Plakáty: Daniel Radcliffe a superpadouši

Vydáno: 25.01.2012 14:23 - Martin Bubrín | foto: Facebook tvůrce

A taky John Carter, Project X nebo Hunger Games
Daniel Radcliffe ve filmu <b>Žena v černém</b>
CBS Films
Plakáty jsou vedle trailerů jednou z hlavních částí filmového marketingu - svým perfektním grafickým zpracováním mají za úkol jak zdobit chodby v multiplexech, tak vás dle krásného zevnějšku nalákat na titul, který ani z poloviny neslibuje to, co jeho papírová podoba. Pojďme se podívat na nejzajímavější kousky, které se v poslední době urodily.
Daniel Radcliffe v hororu? Proč ne? Vždyť poslední Potterové se spíše přibližovali atmosférické depce než pohádce pro děti, za kterou je celá série považována. Žena v černém zatím dle sympatických trailerů vypadá na gotický horor ze staré školy, kterému nebude chybět ponurá atmosféra anglického viktoriánského venkova. První z plakátů (spíše wallpaper) sází tak trochu na jistotu a snaží se nalákat po vzoru USA na "nový fantasy" horor, kde bude démony kosit někdejší představitel Harryho Pottera. Druhý plakát zase vypadá na to, že máme očekávat komorní duchařinu po vzoru Ti druzí. Kde bude nakonec pravda?
Plakát filmu Žena v černém
Subžánr found-footage filmů je už trochu ohrané téma. Slibně vyhlížející Kronika jej však zasazuje do superhrdinského kontextu, což jsme tady ještě neměli. Parta výrostků prostě získá nadpřirozené schopnosti a začne s nimi nakládat dle svého - což ještě neznamená že správně. Film rozhodně vypadá, že v oscarové sezoně bude platit za příjemné osvěžení. Nebo si snad myslíte, že s bandou třech kamarádů poletujících ze střechy na střechu nebude sranda? O tom se budeme moci přesvědčit co nevidět v kině.
Plakát filmu Kronika
John Carter platí za první pořádný blockbuster roku, který bude nejspíše chtít jít ve stopách Star Wars a Avatara. Jeho kampaň sice neslibuje revoluční technologické změny, ale i tak může být toto objevování Marsu příjemným překvapením. O přitáhnutí co nejvíce věkových skupin do kina svědči mimo trailery i plakáty, které slibují, že za své peníze dostanete přesně to, co chcete. Nový svět, příšerky na sto způsobů a efekty za čtvrt miliardy dolarů. Hezkou práci grafiků kazí jen příliš tuctový hlavní font.
Plakát filmu John Carter: Mezi dvěma světy
Pařba ve Vegas i v Bangkoku se může jít zahrabat. V březnu budeme moci být svědky zřejmě největší kalby v dějinách kinematografie - Project X. Opět found-footage, opět banda loserů, jimž se přes noc změní život, ale tentokrát všechno stírá neskutečný rozmach, jemuž se asi žádné vaše komorní posezení v deseti lidech nevyrovná. "The party you've only dreamed about" - v tom musíme dát tvůrcům za pravdu. To aby v kinech rovnou místo koly čepovali pivo a ke vstupenkám dávali panáky. P.S.: Ten letící pes nám nedá spát doteď.
Plakát filmu Projekt X
Jak dopadnou Hry o život, nyní nově přejmenované na Hunger Games: Aréna smrti, si netroufáme odhadovat. Mix Stmívání a Běžícího muže může dopadnout buď absolutním fiaskem, nebo rozjezdem pro novou sérii. Studio LionsGate nyní uvolnilo na internet svůj poslední finální plakát k filmu, který má doprovázet jeho konečnou podobu. Opět vidíme trademarkovou Katniss s lukem, opět zářivé oranžové barvy s hořícím logem soutěže. Tentokrát však ve větším detailu. Celkově povedená práce, ale stále vyvstává otázka, jestli tagline "The world will be watching" bude ve skutečnosti pravdivý.
Plakát filmu Hunger Games
Stylové plakáty se šestnáctým americkým prezidentem jsme už tady měli. Doposud však byla jeho tvář zahalena ve stínu. Tentokrát se ale tvář Benjamina Walkera odhaluje v plné "kráse", podobnost však sedí. Kdyby nedržel v ruce sekyru a místo něj by na nynějším místě památníku seděl Daniel Day-Lewis, mohlo by se snadno jednat o Spielbergův životopis. Jenže v tomto "biografickém filmu podle skutečných událostí" se bude prezident přes den nudit ve své oválné pracovně a v noci lovit upíry. Béčkový námět na film? V rukou Timura Bekmambetova se projektu Abraham Lincoln: Vampire Hunter nebojíme...
Plakát filmu Abraham Lincoln: Lovec upírů


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY