Amazing Spider-Man představuje nový trailer

Vydáno: 08.02.2012 08:18 - Martin Bubrín | foto: Falcon

Peter Parker temnější, drsnější a víc trojrozměrný
Andrew Garfield ve filmu <b>Amazing Spider-Man</b>
Falcon
Je toto opravdu ten reboot, na který čekáme? Z nového materiálu totiž vyplývá, že tvůrci na veškeré "origin" věci rezignují úplně a naservírují nám další pokračování pavoučího muže s novým obsazením. Zároveň po vzoru Batmana trošku přitvrzují na temné atmosféře, ovšem do realističnosti Nolanových opusů mají stále daleko. Co to vlastně je? Přece váš hodný soused Spider-Man.
Vypadá to, že režisér Marc Webb se vydal dost komplikovaným směrem - přesně mezi nahláškovanými Avengers a Temným rytířem. Peter Parker tak zvládne čelit osudové ztrátě rodičů nebo se nekompromisně potýkat se zločinem, ale zároveň stihne i nezávazné průpovídky jako z úst Tonyho Starka, které střídají opulentní trikové výjevy z akčních scén.
Zde si troufnu tvrdit, že 3D bude stát tentokrát za to - poletování a střemhlavé pády mezi budovami mohou být ve třetím rozměru jistě působivé, a přitom ne samoúčelné (otázka také visí nad tím, jestli se v kinech opravdu dočkáme záběrů z první osoby jako v případě teaseru).
Na malé ploše ta spousta atrakcí sice funguje, jak má, ve filmu však bude třeba ty okamžiky pospojovat do celku, který se bude hlavně potýkat s tím, že jsme ho už jednou viděli. Porovnávání s Raimiho jedničkou jistě bude na místě, musíme jen doufat, že se reboot vydá novým neokoukaným směrem a tagline "The Untold Story" nebude jen berlička na přilákání diváků do kin. Na to je Andrew Garfield vyrábějící své mechanické "web-shootery" (český název pro ně nejspíš neexistuje) moc velký sympaťák. Stejně jako jeho kolega zelený Lizard.
Trailer můžete zhlédnout na oficiálních stránkách filmu nebo rovnou pod naším článkem.



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY