Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Preview: Válečný kůň

Preview: Válečný kůň

Vydáno: 05.01.2012 13:00 v sekci Radar | Preview - Petra Janků | foto: DreamWorks II Distribution Co., LLC.

Steven Spielberg se vytasil s těžce dojemným trumfem. Do českých kin brzy dorazí film o koníkovi, který je odveden do války, kde ovlivňuje a mění životy těch, s nimiž se potká. No fakt. Ale zase na druhou stranu - kdo jiný by takový materiál ukočírovat, když ne ON?

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Steven Spielberg se asi jednou ráno probudil a řekl si: "Tak jsem natočil film o hodném mimozemšťanovi, o zlých vetřelcích, film podle historických událostí, nějaké ty dobrodrůžo komedie, válečný film... no co mi ještě chybí? Film o zvířatech!"
Ne počkat, to už tu taky bylo. Už to mám! Natočím film o zvířeti, které jde do války!" - No a teď vážně...
Ještě nikdy Steven Spielberg nebalancoval tak blízko hranice kýče. Jistě, válečné a dojímavé filmy o statečných "lidských" hrdinech mu jdou velmi dobře a díky svému talentu a zkušenostem dokázal z hrozby laciného bahna kolikrát vybruslit tak, že mu za to i filmový kritici tleskali a jeho dojímavé snímky Oskary ocenili.
Příběh o koni, který musí do války, příběh, který světlo světa spatřil jako dětská knížka, kterou v osmdesátých letech napsal Michael Morpurgo (příběh byl i zdramatizován a je dodnes uváděn na londýnských prknech), má ambici trumfnout i E.T.-ho, který chtěl domů. Steven Spielberg se tak svým novým filmem Válečný kůň odvrátil od série akčních a / nebo sci-fi snímků a naopak pokračuje v tvorbě rodinných filmů, které chytnou za srdíčko.
Joey (to je hlavní postava koně) je jednoho krásného předválečného dne koupen otcem od rodiny (Peter Mullan), aby pomáhal na statku. I přes počáteční protesty matky (Emily Watson) si jej rodina nechá. Největší radost z nové pracovní síly má samozřejmě syn Albert (Jeremy Irvine), který se s koněm spřátelí do takové míry, že chudák pláče potoky slz, když jej jeho otec po čase prodá britské armádě.
Druhá půlka snímku se přesouvá od statku na pozadí první světové války, kde koně (alespoň podle filmu) v boji hráli velkou roli. Kůň Joey prochází peripetiemi války a svou čistotou, inteligencí a krásou oslovuje lidi, se kterými se během tohoto putování setká (např. Tom Hiddleston, David Thewlis). Albert ale svého nejlepšího přítele samozřejmě hledá.. A jak to dopadne? To už se nechme překvapit...
Ve filmu v hlavní roli debutuje (tedy vedle koníka, jehož ve skutečnosti "hrálo" dohromady čtrnáct různých koní) Jeremy Irvine, pro něhož to je první velká filmová zkušenost. Steven Spielberg si své herce vybírá pečlivě a ne jinak tomu bylo i u Jeremyho. Spielberg vybíral mezi stovkami chlapců, roli měl dokonce původně ztvárnit Eddie Redmayne, až nakonec na Spielberga zapůsobila "přirozenost a autentičnost hraní" Jeremyho Irvina.
A abychom nevynechali někoho podstatného, ve Válečném koni se vedle výše uvedených také objeví Stephen Graham, Benedict Cumberbatch nebo Niels Arestrup.
Český trailer filmu Válečný kůň
Dosavadní videa, které filmaři pustili na internet, dávají tušit, že si film Válečný kůň užijí hlavně milovníci koní. Uvidíte koně zleva, koně zprava, koně běžícího, koně hledícího vám do očí... Jestli bude film i přes záplavu dlouhých koňských řas koukatelný i pro ostatní diváky, je otázka, na jejíž odpověď si budeme muset počkat do české premiéry, která je naplánována na 23. února 2012.

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Survive the Night 1/10
Za horizontem: céčkový thriller Survive the Night je hodně špatný V thrilleru Survive the Night hraje Bruce Willis vysloužilého šerifa, který musí se svou rodinou čelit přepadení dvou lupičů na útěku. čtěte zde
Vydáno: 29.05.2020 16:30 v sekci Recenze | Za horizontem
0
TV tipy: 29. 5. 2020 - 4. 6. 2020
TV tipy: Trestanci Borg a McEnroe jsou cizinci ve vlaku Na přelomu května a června se sice v televizích objeví několik premiér, jde ale spíše o nevýrazné a béčkovější záležitosti. Výjimkou je snad jen zdařilé evropské drama Borg/McEnroe, ti méně nároční pak ocení i Cizince ve... čtěte zde
Vydáno: 29.05.2020 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 22. týden
Kinopremiéry: Problémissky a trafikant se setkávají v zemi medu Poslední květnový čtvrtek odstartuje v kinech pětice premiér, mezi níž není žádný zásadní hit a vzhledem k okolnostem jde o menší a povětšinou evropské snímky. Nejvíce tak vyčnívají dva oceňované dokumenty. čtěte zde
Vydáno: 27.05.2020 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 21. týden
Top 20 ČR: V síti nepřestává lákat diváky V kinech se i přes omezení opět objevují lidé a nejvíce je přitahuje český dokument V síti o zneužívání na internetu. Z novinek se dokázalo prosadit jen komediální drama Emma. čtěte zde
Vydáno: 26.05.2020 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Top 10: akční filmy 90. let
Téma: nejslavnější akční filmy 90. let V pokračování našeho seriálu o filmových žánrech se podíváme na zlatou éru akčního filmu a představíme vám desítku slavných akčních snímků z 90. let. čtěte zde
Vydáno: 23.05.2020 12:00 v sekci Články | Publicistika
3
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Téma: nejslavnější akční filmy 80. let (16.05.2020 12:00 v Články | Publicistika)
- Zemřel kameraman Allen Daviau (17.04.2020 06:45 v Novinky | Zprávy)
- Premiéra pátého Indiana Jonese je o rok odsunuta. (04.04.2020 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Steven Spielberg uvádí Amazing Stories (18.02.2020 12:48 v Novinky | Trailery)
- Harrison Ford ohlašuje brzký návrat Indyho (15.02.2020 10:39 v Novinky | Zprávy)
- Biopic Leonarda Bernsteina půjde na Netflix (22.01.2020 09:22 v Novinky | Zprávy)
- Top 10: komerčně nejúspěšnější filmy 90. let (14.12.2019 10:30 v Články | Publicistika)
- Top 10: komerčně nejúspěšnější filmy 70. let (07.12.2019 10:00 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Coco se stal učitelem z nouze, prožil bolestnou realitu a čeká na spásu (06.12.2019 07:30 v Radar | TV tipy)
- The Last Full Measure: válečné drama v traileru (26.11.2019 09:33 v Novinky | Trailery)
- Zemřel oscarový producent Branko Lustig (14.11.2019 20:29 v Novinky | Zprávy)
- Téma: jsou marvelovky kino? (27.10.2019 12:00 v Články | Publicistika)
- Top 10: nejslavnější horory 70. let (18.08.2019 14:00 v Články | Publicistika)
- Top 10: komerčně nejúspěšnější filmy 80. let (03.08.2019 16:00 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Princezna ze mlejna hledá skrytá čísla, ale jde jí to pěkně blbě (26.07.2019 07:30 v Radar | TV tipy)
- Top 10: deset nejlepších rolí Harrisona Forda (13.07.2019 10:00 v Články | Publicistika)
- Top 10: nejlepší filmy Toma Hankse (09.07.2019 14:00 v Články | Publicistika)
- Protagonisté West Side Story na první fotce (18.06.2019 09:21 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: John Wick fotografuje Svatou zemi a radí jak přežít single (10.05.2019 07:30 v Radar | TV tipy)
- Top 10: Daniel Day-Lewis v deseti nejlepších rolích (01.05.2019 15:00 v Články | Publicistika)

PREMIÉRA TÝDNE   20/2020

Emma.
6/10

Hlavní hrdinkou britské, jemným delikátním humorem okořeněné adaptace románu Jane Austenové, je dvacetiletá, bohatá a trochu domýšlivá Emma, která sama nemá na svatbu ani pomyšlení, leč s oblibou dělá dohazovačku jiným.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

VYCHÁZÍ NA BLU-RAY

Kompletní seznam vycházejících BD naleznete zde.

VYCHÁZÍ NA DVD

Kompletní seznam vycházejících DVD naleznete zde.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2020 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver