Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Top 10: Nejočekávanější filmy roku 2012 (2/4)

Top 10: Nejočekávanější filmy roku 2012 (2/4)

Vydáno: 23.01.2012 23:00 v sekci Články | Žebříčky - Zbyněk Kubín | foto: 2012 Bontonfilm

Také letos přinášíme výběr toho nejzajímavějšího, na co se můžete v následujících dvanácti měsících těšit do kina. Po blockbusterech přicházejí na přetřes animáky, které opět čeká silný ročník.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Náš čtyřdílný přehled nejočekávanějších kinozážitků roku pokračuje desítkou, kterou jsme jej loni uzavírali, tedy animovanými filmy. Jak se stalo tradicí, naprosté většiny letošních animovaných snímků se dočkáme ve třetím rozměru, a to i těch, které o něj byly původně ochuzeny - Disney totiž dál kuje žhavé železo a žene do kin své starší hity obohacené o tuto "nepostradatelnou" technickou lahůdku (ale ty se do výběru nedostaly). Takže na co letos vzít rodinu?

Lorax
Na plátně letos nebude chybět příběh z pera legendárního autora dětských příběhů Dr. Seusse. Universal bude určitě ve velkém lákat diváky na - u nás takřka neznámou (jako většina dalších autorových děl) - klasiku Lorax. Titulní hrdina je pohádkový lesní mužíček garfieldovského vzhledu i nátury, jakýsi kouzelný "greenpeacák" dlouze rozmlouvající s flórou a hájící svou zelenou říši před nájezdy ziskuchtivých slizáckých obchodníků, kteří se neštítí kvůli penězům například posekat trávník. 3D animovaná adaptace nás do Loraxovy říše zavede přes dvanáctiletého hocha Teda, jenž se vydá na dlouhé nebezpečné dobrodružství s cílem nalézt jistý speciální předmět, po němž touží dívka jeho srdce. Tou vzácností je skutečný, pravý a nefalšovaný... strom. V industrializovaném světě jich je totiž už nedostatek. Mladému romantikovi propůjčí svůj libozvučný hlásek teenagerská hvězdička Zac Efron, z vousatých úst morousovitého lesního vládce uslyšíme Dannyho DeVita. Režijně na produkci dohlídne tvůrce předloňského hitu Já, padouch Chris Renaud.
Premiéra: 15. března (ČR) / 2. března (USA)
Český trailer filmu Lorax

Piráti
Animátorské studio Aardman Animation se letos vypraví mezi piráty z Karibiku. Ne, že bychom se snad měli obávat plastelínového Jacka Sparrowa, ale mořští loupežníci jsou díky tomuto nemytému excentrikovi posledních několik let natolik v kurzu, že by byl hřích toho nevyužít. Jelikož se vyplouvá z Británie, namísto Johnnyho Deppa se nalodí Hugh Grant, jehož pirátský kapitán bude mít v merku něco mnohem důležitějšího než věčný život nebo neomezenou moc - a sice titul v prestižní soutěži Pirát roku. Ale zvítězit v tvrdé konkurenci je složité, obzvlášť jste-li dobrosrdečný smolař a výši IQ členů vaší posádky by se vysmál i učitel tělocviku. Že se tady na výbornou pobaví i celá rodina, je patrné již z trailerů, ale tou téměř stoprocentní zárukou je kromě slavného studia, které se vrací ke svým stop-motion plastelínovým kořenům, a dabérského osazenstva (Grant, David Tennant, Martin Freeman, Salma Hayek, Jeremy Piven, Brendan Gleeson) především režisér Peter Lord, neomylný a velezkušený tvůrce mnoha aardmanovských klenotů včetně Slepičího úletu.
Premiéra: 26. dubna (ČR) / 30. března (USA)

Madagascar 3
Dreamworks letos rozšiřují svou madagaskarskou sérii na trilogii. Lev Alex, zebra Marty, hrošice Gloria a žirafa Melman mají svých příznivců totiž také zástupy a vedlejší postavy v podobě militantních tučňáků či krále Jelimána se Scratchovi v popularitě zdatně vyrovnají. Uprchlíci z newyorské zoo se tentokrát nebudou muset obávat divokých šelem a žízně, nýbrž nástrah velkoměsta a civilizace, neboť jejich pouť za domovem je zavede až do centra Londýna, kde se ve snaze setřást dotírající britskou policistku připojí ke kočovnému cirkusu. Studio vsadilo na jistotu a na režisérskou židli opět usedne otec této série Eric Darnell. Ten se výjimečně neujal scénáře, jehož autor je ale o to zajímavější. Je jím Noah Baumbach, spoluscenárista Andersonových klenotů Život pod vodou a Fantastický pan Lišák. No nezní to opravdu zajímavě?
Premiéra: 14. června (ČR) / 8. června (USA)
Český trailer filmu Madagaskar 3

Doba ledová 4: Země v pohybu
Mamut Manny, šavlozubý tygr Diego a lenochod Sid jsou tu zase, již počtvrté. Poté co zamrzli, roztáli a zažili vzestup dinosaurů, budou tentokrát svědky (viníkem je samozřejmě jistá hamižná, cílevědomá a nesmírně populární veverka) rozdělení Pangey na dnešní kontinenty a uvíznuvší na ledové kře se projedou po právě vzniklých oceánech. Čtvrtý díl animované série, která už během promítání prvních tří částí stihla celosvětově nastřádat neskutečné dvě miliardy dolarů a stala se animovanou vlajkovou lodí studia 20th Century Fox, bude jistě patřit mezi velké komerční hity roku 2012. Jak se ale tvůrci poperou s dalším ždímáním již provařeného přátelství nerozlučné trojice, je ve hvězdách.
Premiéra: 5. července (ČR) / 13. července (USA)
Český trailer filmu Doba ledová 4: Země v pohybu

Odvážná Merida
Tradičně největší pozornost na sebe strhává novinka od Pixaru. Ten k nadšení svých odrostlejších fanoušků konečně po dvou sequelech (za něž v případě Aut 2 sklidil snad poprvé během své existence diváckou kritiku) přichází s původním projektem. Tím je pohádkový příběh mladé rusovlasé skotské princezny Meridy, svéhlavé a impulsivní zkušené lučištnice, která se vzepře svazujícím zaběhnutým dědičným zvykům, postaví si hlavu a pokusí se jít svou vlastní, svobodnou cestou. Bohužel tím na svou zemi přivolá kletbu, která království uvrhne v chaos. Aby vše napravila, musí se utkat s temnými silami a prokázat nemalou odvahu. Režie se ujali Mark Andrews společně s Brendou Chapman. Nejde sice o nijak profláklá jména, ale oba na poli animovaných filmů několik zkušeností již nasbírali. Mark Andrews seděl na režisérské sesli při vzniku vynikajícího pixarovského kraťasu Koncert pro jednoho a Brenda Chapman zase spolurežírovala disneyovku Princ egyptský. Postavy fantasy příběhu pro celou rodinu Odvážná Merida k nám budou v originálním znění promlouvat hlasy Kelly Macdonald (Merida), Billyho Connollyho (král Fergus), Emmy Thompson (královna Elinor) nebo Julie Walters (čarodějnice).
Premiéra: 16. srpna (ČR) / 22. června (USA)

Norman a duchové
Od tvůrců vynikající Koralíny se do kin chystá další kousek, který budou nejmenší děti asi těžko rozdýchávat, neboť v něm figurují mrtvoly mrtvé i nemrtvé, kostlivci tam chrastivě pobíhají po ulicích, duchové vylézají ze záchodových mís a čarodějnice střílejí jednu škodolibou kletbu za druhou... a ještě ke všemu je v něm pořád tma. Hrdinou příběhu z tohoto lákavě znějícího světa je chlapec Norman, obyčejný podivínský otloukánek ze zapadákova někde v Massachusetts. Úplně obyčejný tedy ne, on totiž tak trochu umí mluvit s mrtvými, což se ve městečku již po staletí obléhaném zombíky a jinou nemrtvou pakáží může hodit. Dokáže nesmělý samotář zrušit prastarou kletbu? A bude vůbec chtít? Burtonovsky laděné hororové komedie rozpohybovaná klasickou stop-motion animací se pod producentským dohledem studia Focus Features ujalo malé animátorské studio LAIKA a ostřílený režisér Sam Fell (Spláchnutej). K ruce má dabérskou sestavu, v níž figuruje například Kodi Smit-McPhee (Norman), Anna Kendrick, Leslie Mann, John Goodman či Casey Affleck.
Premiéra: 13. září (ČR) / 17. července (USA)
Český trailer filmu Norman a duchové

Frankenweenie
Černobílý stop-motion animák, kterým do celovečerní podoby přetavil Tim Burton jeden ze svých raných hraných kraťasů, sleduje příběh malého inteligentního chlapce Viktora a jeho milovaného, leč drobet odlišného psa Sparkyho, kterak se společně vyrovnávají s předsudky a nepochopením svých sousedů a spolužáků. Okolí by možná k oddanému Sparkymu nebylo tak nevraživé, kdyby poté, co nedávno nepřežil setkání s rychle jedoucím autem, zůstal tam, kde logicky měl, tedy v hrobě někde na místním "hřbitově zvířátek". Jenže vědátorsky nadaný Viktor se se ztrátou nejlepšího přítele nedokázal vyrovnat a s pomocí drátků a šroubů si jej sám opět oživil, což konzervativní spoluobčany krapet rozhodilo. Každý Burtonův film je velkou událostí, animovaný návrat k maloměšťácké omezenosti a bizarnosti ale slibuje více, než na co jsme od dnes již poněkud vyměklé ikony zvyklí. Do zbraně se vrací samozřejmě i standardní režisérův tvůrčí tým včetně navrátilců v podobě Winony Ryder a Catherine O'Hara.
Premiéra: 11. října (ČR) / 5. října (USA)

Hotel Transylvania
Adam Sandler, Kevin James, David Spade, Miley Cyrus a na filmové scéně zcela nezkušený televizní režisér Tarkovsky, pardon Tartakovsky - to nezní zrovna lákavě. Vlastně to zní dost hrozně. Každopádně, co umí Sandler velmi dobře, je překvapit a s čerstvou (a v kreslené produkci velezkušenou) režisérskou krví a v animovaném filmu by se to mohlo podařit. Navíc námět, který do odlehlého hotelu soustředí legendární strašáky včetně Drákuly, Mumie, Neviditelného muže, vlkodlaků či Frankensteinova monstra, kde se skrývají před lidmi, přičemž se tam zcela nečekaně zjeví nezvaný host v podobě Simona Van Helsinga, je vskutku lákavý. Nečeká nás sice krvavý masakr plný stříbrných kulek, neboť první co upoutá Van Helsingovu pozornost, je Drákulova krásná dcera Mavis, přesto pokud se podaří udržet na uzdě Sandlerův a především Jamesův vrozený smysl pro primitivismus, mohlo by se urodit příjemné animákové překvapení.
Premiéra: 18. října (ČR) / 21. října (USA)

Kouzelná parta
Jakousi animovanou verzi letošních Avengers připomíná projekt studia Dreamworks, který vtrhne do kin v předvánočním čase letošního roku. V jediném filmu totiž spojí síly Santa Claus (Alec Baldwin), velikonoční zajíc (Hugh Jackman), víla Zuběnka (Isla Fisher), Sandman a Jack Frost (Chris Pine). Důvodem této sešlosti a nutnosti týmové spolupráce při využívání superschopností je boj proti zlému zákeřnému duchovi jménem Pitch (Jude Law), kterému se zachtělo ovládnout svět pomocí šíření dětského strachu. Scénáře Davida Lindsay-Abairea (napsal například povedený film Roboty), jehož děj je založen na mnohadílné knižní sáze Williama Joyceho The Guardians Of Childhood), se režisérsky společně s autorem předlohy ujal zatím nepříliš zkušený režisér David Ramsey a v případě opravdového úspěchu je studio připraveno "dát" každému hrdinovi týmu vlastní film.
Premiéra: 29. listopadu (ČR) / 21. listopadu (USA)

Wreck-It Ralph
Netradiční vizuální podívanou slibuje disneyovka režiséra Riche Moorea, držitele Emmy za Simpsonovi a Futuramu, která nás zavede do světa klasických osmibitových videoher. Titulní Wreck-It Ralph byl ke své nelibosti navržen jako hlavní padouch v jedné takové hře, ve skutečnosti by ale toužil být lidmi milován jako Fix-It Felix, jeho úhlavní hrdinský nepřítel. Nešťastnému Ralphovi nezbývá nic jiného než emigrovat do jiné videohry a tam se protlačit na pozici všemi zbožňovaného "good guye". Inspirace Tronem a Megamyslí sice z námětu přímo vytéká, ale dle slov režiséra se nemusíme o originalitu vůbec obávat. Hlavní hrdina, jemuž hlas propůjčí herec John C. Reilly, se během své pouti za slávou prý dostane do několika vizuálně zcela dechberoucích světů, které nevypadají jako nic, co jsme mohli na plátnech zatím vidět. No, chvástání u Disneyho vždycky ovládali na jedničku, ale jak to bude ve skutečnosti? Necháme se překvapit.
Premiéra: 15. listopadu (ČR) / 12. listopadu (USA)

ANKETA

Na jaký animák se v roce 2012 nejvíce těšíte?













Podívat se na výsledky



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Velký Gatsby bude natočen jako animovaný film (25.02.2021 12:00 v Novinky | Zprávy)
- Zemřela Conchata Ferrell (14.10.2020 10:26 v Novinky | Zprávy)
- Hledá se Yetti v novém traileru (05.02.2019 19:32 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Raubíř Ralf a internet přesouvá popkulturní odkazy do online světa (09.01.2019 13:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Proč právě divoch Méďa hledá piráty a má Kainovo znamení? (21.12.2018 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Zbytečně krutý cvokař James Brown má rád velryby a pašuje kontraband (02.11.2018 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Oscar nahání Napoleona, jemuž chce dát jednu mezi oči (12.10.2018 07:30 v Radar | TV tipy)
- Raubíř Ralf a internet v novém traileru (20.09.2018 18:13 v Novinky | Trailery)
- Vznikne prequel Alenky v říši divů a Petera Pana (01.06.2018 09:40 v Novinky | Zprávy)
- Kritika: Ready Player One: Hra začíná - přerušovaná návaznost (08.04.2018 18:33 v Recenze | Premiéry)
- Téma: Nejočekávanější filmy roku 2018, část 2. (21.01.2018 19:02 v Články | Publicistika)
- BD recenze: Hledá se Dory a druhý Blu-ray disk (01.12.2016 15:44 v Recenze | Blu-ray)
- Recenze: Kubo a kouzelný meč zaujme vizuálně, příběhem však neoslní (09.10.2016 10:00 v Recenze | Premiéry)
- Recenze: Tajný život mazlíčků uhnul k tuctové záchranné misi (04.08.2016 18:00 v Recenze | Premiéry)
- Blu-ray recenze: Zootropolis: Město zvířat (10.07.2016 12:00 v Recenze | Blu-ray)
- Druhý díl animáku Raubíř Ralf uvidíme v roce 2018 (02.07.2016 18:00 v Novinky | Zprávy)
- Hotel Transylvánie potřetí a také jako seriál (24.06.2016 07:00 v Novinky | Zprávy)
- Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti v novém traileru (21.06.2016 10:00 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Nesmělé vyrovnání účtů s pěnou dní v Hotelu Transylvánie (17.06.2016 07:00 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Rebelka, Hamilton a Frankenweenie čelí hrozbě smrti (06.05.2016 08:03 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu