Chystá se pokračování Já, legenda

Vydáno: 20.02.2012 13:27 - Martin Bubrín | foto: Warner Bros. Pictures

Will Smith ještě neřekl své poslední sbohem
Will Smith ve filmu <b>Já, legenda</b>
Warner Bros. Pictures
Od sci-fi Já, legenda uběhlo už pět let. Potenciální megatrhák a herecký koncert Willa Smithe v jednom sice dopadl tak trochu pod očekávání, ale vydělal dostatečně na to (asi 585 milionů celosvětově při rozpočtu 150 milionů), aby se začalo mluvit o dalším příběhu "posledního muže na Zemi". První se uvažovalo o prequelu, ale dívat se znovu dvě hodiny na to, jak Robert Neville hraje golf a posiluje, by už byla trochu nuda. Přišlo se tedy s nápadem pro sequel.
Ten už je dokonce i oficiálně potvrzen - studio Warner Bros. najalo producenta Akivu Goldsmana (který zároveň napsal první díl) a společnost Overbrook Entertainment, aby zahájila práce na pokračování. Scénář by měl podle všeho napsat Arash Amel, jehož jedinou prací je zatím scénář k filmu Grace Of Monaco pojednávající o hollywoodské herečce Grace Kelly, který je připravován na rok 2014.
Na detaily o příběhu je tedy ještě dost brzy. Vzhledem k tomu, že Já, legenda měla docela rozporuplný konec (a také alternativní na DVD), jsme zvědavi, jak budou chtít tvůrci navázat, když (SPOILER - snad vám teď neprozradím zásadní věc) hlavní postava v závěru zemře. Pochybuji ale, že budou chtít navázat na příběh Anny, která přinese vzorky krve do své "osady"... Jak už ale ze zkušeností víme, "mrtvý" ve filmu neznamená nic.
Otázkou je také návrat režiséra Francise Lawrence - ten naposledy natočil cirkusové drama Voda pro slony a stáhl se do ústraní do televize, kde točí epizody seriálů. Uvidíme, zda se mu bude znovu chtít do tak velkého projektu.
Stejné je to s Willem Smithem. Vzhledem k jeho závazkům a také faktu, že už jeden film o "prozkoumávání neobydlené planety Země" chystá, těžko říct, zda se bude chtít do pokračování vrátit. Vše bude nejspíše záležet na tom, jestli bude dobrý scénář.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY