Kinopremiéry: 7. týden

Vydáno: 16.02.2012 07:00 - Daniel Patras | foto: H.C.E.

Tak jsme se dočkali. Největší favorit na zisk nejdůležitějších Oscarů míří právě včas na plátna našich kin. The Artist pobláznil celý svět a teď má v plánu dobýt i Českou republiku. Kromě něj bude čas třeba i na drama Stud nebo český film Signál.
Kurzy na celkové vítězství černobílého němého filmu The Artist v oscarovém klání se v poslední době nebezpečně blíží hranici jedna ku jedné, a vyhraje-li nějaký konkurent, jednalo by se o velké překvapení. Není proto divu, že i u nás bezpečně sídlí na pozici hlavního filmu tohoto týdne. Mimo něj však příjemně potěšilo drama Stud, které si bere na paškál prázdnotu a pomíjivost momentálního úspěchu. Zbytek nabídky tvoří průměrný premiérový balast, z nějž už předem jasný úspěch slaví český Signál s okouzlující dvojicí (Kryštof Hádek) a (Vojtěch Dyk).
The Artist (The Artist) (HCE/Forum Film Czech)
The Artist je němý film o němé době. Píše se rok 1927 a George Valentin (Jean Dujardin) je hvězda stříbrného plátna. Éra němého filmu právě vrcholí a George si užívá zástupů fanynek, bohatství a perfektního servisu čítající spolehlivého řidiče i krásnou manželku, taktéž herečku, Doris (Penelope Ann Miller). Tu získal díky magnátovi Alu Zimmerovi (John Goodman), jenž stojí v čele velkého studia Kinograph, které vděčí za úspěch právě Valentinovi. Jenže do Hollywoodu pomalu, ale jistě míří revoluční novinka. Zvukový film. Pro George Valentina je pouze bláznivým technologickým výstřelkem a odmítá v takové bizarnosti participovat. Jenže Valentinova kariéra postupně upadá a o dva roky později studio Kinograph ruší výrobu všech němých filmů. George se musí rychle rozhodnout o své budoucnosti. Buď se může stát hvězdou mluveného filmu, kterým opovrhuje, nebo skončí jako zašlá vzpomínka kdesi hluboko ve filmových archivech.
Hodnocení: 8/10 (recenze | trailer | profil filmu).

Stud (Shame) (AČFK)
Po úspěchu s filmem Hlad, který zobrazoval utrpení vězně Irské republikánské armády, se režisér Steve McQueen rozhodl pro zcela opačnou studii. Hlavní hrdina Brandon má všechno, na co si může vzpomenout. Úspěch i peníze se mu jenom hrnou a celý svět mu může ležet u nohou. Přesto je nešťastný. Není schopný citu, lásky už vůbec ne a i obyčejné vycházení s lidmi mu činí problém. Je závislý na sexu a jeho bezcenná existence v něm vyvolává těžkou frustraci. Snímek Stud ostře poukazuje na pravé lidské hodnoty a tvrdě se strefuje do současné mladé generace.
Hodnocení: 7/10 (recenze | trailer | profil filmu).

Signál (Signál) (Bontonfilm)
Elita českého šoubyznysu se sešla, aby natočila film o instalaci mobilního vysílače. Ten s sebou nesou dva mladí perspektivní hoši Kája (Kryštof Hádek) a Filos (Vojtěch Dyk). Mají namířeno do jedné zapomenuté vesničky, která dodnes nemá mobilní signál. Ve vsi pochopitelně vzbudí mladíci pořádný rozruch a obyvatelé se pod vidinou rychlého zisku snaží vetřít do jejich přízně. Majitele pozemku s vysílačem totiž čeká velmi zajímavý finanční obnos za pronájem. Vesnice se tak okamžitě obrací vzhůru nohama. Jenže Kája s Filosem možná nejsou těmi, kým se na první pohled zdají být, a třeba mají nakonec úplně jiné plány.
Hodnocení: 4/10 (recenze | trailer | profil filmu).

Nepřítel pod ochranou (Safe House) (Bontonfilm)
Mohlo by se zdát, že práce v CIA, když už nic jiného, zajišťuje pořádnou porci odkrytých tajemství, vzrušení a akce. Neplatí to však zdaleka pro všechny zaměstnance. Matt Weston (Ryan Reynolds) má na starosti správu jednoho tajného vězení v Kapském městě. Musí dávat pozor na všechny zločince, kteří tam budou umístěni. Problém je v tom, že od svého vzniku tato věznice neměla ještě ani jednoho nájemníka. To se má však brzy změnit. Do zařízení neplánovaně putuje premiérový vězeň. A je to zločinec první kategorie. Bývalý elitní tajný agent CIA Tobin Frost (Denzel Washington), který unikal bezmála deset let. Mezitím vraždil své bývalé kolegy a pomáhal teroristickým skupinám. Jenže krátce po svém umístění se věznice stane terčem neznámé ozbrojené bandy. Tobin Frost unikne a do té doby znuděný Matt Weston touží chytit příležitost za správný konec... a uniká s ním. Dostane odpověď na všechny své otázky?
Hodnocení: 5/10 (recenze | trailer | profil filmu).

Cesta na tajuplný ostrov 2 (Journey 2: The Mysterious Island) (Warner Bros)
Cesta na tajuplný ostrov 2 je pokračováním Cesty do středu Země natočené podle oblíbeného námětu Julese Verna. Průvodce po dobrodružných cestách nám tentokrát bude dělat Dwayne Johnson alias The Rock. Cesta vede na záhadný ostrov, který má skýtat mnohá nevysvětlitelná tajemství. Bujnou vegetaci, tuny nerostného bohatství a samozřejmě nějaká ta podivná zvířátka. Čtveřice hrdinů ve složení bláznivý syn (Josh Hutcherson), zodpovědný otec (Dwayne Johnson), pilot helikoptéry (Luis Guzmán) a jeho krásná sexy dcera (Vanessa Hudgens) budou ve 3D čelit ještě dalšímu nebezpečí, seismickým vlivům. Celý ostrov se totiž co nevidět ponoří pod hladinu moře, a naše partička se musí z tropického ráje včas dostat.
Hodnocení: ?/10 (recenzi chystáme | trailer | profil filmu).



Trailery aktuálních kinopremiér
Chcete vědět, jaké další filmy dorazí do tuzemských kinosálů? Podívejte se na desítky dostupných českých trailerů na našem oficiálním YouTube kanálu.

ANKETA

Na který film se nejvíce těšite do kina v 7. týdnu roku 2012?









Podívat se na výsledky




NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY