Box office: Světové tržby za 51. víkend

Vydáno: 03.01.2012 09:48 - Zbyněk Kubín | foto: Facebook tvůrce

Ethan Hunt drží Sherlocka v šachu i ve zbytku světa
Tom Cruise ve filmu <b>Mission: Impossible - Ghost Protocol</b>
2011 Bontonfilm
Tom Cruise to dokázal - opět mu svět leží u nohou. Nejenže vládne domácímu žebříčku, kde drtí konkurenty v podobě Holmese, Watsona a Chipmunků, ale stejného triumfu dosáhl i ve zbytku světa. Mission: Impossible - Ghost Protocol si suverénně už podruhé doběhla pro prvenství ve světovém žebříčku návštěvnosti a díky novým 45,8 milionům dolarů navýšila své zahraniční tržby na 156,7 milionů ze 47 trhů.
Otloukaný Sherlock Holmes: Hra stínů se musí spokojit se stříbrem a 22 miliony dolarů. Celkových 49 milionů dolarů je sice zatím slabota, ale detektiv má ještě kam expandovat, takže dolary se posypou.
Bronzový Kocour v botách přidal ke svým výdělkům tento víkend 16,4 milionů a rázným krokem se přehoupl přes dvousetmilionvou hranici. Následují jej upištění třetí Chipmunkové s 16,3 miliony. Otravní hlodavci si sice oproti minulému dílu polepšili ve Francii, odkud připlulo pěkných 4,6 milionů, ale ve většině ostatních států ani zdaleka nedosahují finanční síly svých předchůdců, což dokazuje i prozatímních 37,8 milionů na účtu.
S blížícím se silvestrem expandoval sezónní doják Šťastný Nový rok, ale bylo mu to víceméně prd platné. Aura nesnesitelně umělé přeslazenosti, jaká se kolem snímku vytvořila, odrazuje i ty nejromantičtější duše a 10,2 milionů za sváteční víkend a celkových 45 milionů to jasně dokazují.
Ve Skandinávii si odkroutili premiéru Fincherovi Muži, kteří nenávidí ženy a vyneslo jim to jen 1,6 milionů, což je výrazně méně, než utržil domácí originál, jenž si jen ve Švédsku při svém startu vydělal 2 miliony. Je to předzvěst toho, že na "opakovaný vtip" není nikdo zvědavý? Uvidíme.
BOX OFFICE: SVĚTOVÉ TRŽBY ZA VÍKEND OD 23.12.2011
  1. Mission: Impossible - Ghost Protocol 45,8 mil.
  2. Sherlock Holmes: Hra stínů 22,0 mil.
  3. Kocour v botách 16,4 mil.
  4. Alvin a Chipmunkové 3 16,3 mil.
  5. Šťastný Nový rok 10,2 mil.
  6. Velká vánoční jízda 9,7 mil.
  7. Černá hodina 3,6 mil (novinka)
  8. Happy Feet 2 2,5 mil.
  9. Tintinova dobrodružství 2,1 mil.
  10. Ocelová pěst 1,9 mil.
Všechny tržby jsou uvedeny v dolarech. Rozbor severoamerických tržeb z aktuálního víkendu naleznete zde. Žebříček českých tržeb je k nahlédnutí v tomto článku.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY