Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: Na co se těšit v listopadu 2010? (1/2)

Kinopremiéry: Na co se těšit v listopadu 2010? (1/2)

Vydáno: 03.11.2010 17:00 v sekci Radar | Kinopremiéry - Miroslav Böhm | foto: 2010 Columbia Pictures

První polovina listopadu patří jednomu ze dvou nejočekávanějších filmů letošního podzimu. A jelikož Harryho Pottera máme až v polovině druhé, je jasné, že řeč je o The Social Network. Ale dorazí i Švankmajer, Woody Allen či série Saw.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Pozn.: Druhou část článku, která se věnuje premiérám z druhé poloviny listopadu, přineseme příští týden.
PREMIÉRY V TÝDNU OD 4. LISTOPADU
Dva ve vlně Dva ve vlně (Deux de la Vague) (Artcam)
žánr: dokumentární
Francie, 2010, 91 min.
oficiální stránky distributora
Režie: Emmanuel Laurent
Scénář: Antoine de Baecque
Kamera: Etienne Carton de Grammont, Nicholas de Pencier
Hudba: Jean Dubreuil, Henri Maikoff
Hrají: Jean-Luc Godard, Francois Truffaut, Isild le Besco, Claude Chabrol, Jean-Paul Belmondo, Jean-Pierre Leaud, Charles Aznavour, Fritz Lang, Jean Cocteau a další
Info o filmu: Dokument Dva ve vlně se věnuje dvěma významným osobnostem filmových dějin - Françoisi Truffautovi a Jean-Lucu Godardovi. Dvojici, která se podílela na vzniku francouzské nové vlny, jednoletém zrušení filmového festivalu v Cannes a objevila pro stříbrné plátno (mimo jiné) Jeana-Paula Belmonda či Jeana-Pierrea Léauda. Dokument je koláží dokumentárních vstupů, výstřižků z novin a osobní korespondence a reflektuje jak náladu začátku šedesátých let, tak vývoj vzájemného vztahu obou filmových velikánů.
Film jde do kin 04.11.2010 na DVD kopii.

For Semafor For Semafor (AČFK)
žánr: dokumentární / hudební
Česká republika, 2010, 83 min.
oficiální stránka na webu distributora
Režie: Miroslav Janek
Scénář: Pavel Klusák, Miroslav Janek
Kamera: Miroslav Janek
Hudba: Vypsaná fixa, MIDI LIDI, Dva, Tata Bojs, Jaroslav Dušek & Vizita Band, Mňága a Žďorp, Magnetik & Robert Nebřenský, Ecstasy of St. Theresa, Petr Nikl, Květy, Jan Burian & Křehcí muži, Zatrestband a další
Hrají: Vypsaná fixa, MIDI LIDI, Dva, Tata Bojs, Jaroslav Dušek & Vizita Band, Mňága a Žďorp, Magnetik & Robert Nebřenský, Ecstasy of St. Theresa, Petr Nikl, Květy, Jan Burian & Křehcí muži, Zatrestband, Přemysl Rut, Allstar Refjúdží Band, Kazety, Jiří Konvrzek, Jan Štolba Trio, Irena a Vojtěch Havlovi a další
Info o filmu: For Semafor je celovečerní hudební dokument, který přibližuje vznik stejnojmenného hudebního alba k padesátinám Divadla Semafor. Pod projektem je podepsán hudební publicista Pavel Klusák, který pro něj zajistil celkem dvacet coververzí písní dvojice Jiří Suchý - Jiří Šlitr. O ty se postaraly taková jména současné hudební scény, jako jsou Tata Bojs, Vypsaná fiXa, Květy, Midi Lidi, Dva, Jan Burian nebo Zatrestband. Natáčelo se na podzim 2009 po nahrávacích studiích, domácnostech, divadelních zkušebnách i chalupách po celé republice a vše zaznamenal štáb dokumentaristy a kameramana Miroslava Janka.
Film jde do kin 04.11.2010 na DVD kopii.

Poznáš muže svých snů Poznáš muže svých snů (You Will Meet A Tall Dark Stranger) (BIOSCOP)
žánr: komedie / romantický
USA / Španělsko, 2010, 98 min.
oficiální stránka na webu distributora
Režie: Woody Allen
Scénář: Woody Allen
Kamera: Vilmos Zsigmond
Hudba: ?
Hrají: Anthony Hopkins, Antonio Banderas, Naomi Watts, Gemma Jones, Josh Brolin, Lucy Punch a další
Info o filmu: Poznáš muže svých snů je další hořkou romanticko-komediální rozpravou Woodyho Allena nad tématy manželství - nevěra - rozvod. A to hned v několika rovinách. Alfie (Anthony Hopkins) opustí svou ženu Helenu (Gemma Jones), aby si znovu prožil ztracené mládí s dívkou na telefonu Charmaine (Lucy Punch), načež Helena uvrhne svůj život do rukou kartářky. Jejich dcera Sally (Naomi Watts) hledá únik ze své nespokojenosti z manželství přes lásku ke svému pohlednému šéfovi Gregovi (Antonio Banderas) a její manžel filtruje stres umocněný čekáním na reakci k jeho prvnímu rukopisu skrze fascinaci tajemnou sousedkou Die (Freida Pinto), kterou pozoruje z okna svého bytu.
Film jde do kin 04.11.2010 v počtu 8 kopií.

Plakát filmu Přežít svůj život Přežít svůj život (Bontonfilm)
žánr: drama / komedie
Česká republika, 2010, 90 min.
oficiální stránka filmu, recenze
Režie: Jan Švankmajer
Scénář: Jan Švankmajer
Kamera: Jan Růžička, Juraj Galvánek
Hudba: Alexandr Glazunov, Jan Kalinov
Hrají: Václav Helšus, Klára Issová, Zuzana Kronerová, Daniela Bakerová, Pavel Nový a další
Info o filmu: Hlavní hrdina Švankmajerova snímku Přežít svůj život se jmenuje Evžen, hraje ho Václav Helšus a je uzamčen mezi dvěma světy - světem reálným a světem snů. časem se naučí pomocí zvláštního rituálu mezi oběma světy cestovat. Ve světě snů se dozvídá mnoho informací o svém dětství i o svých rodičích a jejich vzájemném vztahu a cítí se v něm čím dál tím lépe. Nakonec je ve svém reálném životě postaven manželkou před důležité rozhodnutí - musí si vybrat, ve kterém světě chce doopravdy žít. V dalších rolích se představí například Klára Issová, Zuzana Kronerová či Pavel Nový a dále spousta slepic, hadů a krokodýlů.
Film jde do kin 04.11.2010 v počtu 10 kopií + DCP 2D.

Saw 3D Saw 3D (HCE)
žánr: thriller / horor
USA / Kanada, 2010, 90 min.
oficiální stránky filmu
Režie: Kevin Greutert
Scénář: Marcus Dunstan, Patrick Melton
Kamera: Brian Gedge
Hudba: Charlie Clouser
Hrají: Tobin Bell, Cary Elwes, Costas Mandylor, Betsy Russell, Sean Patrick Flanery, Gina Holden a další
Info o filmu: Hned počátkem listopadu (tedy nikoli stylově na Halloween jako tomu bylo za Atlantikem) dostanou příznivci horové série Saw další morbidní várku svých oblíbených her o život. Z názvu originálu (Saw 3D: The Final Chapter) lze vyčíst, že by mohlo jít o várku poslední, ale člověk nikdy neví. Pokud na první 3D díl diváci a jejich peněženky budou slyšet - což ostatně i otevírací víkend v USA, v němž se film vyhoupl na první místo tržeb, dokázal -, nevěřím, že bychom se dalšího přírůstku nedočkali. V aktuálním sedmém dílu série mimochodem uvidíte i Chestera Benningtona z Linkin Park.
Film jde do kin 04.11.2010 v neznámém počtu kopií + DCP 3D.

Socialismus Socialismus (Film socialisme) (Artcam)
žánr: drama
Švýcarsko / Francie, 2010, 102 min.
oficiální stránky filmu
Režie: Jean-Luc Godard
Scénář: Jean-Luc Godard
Kamera: Fabrice Aragno, Paul Grivas
Hudba: ?
Hrají: Patti Smith, Alain Badiou, Catherine Tanvier, Christian Sinniger, Jean Marc Stehlé, Robert Maloubier a další
Info o filmu: Sourozenci Florine a Lucien se rozhodnou strávit svůj narozeninový den přemýšlením o významu slov Volnost - Rovnost - Bratrství. S dětskou upřímností položená otázka nedovoluje rodičům omezit se na otřepaná klišé, a tak rodiče a s nimi i tvůrci a diváci musejí bilancovat, odkud vzešly a kam dospěly tyto ideály. Během projížďky výletní lodí po Středozemním moři se otevře horizont s množstvím dalších otázek, příběhů, událostí, iluzí, mýtů a lží. Koláž názorů náhodných pasažérů, mezi nimiž jsou válečný zločinec se svou vnučkou, významný francouzský filosof Alain Badiou, legendární americká zpěvačka Patti Smith, či moskevský pohlavár, se prolíná s různými obrazovými materiály, které nás přemístí do Egypta, Palestiny, Oděsy, řecké Hellas, Neapole či Barcelony... Jean-Luc Godard, enfant terrible světové kinematografie natočil opus o nenaplněných ideálech západní společnosti plný kritické sebereflexe, nečekaných spojení, umělecké kreativity a vtipu. (oficiální text distributora)
Film jde do kin 04.11.2010 na DVD kopii.

The Social Network The Social Network (Falcon)
žánr: drama
USA, 2010, 121 min.
oficiální české stránky filmu, oficiální stránky filmu, recenze
Režie: David Fincher
Scénář: Aaron Sorkin
Kamera: Jeff Cronenweth
Hudba: Trent Reznor
Hrají: Jesse Eisenberg, Andrew Garfield, Justin Timberlake, Armie Hammer Jr., Max Minghella a další
Info o filmu: Americká kritika na Fincherův nový opus The Social Network doslova chrlí chválu. A není to žádné překvapení, protože za a) jde o Finchera a za b) film vypráví příběh vzniku a rozmachu největšího sociálního fenoménu posledního desetiletí - facebooku. Snímek zachycuje období od ústředního nápadu Marka Zuckerberga až po chvíli, kdy soud rozhodl o tom, zda-li šlo o nápad jeho, nebo nikoli. Vše doplňuje výtečná hudba Trenta Reznora. My jsme se již filmu věnovali v naší recenzi, ale jelikož chceme být pečlivý, přineseme ke dni premiéry navíc i podrobnou makrorecenzi.
Film jde do kin 04.11.2010 v počtu 25 kopií + DCP 2D.

PREMIÉRY V TÝDNU OD 11. LISTOPADU
Dívka, která si hrála s ohněm Dívka, která si hrála s ohněm (Flickan som lekte med elden) (Bontonfilm)
žánr: drama / krimi / thriller
Švédsko / Dánsko, 2010, 129 min.
oficiální stránky filmu
Režie: Daniel Alfredson
Scénář: Jonas Frykberg
Kamera: Peter Mokrosinski
Hudba: Jacob Groth
Hrají: Michael Nyqvist, Noomi Rapace, Lena Endre, Peter Andersson a další
Info o filmu: Švédsko-dánský snímek Dívka, která si hrála s ohněm je adaptací druhého dílu knižní trilogie švédského novináře a spisovatele Stiega Larssona Milénium. Nabízí kriminální zápletku, v níž je hlavním bodem vyprávění dívka Lisbeth Salander (Noomi Rapace), která se po roce stráveném v zahraničí vrátila zpět do Švédska, aby byla následně obviněna z několikanásobné vraždy. Je po ní okamžitě vyhlášena celostátní štvanice a vynořují se další a další detaily o její potenciální nebezpečnosti. Přesto však je novinář Mikael Blomkvist přesvědčený o její nevině a nehodlá věci nechat jen tak.
Film jde do kin 11.11.2010 v počtu 13 kopií.

Ďábel Ďábel (The Devil) (Bontonfilm)
žánr: horor / thriller
USA, 2010, 80 min.
oficiální stránky filmu
Režie: John Eric Dowdle, Drew Dowdle
Scénář: Brian Nelson
Kamera: Tak Fujimoto
Hudba: Fernando Velázquez
Hrají: Chris Messina, Matt Craven, Bojana Novakovic, Jacob Vargas a další
Info o filmu: M. Night Shyamalan snad definitivně prozřel a pochopil, že když mu to nejde jako režisérovi a scénáristovi, tak předhodí nápad a prachy a někdo to udělá za něj. Tak by se dal s nadsázkou definovat jeho produkční projekt The Night Chronicles. Prvním příspěvkem je klaustrofobický thriller Ďábel, pod nímž jsou podepsaní Drew Dowdle, John Erick Dowdle a Brian Nelson, který má jednoduchou klaustrofobickou myšlenku: pár lidí uvízne při cestě mrakodrapem ve výtahu a začnou postupně umírat, protože jeden z nich není tím, kým se na první pohled zdá být.
Film jde do kin 11.11.2010 v počtu 19 kopií + DCP 2D.

Kvílení Kvílení (Howl) (AČFK)
žánr: drama
USA, 2010, 90 min.
oficiální stránky filmu
Režie: Rob Epstein, Jeffrey Friedman
Scénář: Rob Epstein, Jeffrey Friedman
Kamera: Edward Lachman
Hudba: Carter Burwell
Hrají: James Franco, Mary-Louise Parker, Jeff Daniels, David Strathairn, Jon Hamm, Treat Williams, Alessandro Antine Nivola, Bob Balaban a další
Info o filmu: Děj dramatu Kvílení se odehrává v San Franciscu v roce 1957, kdy puritánští strážci veřejné morálky napadnou stejnojmennou báseň Allena Ginsberga u soudu pro údajnou obscénnost proto, neboť otevřeně pojednává o homosexualitě a užívání drog. V samotném filmu se pak reakce veřejnosti na Ginsbergovu stěžejní báseň americké beatnické generace prolínají s obrazy z jeho bouřlivého života, ve kterém se vždy snažil najít maximální umělecké vyjádření, a to bez ohledu na konformitu morálky a veřejného mínění.
Film jde do kin 11.11.2010 v počtu 2 kopií.

Piko Piko (Falcon)
žánr: drama
Česká republika, 2010, 80 min.
oficiální stránky filmu, recenze
Režie: Tomáš Řehořek
Scénář: Tomáš Řehořek
Kamera: Tomáš Řehořek
Hudba: ?
Hrají: Rostislav Novák, Miloslav König, Štěpán Benoni, Simona Zmrzlá, Vanda Hybnerová, Adam Kraus a další
Info o filmu: Piko je nejen jedno z používaných označení pro drogu pervitin, ale také film Tomáše Řehořka o něm. O jeho vaření, distribuci a jeho účincích. Řehořek se postaral o režii, scénář i kameru a v ústředí zájmu jeho snímku, který kombinuje dokumentární výpovědi s hranými pasážemi, se ocitá trio "hrdinů" a jejich osudy a zkušenosti s touto drogou - jeden z nejvýznamnějších výrobců pervitinu, dlouholetý zaměstnanec protidrogového oddělení policie a rockový muzikant.
Film jde do kin 11.11.2010 v neznámém počtu kopií + DCP 2D.

Babička aneb jak to bylo doopravdy Babička aneb jak to bylo doopravdy (Blues Film)
žánr: historický / komedie
Česká republika, 2009, ? min.
oficiální stránky filmu
Režie: Pjeer van Eck
Scénář: Pjeer van Eck
Kamera: ?
Hudba: Dominik Svoboda
Hrají: Michaela Fišarová, Milan Mendlík, Hana Kostrhúnová, Jan Novotný, Dušan Hübl, Natálie Krištůfková, Anna Rasmussen, Božena Kubrová, Aleš Böhm, Jindřich Kopáček, Radek Volný, Laďka Švandová, Magdalena Křenková, Radek Švec, Jan Šváb a další
Info o filmu: Po dlouhých letech utajování našel konečně nekdo odvahu prozradit pravý příběh ukrytý za jednou z nejdůležitějších literárních klasik naší historie. Babičku Božena Němcová psala, neb byla švorc, a nakonec ji stejně celou přepsal její vydavatel, který chtěl něco vydělat na národním obrození, protože původní verze byla nepoužitelná. A jaký že je onen reálný příběh? Babičkou je ve skutečnosti soused Mareš, který si po svém příjezdu na Staré Bělidlo postupně podmaní jak Proškovic rodinu, tak i kněžnu Zaháňskou. Ale nakonec přijede i skutečná babička a začnou se dít věci... Střeštěná komedie Pjeera van Ecka dorazí do kin netradičně ve středu.
Film jde do kin 17.11.2010 v neznámém počtu kopií + DCP 2D.

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Zemřel Treat Williams (13.06.2023 04:45 v Novinky | Zprávy)
- Recenze: Chicagský tribunál poutavě vypráví o známém americkém soudním procesu! (30.03.2021 07:30 v Recenze)
- Téma: Oscar 2021: jací jsou favorité? (20.01.2021 10:10 v Články | Publicistika)
- Bardem a Kidman budou televizní pár (12.01.2021 10:55 v Novinky | Zprávy)
- Quentin Tarantino označil za nejlepší film uplynulé dekády Sociální síť (29.05.2020 11:48 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Zlatý glóbus část 2: 1981-2017 (16.12.2018 12:00 v Články | Publicistika)
- Téma: Všechny filmy Woodyho Allena od nejhoršího po nejlepší - část.2 (18.11.2018 09:30 v Články | Publicistika)
- Recenze: Aaron Sorkin a Jessica Chastain rozehrávají Velkou hru (07.01.2018 10:00 v Recenze | Premiéry)
- Molly's Game: Jessica Chastain v režijním debutu Aarona Sorkina (17.08.2017 11:41 v Novinky | Trailery)
- Blu-ray recenze: Steve Jobs - kinofilm roku na adekvátním BD (19.04.2016 12:52 v Recenze | Blu-ray)
- Recenze: komedie o ekonomické krizi Sázka na nejistotu (08.01.2016 14:30 v Recenze | Premiéry)
- Recenze: Steve Jobs - filmový orchestr Michaela Fassbendera (09.11.2015 16:00 v Recenze | Premiéry)
- Téma: Nespolehlivá vyprávění Davida Finchera (25.10.2014 10:00 v Články | Publicistika)
- Téma: Průvodce filmy Davida Finchera 2/2 (10.10.2014 18:00 v Články | Publicistika)
- Poslechněte si kompletní soundtrack Zmizelé (26.09.2014 17:00 v Novinky | Zprávy)
- Zmizelá v novém spotu (21.09.2014 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Recenze: Pod zemí nic dobrého nečekejte (06.09.2014 12:11 v Recenze | Premiéry)
- Zmizelá poodkrývá záhadu v nových spotech (26.08.2014 13:00 v Novinky | Zprávy)
- Preview: Bude Zmizelá nejvíce milovaným filmem roku? (23.08.2014 13:45 v Radar | Preview)
- Jaké jsou nejlepší filmy podle režiséra Klubu rváčů? (13.07.2014 11:00 v Novinky | Zprávy)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu