Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 8. týden

Kinopremiéry: 8. týden

Vydáno: 23.02.2012 07:08 v sekci Radar | Kinopremiéry - Daniel Patras | foto: The Weinstein Company

Oscaři se kvapem blíží, a je tak třeba rychle nakoukat nominované filmy. Tento týden budou u nás premiérované hned dva. Válečný kůň Stevena Spielberga a Můj týden s Marilyn. Novinek je však nachystáno ještě daleko více.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Celá sedmička premiérových titulů znesnadnila výběr hlavního tipu týdne na maximum. Poměrně srovnatelnou, mírně nadprůměrnou kvalitou oplývá totiž hned šest aktuálních novinek, aniž by některá z nich nějak výrazněji vyčnívala směrem nahoru nebo dolů. To se ovšem netýká sedmého snímku, Magnuskova a Šíchova opusu magnum , který posouvá hranice filmu tam, kam většina z nás ani nedohlédne. Tipem týdne se však nakonec stává Můj týden s Marilyn pro příjemnou zábavu, kvalitní dobovou atmosféru a vynikající herecké výkony.
Můj týden s Marilyn (My Week With Marilyn) (HCE/Forum Film Czech)
Ano, Marilyn Monroe se nepřímo vrací na plátna kin. Můj týden s Marilyn je detailní pohled do krátkého úseku jejího intimního života podaný dramatickou formou. Colin Clark, tehdy třiadvacetiletý mladík a čerstvě vystudovaný začátečník, toužil po práci režiséra. K filmu se sice dostal, ale pouze vypomáhal s drobnými produkčními pracemi u snímku Princ a tanečnice. Ocitl se tak na blízku samotné Marilyn Monroe. O čtyřicet let později sepsal Colin Clark deník, kde podrobně popisoval natáčení. Jeden týden však v deníku záhadně scházel. Po letech vyšlo najevo proč. Chybějící týden totiž strávil v až příliš těsné blízkosti slavné herečky.
Hodnocení: 7/10 (recenze | trailer | profil filmu).

Válečný kůň (War Horse) (Falcon)
Historické válečné drama Stevena Spielberga nezobrazuje první světovou válku z pohledu lidí. Hlavním hrdinou je kůň Joey, který se ocitá na frontě. Zde překonává všechny nesnáze a překážky, které mu život připravil, a svou neuvěřitelnou poutí ovlivňuje každého, s kým přijde do styku. Mladík Albert (Jeremy Irvine) platil v minulosti za nejlepšího přítele zázračného zvířete. Musel se však koně vzdát, když ho jeho otec prodal britské jízdě. Albert však na Joeyho nikdy nezapomněl a rozhodne se vrhnout vstříc francouzským válečným polím, aby svého hrdinu znovu nalezl a přivedl zpět domů.
Hodnocení: 6/10 (recenze | trailer | profil filmu).

Tohle je válka! (This Means War) (Bontonfilm)
Můžete být jak chcete velcí přátelé, jakmile vám oběma přijde do života ta samá žena, jde všechno kamarádství stranou. Tuck (Tom Hardy) a FDR (Chris Pine) jsou špičkoví agenti CIA a jeden za druhého by vložili ruku do ohně. Objeví se však jistá Lauren Scott (Reese Witherspoon), úspěšná a atraktivní blondýna, která pořádně upraví jejich smysl pro profesionalitu. Lauren se zrovna vzpamatovává z neúspěšného vztahu, a jestli něco neplánuje, tak je to začátek nějakého nového. Naštěstí má však kamarádku Trish, která ji vyvede z omylu. Na internetové seznamce si Lauren nabrnkne Tucka, ve videopůjčovně se náhodou potká s FDR a randit začne pro jistotu s oběma. Oba agenti však nemají ani potuchy o tom, že Lauren chodí i s tím druhým, a Lauren zase vůbec netuší, že FDR a Tuck jsou nejlepší kamarádi a navíc elitní agenti CIA. To je situace, která si přímo říká o brzké odhalení a pořádný průšvih. Agenti CIA totiž znají velmi účinné prostředky, jak zkazit něcí milostnou schůzku.
Hodnocení: 7/10 (recenze | trailer | profil filmu).

Křtiny (Chrzest) (Film Europe)
Dva staří přátelé, kteří vykřikovávali vzletné plány do budoucna, se v polském dramatu z roku 2010 po letech znovu setkávají při příležitosti křtu novorozeného syna. Vidí tak po dlouhé době jeden druhého a mají možnost porovnat, jak nakonec ve svém životě dopadli. Michal je na tom dobře. Žije se svou rodinou v přepychovém bytě ve Varšavě. Zato Janek je úplně k nepoznání. Z původně drsného muže, který nešel pro ránu daleko, se vyklubal velice citlivý jedinec. Nic však není tak jednoduché. Bohatý Michal má za sebou kriminální minulost a pronásleduje ho zločinecký gang, který mu vyhrožuje smrtí. Michal se proto rozhodne požádat Janka o pomoc. Ten nakonec vykoná čin, který změní životy...
Hodnocení: 6/10 (recenzi chystáme | trailer | profil filmu).

Žena v černém (The Woman In Black) (EEAP)
Daniel Radcliffe se v tomto temném duchařském hororu ujal role Arthura Kippse, právníka a otce čtyřletého syna. Je nucen své dítě na čas opustit a vydává se do jedné ponuré vesnice, aby vyřídil právní náležitosti ohledně nedávno zemřelého majitele tamní rezidence Eel Marsh House. Arthur Kipps v tomto prastarém sídle pracuje o samotě a postupně odkrývá záhadná a děsivá tajemství. Místní děti tu mizejí za podivných okolností. A zdá se, že tyto události mají něco společného s tajemnou a pomstychtivou ženou v černém.
Hodnocení: ?/10 (recenzi chystáme | trailer | profil filmu).

Modrý tygr (Modrý tygr) (Cinemart)
Johanka, Matyáš a jejich rodiče mají jednu vášeň. Je jí botanická zahrada uprostřed staré čtvrti města. Botanická zahrada a její okolí se ovšem vůbec nelíbí starostovi Rýpovi. Toho zajímají hlavně peníze a touží po přebudování staré čtvrtě v moderní novostavby. Plánuje se tak velké bourání. To ovšem netuší, že Johanka má svou tajnou zbraň. Je jím modrý tygr. Ano, přesně tak. Není ani zrzavý, ani bílý nebo dokonce černý. Je modrý. Otázkou však zůstává, zda je pouze naivní fantazií, mocnou magií nebo snad holou skutečností? Tak či tak, udělá ve městě pořádný rozruch a pomůže Johance, Matyášovi i jejich rodičům v záchraně cenné lokality.
Hodnocení: 6/10 (recenze | trailer | profil filmu).

(Školní výlet) (Magnusfilm)
Tomáš Magnusek a Petr Šícha přicházejí po slabých Bastardech s dalším podivným projektem na pomezí fiktivní reality show, dokumentu, reklamy a home videa. Početná parta seniorů je pozvána do lázní, aby si tam pro jednou a možná i naposled pořádně užila. Snímku se upsala celá řada známých tváří zahrnující Jiřinu Jiráskovou, Libuši Švormovou, Stanislava Fišera, Zdeňka Srstku a celou řadu dalších včetně již zesnulých herců Pavla Vondrušky a Bořivoje Navrátila, pro něž pro oba je tento film jejich posledním.
Hodnocení: ?/10 (recenzi chystáme | trailer | profil filmu).


Trailery aktuálních kinopremiér
Chcete vědět, jaké další filmy dorazí do tuzemských kinosálů? Podívejte se na desítky dostupných českých trailerů na našem oficiálním YouTube kanálu.

ANKETA

Na který film se nejvíce těšite do kina v 8. týdnu roku 2012?











Podívat se na výsledky



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 29. 3. 2024 - 4. 4. 2024
TV tipy: Nekonečný příběh krále králů v království nebeském K Velikonocům se letos televizní dramaturgové moc neodvázali a vsadili na jistotu v podobě tradičních repríz. Kromě jednoho zapomenutého biblického příběhu tak nejvíc zaujme uvedení rozporuplného dramatu o Dianě Spencer. čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 13. týden
Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 12. týden
Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život V českých kinech se stále nejvíce chodí na americký trhák Duna a na českou komedii Sladký život. Zájem je také o animák o Kung Fu Pandě. čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 12. víkend
Box office: Koho zavoláte? V amerických kinech proběhla o víkendu premiéra nového dílů Krotitelů duchů, který ovládl víkendové tržby a posunul celou franšízu do klubu miliardářů. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 22. 3. 2024 - 28. 3. 2024
TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led S končícím březnem v televizích nejvíce překvapí zařazení dvou absolutně neznámých britských thrillerů z osmdesátých let. Největším diváckým lákadlem ale nejspíš bude premiérové uvedení dramedie Hodně štěstí, pane... čtěte zde
Vydáno: 22.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Téma: Steven Spielberg a jeho filmy: 1. část (18.02.2023 09:30 v Články | Publicistika)
- Téma: Ve stínu nejslavnější role: Daniel Radcliffe (Harry Potter, série Harry Potter filmů) (16.10.2021 10:30 v Články | Publicistika)
- Téma: Ve stínu nejslavnější role: Emma Watson (Hermiona Grangerová, série Harry Potter filmů) (29.08.2021 10:30 v Články | Publicistika)
- Kritika: Ready Player One: Hra začíná - přerušovaná návaznost (08.04.2018 18:33 v Recenze | Premiéry)
- Blu-ray recenze: Obr Dobr - NeDobr BD (05.02.2017 19:00 v Recenze | Blu-ray)
- Blu-ray recenze: Most špiónů - neklasická budoucí klasika (16.06.2016 11:53 v Recenze | Blu-ray)
- TV tipy: Joe a žena v černém prožívají letní prázdniny a čekají na nejvyšší nabídku (29.04.2016 08:42 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Týden s Marilyn, tuzemskou klasikou a náročnějšími žánrovkami (29.05.2015 07:00 v Radar | TV tipy)
- Blu-ray recenze: kultovní Knoflíkáři na remasterovaném BD (19.05.2015 20:17 v Recenze | Blu-ray)
- TV tipy: Válka a mír pořádají hon na žánrovky (13.03.2015 15:00 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Kdo zahlédne Ženu v černém 2: Anděla smrti? (08.03.2015 11:00 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Ohrožený kůň z města Ember píše deník (09.01.2015 07:00 v Radar | TV tipy)
- Box Office: Hobit se stále vyhřívá na výsluní (05.01.2015 07:00 v Komentáře | Box office)
- Žena v černém znovu straší v novém traileru (20.11.2014 07:00 v Novinky | Trailery)
- Za horizontem: Roztomilá romantika What If (08.11.2014 17:00 v Recenze | Za horizontem)
- Trailer: Žena v černém je zpět, tentokrát jako Anděl smrti (24.10.2014 10:15 v Novinky | Zprávy)
- Trailer: Rooney Mara je Odpad (30.08.2014 07:00 v Novinky | Trailery)
- Horns: Daniel Radcliffe má rohy ďábla v novém traileru (26.07.2014 13:00 v Novinky | Trailery)
- Blu-ray recenze: Amistad - za svobodu, ale bez bonusů (25.05.2014 19:30 v Recenze | Blu-ray)
- Portrét: Nekorunovaný král britské romantické komedie Richard Curtis (19.11.2013 15:00 v Články | Publicistika)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu