Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Preview: Stud

Preview: Stud

Vydáno: 18.01.2012 09:18 v sekci Radar | Preview - Petra Janků | foto: Asociace českých filmových klubů

Brandon je pohledný muž žijící život úspěšného třicátníka. Má byt, peníze a neutuchající přízeň žen. Brandon má ženy rád. Respektive, má rád sex. A to až do té míry, že se mu jeho sexuální apetit vymkne z rukou...

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Režisér a scénárista Steve McQueen rád točí dramata. Zatímco jeho první film Hunger vyprávěl o uvězněném muži, který si i v žaláři uchová svobodného ducha a na protest proti krutým dozorcům drží hladovku, jeho druhý snímek Stud vypráví o svobodném muži žijícím v přepychu a materiální jistotě, ale který je uvězněný ve svém vlastním těle a ovládaný chtíčem.
Téma sexuální závislosti je na západě, a obzvláště v USA, mnohem více diskutovaným problémem než u nás. Je to dáno zejména tím, že je to téma stále tabuizované a mnoho lidí o této formě závislosti nikdy neslyšelo. (Schválně, kolik vašich přátel by se vám vysmálo, kdyby jste za nimi přišli s tím, že chodíte k anonymní skupině Závislý na sexu?).
Závislý na sexu se zjednodušeně řečeno pozná tak, že je své touze zcela oddán, vyhledává ji všude a non-stop a do až té míry, že zanedbává své přátele, práci, rodinu, koníčky a nakonec i sám sebe. Jde o nutkavé myšlení na sex, které je všudypřítomné a neovladatelné. Zdroj závislosti může být různý, ale většinou jde o jakousi formu vynahrazování si citové frustrace. Toliko výlet do terminologie, a teď zpět k filmu.
Sexuální závislost se podle režiséra filmu ignoruje a mnoho lidí v tom nevidí problém. Snímek Stud má ukázat, že je třeba se někdy podívat pravdě do očí a přiznat si, že není vše v pořádku. Steve McQueen je režisérem precizním, před natáčením filmu si problém závislosti na sexu nastudoval, diskutoval s odborníky i se samotnými závislými. To dává alespoň malou naději, že scénář bude uvěřitelný. Rizikem však může být nenápadné moralizování, kterému se však při podobných tématech jen těžko vyhýbá.
V hlavní roli uvidíme Michaela Fassbendera (X-Men: První třída, Jana Eyrová), který za tuto roli dostal na osmašedesátém ročníku Benátského filmového festivalu cenu pro nejlepšího herce v hlavní roli. Michaela Fassbendera letos můžeme vidět ještě v jednom filmu se sexuální tematikou, a to snímku Nebezpečná metoda, kde ztvárnil postavu jednoho z nejvlivnějších moderních psychologů C. G. Junga.
Michael Fassbender ve filmu Stud hraje postavu Brandona, který není schopný kontrolovat svůj sexuální život, a když se jeho sestra Sissy (Carey Mulligan) vrátí po letech zpět do jeho života, uvědomí si, jak normální by mohl vést běžný všední život, ale jak je návrat do něj obtížný.
Dětství Brandona a Sissy není ve filmu explicitně vyjádřeno, ale herci i filmaři pracovali s tím, že se kdysi odehrálo něco, s čím se sourozenci vypořádávají po svém - Sissy se stala ženou extrovertní a velmi emocionální, zatímco Brandon je spíše introvert, který není schopný emocionálního kontaktu a vynahrazuje si tuto prázdnotu sexem.
Film Stud, který obráží všechny malé i velké filmové festivaly zavítá do českých kin už 16. února 2012.

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 18. víkend
Box office: Rozhněvaný muž je na špici Akční film Rozhněvaný muž s Jasonem Stathamem opanoval vrchol žebříčku Box office během právě uplynulého víkendu. čtěte zde
Vydáno: 10.05.2021 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 7. 5. 2021 - 13. 5. 2021
TV tipy: Diváku, uteč před sviňákem do Jurského světa Hned několik atraktivních premiér si televizní dramaturgové nachystali na první polovinu května. Divácky nejvstřícnější určitě budou pokračování Jurského světa a Oscarem oceněný podvratný satirický horor Uteč. čtěte zde
Vydáno: 07.05.2021 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
V květnu na streamovacích službách: Pestrá nabídka žánrů, z které si vybere každý!
V květnu na streamovacích službách: Pestrá nabídka žánrů, z které si vybere každý! Máj je prý lásky čas. Streamovací služby ale o romantiku ve svých snímcích moc nezavadí. Těšit se můžete na silná dramata, komiksový seriál nebo zombie horor. Bude z čeho vybírat, tak jen do toho! čtěte zde
Vydáno: 06.05.2021 07:30 v sekci Radar
0
Blu-Ray: Marťan 8/10
Blu-Ray recenze: Sci-fi Marťan vychází spolu s více než hodinou bonusů Film Marťan vychází znovu na Blu-Ray, doprovázený různorodými bonusovými materiály, z nichž značná část překračuje hranici běžných filmů o filmu a působí spíš jako sada video-doplňků k jeho ději. čtěte zde
Vydáno: 04.05.2021 07:30 v sekci Recenze | Blu-ray
0
Box office: 17. víkend
Box office: vedení se ujalo japonské anime Japonské anime Demon Slayer the Movie: Mugen Train vystřídalo ve vedení akční videoherní fantasy Mortal Kombat. čtěte zde
Vydáno: 03.05.2021 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Oscar 2021: Nejlepší herečka v hlavní a vedlejší roli (03.04.2021 13:30 v Články | Publicistika)
- Recenze: Carey Mulligan patří celý film! Jako Nadějná mladá žena je excelentní. (23.03.2021 07:30 v Recenze | Premiéry)
- Oscar 2021: nominace na nejlepší americké filmy roku vyhlášeny (15.03.2021 14:06 v Články | Publicistika)
- Na novém filmu Davida Finchera bude pracovat i scénárista kultovního Sedm (26.02.2021 12:00 v Novinky | Zprávy)
- Velký Gatsby bude natočen jako animovaný film (25.02.2021 12:00 v Novinky | Zprávy)
- Zlatý glóbus 2021: přehled nominací (03.02.2021 15:34 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Přísně tajná mazací hlava hledá světlo mezi oceány (22.01.2021 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Oscar 2021: jací jsou favorité? (20.01.2021 10:10 v Články | Publicistika)
- V lednu na streamovacích službách: festivalová dramata a nový Timberlake (31.12.2020 07:30 v Radar)
- Téma: série Vetřelec seřazená od nejhoršího k nejlepšímu (05.12.2020 12:00 v Články | Publicistika)
- Vykopávky: trailer nového dramatu (04.12.2020 08:43 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Ničitel Jindřich V. potkává šíleně bohaté Asiaty (27.11.2020 07:30 v Radar | TV tipy)
- Red, White and Blue: trailer (24.11.2020 08:39 v Novinky | Trailery)
- Lovers Rock: trailer (17.11.2020 13:13 v Novinky | Trailery)
- Leonard Bernstein získal Carey Mulligan (23.09.2020 09:05 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Piráti z Karibiku rychle a zběsile plánují Salazarovu pomstu (27.03.2020 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Všechny filmy Ridleyho Scotta seřazené od nejhoršího k nejlepšímu (30.11.2019 10:30 v Články | Publicistika)
- Arnold Schwarzenegger na prvních fotkách v Kung Fury 2 (14.09.2019 10:58 v Novinky | Zprávy)
- Michael Fassbender bude špiónem (19.06.2019 08:30 v Novinky | Zprávy)

PREMIÉRA TÝDNE   41/2020

Chlast
8/10

Kritický portrét společnosti, v níž je všudypřítomný alkohol součástí národní kultury, a zároveň vyvážené drama o čtveřici středoškolských učitelů, kteří si v rámci vědeckého pokusu udržují konstantní hladinku půl promile.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

VYCHÁZÍ NA BLU-RAY

Kompletní seznam vycházejících BD naleznete zde.

VYCHÁZÍ NA DVD

Kompletní seznam vycházejících DVD naleznete zde.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2021 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver
Zavřít reklamu