaná zlodějka a urputně se křenící vrahoun. Nyní zalijeme polevou složenou povětšinou z nešizeného britského humoru a špetky tolerovatelné ztřeštěnosti a můžeme si pošmáknout na odpoledním dezertu, který vám na patře zanechá vzpomínku na excelentního Billa Nighyho a sen každého heterosexuálního muže Emily Blunt.
    Synopse: Victor Maynard (Bill Nighy) je vzorem pro každého začínajícího hitmana a zároveň synem, který musí hrdě přebranou řeholi po svém otci někomu předat. To, že mu matka dennodenně otlouká o hlavu jeho samotářský život bez potomků, bere jako povinnou denní dávku adrenalinu a na jeho precizní plnění zakázek to vliv nemá. Nemalou trhlinu jeho neprůstřelná image získá s přijetím nového cíle, kterým je okouzlující zlodějka Rose (Emily Blunt). Nejenže ji Victor nezabije, čímž samozřejmě rozhněvá nejen klienta, ale hlavně svou matku. Victor se do Rose proti svému kodexu rovnou zamiluje.
    Bonusy:
    
Film je distribuován bez bonusů.
    
Zvuk: česky DD 5.1, anglicky DD 5.1
    
Titulky: české
    
Obraz: 16:9
    Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 29. února 2012.

    Chcete vědět, jaká další DVD dorazí do tuzemských obchodů? Podívejte se na kompletní seznam chystaných titulů v našem DVD kalendáři.

    ANKETA

    Na který DVD titul se nejvíce těšite v 9. týdnu roku 2012?












    Podívat se na výsledky



    NÁZORY

    Vložit názor

    Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

    Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

    Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
    Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

    DOPORUČENÉ ČLÁNKY
    Kinopremiéry: 17. týden
    Kinopremiéry: Rivalové Kristian a lesní vrah jsou fantastická parta Druhý týden za sebou obohatí programy kin desítka novinek, opět ale platí, že širší publikum bude zajímat jen naprostý zlomek. Tím nejatraktivnějším je sportovní romance Rivalové, někdo se ale chytí i na velmi brutální akci.... čtěte zde
    Vydáno: 24.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
    0
    Top 20 ČR: 16. týden
    Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
    Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
    0
    Box office: 16. víkend
    Box office: Občanská válka je znovu první Dystopický thriller Občanská válka je novým indie hitem společnosti A24, který oslovil řadového amerického diváka. Nestačily na něj ani novinka Guye Ritchieho nebo horor Abigail. čtěte zde
    Vydáno: 22.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
    0
    Občanská válka 6/10
    Recenze: Sugestivní akční road movie Občanská válka je až překvapivě apolitická Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států. čtěte zde
    Vydáno: 21.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
    0
    TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
    TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
    Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
    0
    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
    - Zemřel M. Emmet Walsh (21.03.2024 09:30 v Novinky | Zprávy)
    - Zemřel Ryan O'Neal (09.12.2023 10:18 v Novinky | Zprávy)
    - Zemřel Peter Bogdanovich (07.01.2022 06:35 v Novinky | Zprávy)
    - Téma: Ve stínu nejslavnější role: Rupert Grint (Ron Weasley, série Harry Potter filmů) (24.07.2021 10:30 v Články | Publicistika)
    - Zemřel Lynn Stalmaster (13.02.2021 07:00 v Novinky | Zprávy)
    - Zemřel scenárista a herec Buck Henry (09.01.2020 08:14 v Novinky | Zprávy)
    - Box Office: Horor To trhal kasovní rekordy (11.09.2017 07:30 v Komentáře | Box office)
    - Blu-ray recenze: pekelně zábavných Sedm statečných (2016) (08.03.2017 17:00 v Recenze | Blu-ray)
    - Trailer: Jessica Chastain nebezpečně lobuje jako Miss Sloane (14.09.2016 12:00 v Novinky | Trailery)
    - Téma: 10 nejlepších filmů Roberta Redforda (28.08.2016 18:30 v Články | Publicistika)
    - Recenze: Paranormal Activity se s The Ghost Dimension vrací do průměru (23.11.2015 18:24 v Recenze | Premiéry)
    - TV tipy: Vyměřený čas pro začínající katy, zabijáky i pedofily (16.10.2015 09:03 v Radar | TV tipy)
    - TV tipy: Django a psychopaté podstupují terapii láskou (21.08.2015 07:00 v Radar | TV tipy)
    - Recenze: brilantní konverzačka Je prostě báječná (26.07.2015 15:00 v Recenze | Premiéry)
    - Stroj času: Screwballová klasika Co dál, doktore? (05.05.2015 19:27 v Recenze | Stroj času)
    - Preview: Owen Wilson tvrdí, že Je prostě báječná (15.03.2015 18:30 v Radar | Preview)
    - TV tipy: Koupili jsme zoo a kmotra, kteří nikdy nespí (19.09.2014 11:18 v Radar | TV tipy)
    - První klip z dramatu Good Kill (10.09.2014 09:00 v Novinky | Zprávy)
    - Box Office: Chraň nás od Dne nezávislosti (07.07.2014 08:00 v Komentáře | Box office)
    - TV tipy: Arnie loví jeleny, tuneláře i tanečníky (25.04.2014 07:00 v Radar | TV tipy)

    PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

    Občanská válka
    6/10

    Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

    AKTUÁLNĚ V KINECH

    Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

    TV TIPY

    NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

    NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

    NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

    filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
    filmserver.cz - o filmech víme vše
    ©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
    Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
    Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
    smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
    Zavřít reklamu