Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 6. týden

Kinopremiéry: 6. týden

Vydáno: 09.02.2012 10:16 v sekci Radar | Kinopremiéry - Daniel Patras | foto: Artcam

Kinopremiérové hody ani zdaleka neustávají a také tento týden se můžeme těšit na celou sedmičku premiér. A jsou mezi nimi zejména íránský zázrak Rozchod Nadera a Simin, politické drama Den zrady, thriller Muž na hraně a samozřejmě první díl Star Wars ve 3D.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Šestý týden tohoto roku je sice co do počtu velice nadprůměrný, kvalita jednotlivých filmů je však velmi kolísavá. Na jedné straně zde máme Rozchod Nadera a Simin, snímek s unikátním ohodnocením v naší recenzi, ve které si vysloužil plný počet bodů, a stává se tak filmem týdne. Pak tu máme dva snímky, které vzbudily poměrně hodně nejednotné postoje. Den zrady a Muž na hraně zkrátka nejsou filmy pro každého, avšak své oddané fanoušky mají už teď. Tím se pomalu dostáváme do druhé části spektra. To, že se přerod do 3D v prvním dílu hexalogie Star Wars úplně nepovede, se dalo trochu čekat, ale že Mupeti a Jack a Jill budou koukatelní jen se sebezapřením, to se skoro vědělo.
Rozchod Nadera a Simin (Jodaeiye Nader az Simin) (Artcam)
Rozchod Nadera a Simin se během krátké doby stal jedním z nejzásadnějších filmových počinů Blízkého východu. Zobrazuje současný Írán a jeho obtížnou společenskou situaci, problémy s předsudky i s přísným právním systémem. Příběh se soustředí na manželskou dvojici Nadera a Simin, kteří uvažují nad zlomovým okamžikem svých životů. Ví, že v Íránu je blažený a svobodný život zrovna nečeká. Museli by odjet za hranice, kde by pro svou dceru Termeh zajistili daleko lepší budoucnost. Jenže Nader se musí starat o nemocného otce a odjet odmítá. Siminou jedinou nadějí je zažádat o rozvod. V íránské společnosti jí však nezbývá nic jiného než čekat. Nader, který se teď musí o rodinu starat sám, svou úlohu nezvládá a dostává se do závažných problémů se zákonem. Rozchod Nadera a Simin je strhující drama, které dokáže oslovit i publikum navyklé na snímky západního střihu.
Hodnocení: 10/10 (recenze | trailer | profil filmu).

Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba (Star Wars: EP1 The Phantom Menace) (Bontonfilm)
George Lucas zřejmě stále nemá dostatek milionů na svém účtě, a tak půl roku po rekordních prodejích Blu-ray disků chce ze své legendární série vytěžit další. Do kin přichází první díl nové trilogie Star Wars. Jediným (zato však zásadním) lákadlem, proč navštívit třináct let starý film, který už všichni viděli, bude přechod do třetího rozměru. Na originální zvuk s titulky však musí český divák zapomenout. K dispozici bude pouze původní český dabing z roku 1999, případně anglický originál bez titulků. Jak přerod do 3D nakonec dopadl, si můžete přečíst v naší recenzi.
Hodnocení: 5/10 (recenze | trailer | profil filmu).

Den zrady (The Ides Of March) (EEAP)
George Clooney si nedá pokoj a po úspěchu se snímkem Děti moje přichází do českých kin s dalším filmem jako herec, ale i jako režisér. Ve Dni zrady svede jako guvernér Mike Morris (Clooney) lítý boj o mocenské postavení ve vysoké americké politice. Nejde o nic menšího než o demokratické primárky, které určí, kdo bude nakonec jedním ze dvou hlavních kandidátů na prezidenta, a tím chce Mike Morris být opravdu moc. Jenže je možná až příliš velký dobrák, a tak ve světě pletichaření, pomsty, pochybných peněz a zrady ustává těžké rány osudu jen velmi těžce. Zvláště když nemůže věřit ani svým nebližším spolupracovníkům.
Hodnocení: 6/10 (recenze | trailer | profil filmu).

Muž na hraně (Man On A Ledge) (H.C.E.)
Newyorský policajt ve výslužbě Nick Cassidy (Sam Worthington) je odsouzený zločinec na útěku a právě dostal šílený nápad. Rozhodne se vystoupat do jednoho z nejvyšších pater hotelu Roosevelt v New Yorku. Otevře okno jednoho z hotelových pokojů, vystoupí na římsu a chvíli čeká. V momentě tímto činem obrátí celé město vzhůru nohama. Sjede se policejní sbor, média celého města i davy přihlížejících. Nejbližší kontakt má s policejní psycholožkou Lydií Spencer (Elizabeth Banks), která se ho ze všech sil snaží přesvědčit, aby neskákal. Nick Cassidy ale třeba vůbec nechce skočit. Třeba je jeho akce jen součástí daleko většího plánu, jehož drobné části do sebe začnou postupně zapadat.
Hodnocení: 6/10 (recenze | trailer | profil filmu).

Speciální jednotka (Forces Spéciales) (Bioscop (Magic Box, a. s.))
Pracovat jako novinář v Afghánistánu není žádná slast, a tím spíše pokud jste žena. Žurnalistka Elsa (Diane Kruger) má za sebou navíc kontroverzní minulost. Je jasné, že se dříve nebo později musí něco stát. Netrvá to dlouho a je unesena Talibanem a odvezena poblíž pákistánským hranicím. Už zná dokonce i datum své popravy. Naštěstí však nezůstane na holičkách. Je zformován šestičlenný záchranný tým, který se pokusí Elsu zachránit. Dostat se k ní je však jen polovina úspěchu. Zpáteční cesta v sobě totiž nese rizika ještě daleko větší.
Hodnocení: ?/10 (recenzi chystáme | trailer | profil filmu).

Mupeti (The Muppet Movie) (Falcon)
Osud rozverných příšerek Mupetů je v ohrožení a je na jejich největším fanouškovi Walterovi, aby je zachránil ze spárů lstivého ropného magnáta Texe Richmana (Chris Cooper). Na místě bývalého domova Mupetů se totiž nachází velké množství černého zlata. Zároveň chce Richman zlikvidovat mupetí divadlo. Tomu všemu musí Walter zabránit a uspořádat velkolepý festival, který vydělá potřebné peníze na záchranu. Bude na to mít i přátele Garyho (Jason Segel) a Mary (Amy Adams). Problém je, že samotní Mupeti se rozutekli za svým štěstím po celém světě a je třeba je zase všechny sjednotit.
Hodnocení: 3/10 (recenze | trailer | profil filmu).

Jack a Jill (Jack And Jill) (Falcon)
Pokud snad po všech těch letech nemáte Adama Sandlera po krk, tak v Jackovi a Jill si ho užijete do sytosti. Má tady totiž dvojroli. Jack a Jill jsou dvojčata. Často si bývají dvojčata podobná vzhledem i povahou. Tato mezi ně rozhodně nepatří. Alespoň ne na první pohled. Jack je vzorný muž s perfektním životem. Kazí mu ho jediná věc. Jeho sestra Jill. Každý rok musí přetrpět její návštěvu na Den díkůvzdání. Jsou to víkendy plné hádek, bojů a sourozenecké nevraživosti. Tentokrát je to však ještě o něco horší než obvykle. Sestra Jill se Jacka a jeho rodinu nechystá opustit ani po konci svátku. Z víkendu se pomalu stává měsíc a Jack musí urychleně něco vymyslet.
Hodnocení: 2/10 (recenze | trailer | profil filmu).


Trailery aktuálních kinopremiér
Chcete vědět, jaké další filmy dorazí do tuzemských kinosálů? Podívejte se na desítky dostupných českých trailerů na našem oficiálním YouTube kanálu.

ANKETA

Na který film se nejvíce těšite do kina v 6. týdnu roku 2012?











Podívat se na výsledky



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 13. týden
Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 12. týden
Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život V českých kinech se stále nejvíce chodí na americký trhák Duna a na českou komedii Sladký život. Zájem je také o animák o Kung Fu Pandě. čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 12. víkend
Box office: Koho zavoláte? V amerických kinech proběhla o víkendu premiéra nového dílů Krotitelů duchů, který ovládl víkendové tržby a posunul celou franšízu do klubu miliardářů. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 22. 3. 2024 - 28. 3. 2024
TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led S končícím březnem v televizích nejvíce překvapí zařazení dvou absolutně neznámých britských thrillerů z osmdesátých let. Největším diváckým lákadlem ale nejspíš bude premiérové uvedení dramedie Hodně štěstí, pane... čtěte zde
Vydáno: 22.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 12. týden
Kinopremiéry: Neposkvrněné panenky na útěku z Utopie I v tomto týdnu je v kinech čas na dohánění restů, protože žádná z premiér nemá velký divácky potenciál a je spíše pro hrstku fanoušků. To platí jak pro novinku Ethana Coena, tak pro horor Neposkvrněná se Sydney Sweeney. čtěte zde
Vydáno: 20.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Téma: TOP 15: Herci s nejvíce Zlatými malinami (06.03.2021 10:30 v Články | Žebříčky)
- Téma: nejslavnější sci-fi filmy 90. let (11.07.2020 12:30 v Články | Publicistika)
- Téma: Filmy Star Wars seřazené od nejhoršího k nejlepšímu podle ČSFD (19.12.2019 10:30 v Články | Žebříčky)
- Top 10: komerčně nejúspěšnější filmy 90. let (14.12.2019 10:30 v Články | Publicistika)
- Ewan McGregor se vrátí jako Obi-Wan Kenobi (24.08.2019 09:12 v Novinky | Zprávy)
- Everybody Knows: otvírák letošního Cannes v traileru (05.04.2018 18:33 v Novinky | Trailery)
- TV recenze: Hra o trůny S07E05 – Východní hlídka (16.08.2017 14:00 v Články | Televize)
- Recenze: Válka o planetu opic – alfa opičího a omega lidského rozumu (14.07.2017 10:00 v Recenze | Premiéry)
- "Rogue One" je komerčně nejúspěšnějším filmem roku 2016 (15.01.2017 09:00 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: John Wick a Liga spravedlivých unášejí pana Heinekena (01.04.2016 09:44 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Speciální jednotka a policejní patrola stráží gravitaci (08.01.2016 08:00 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Star Wars: Síla se probouzí ve velkém stylu (16.12.2015 20:12 v Recenze | Premiéry)
- Stroj času: Star Wars: Epizoda IV - Nova naděje aneb jak to všechno začalo (15.12.2015 16:38 v Recenze | Stroj času)
- Preview: Star Wars: Síla se probouzí - nejočekávanější film roku (15.11.2015 11:33 v Radar | Preview)
- TV tipy: Mupeti hrají baseball a čekají na zázrak (31.07.2015 07:00 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Okoukaný a nechutný, přesto zábavný Mortdecai: Grandiózní případ (26.01.2015 17:30 v Recenze | Premiéry)
- Star Wars: Epizoda 3.1 zdarma ke zhlédnutí online (23.10.2014 08:00 v Novinky | Zprávy)
- Darth Vader se vrátí do Star Wars (11.10.2014 21:00 v Novinky | Zprávy)
- První trailer na novou tarantinovku uvidíme před Sin City 2 (15.08.2014 16:48 v Novinky | Zprávy)
- David Bordwell: Co skrývá Pandořina digitalní skříňka? (06.07.2014 21:00 v Články | Publicistika)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu