Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 44. týden

Kinopremiéry: 44. týden

Vydáno: 03.11.2011 13:00 v sekci Radar | Kinopremiéry - Daniel Patras | foto: Regency

44. týden je týdnem českých dokumentů. Distributor Verbascum Imago připravil pro česká kina pět filmů z letošního festivalu v Jihlavě. Kromě nich je hlavní událostí napínavá sci-fi s Justinem Timberlakem Vyměřený čas.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Pětice dokumentů z jihlavského festivalu je možná tou nejlepší volbou, jakou můžete při vstupu do kina udělat. Škoda, že v mnoha biografech je (zatím) v programu nenajdete. Kromě nich jistě stojí za to náš tip týdne, neutěšená vize budoucnosti Vyměřený čas, jejíž podařený námět vzbuzuje v divákovi vysoká očekávání. Příznivce tuzemských filmů, krom všech těch dokumentů, potěší i nový film Alice Nellis Perfect Days - I ženy mají své dny, o jejíž kvalitách si ale obrázek teprve musíme udělat. Poněkud náročnější a kontroverznější snímek Černá Venuše diváky rozděluje, ale, narozdíl od třetího pokračování blbiny Spy Kids jinak tak talentovaného režiséra Roberta Rodrigueze, to na házení rajčat rozhodně není.
Vyměřený čas (In Time) (Bontonfilm)
Justin Timberlake je dneska už snad známější herec, než zpěvák a dává si zjevně záležet na tom, aby bylo jeho umění ke zhlédnutí v každém multiplexu a pokud možno pořád. Po dvou letošních romantických komediích nyní přichází s poměrně výraznou žánrovou změnou. S Amandou Seyfried a Cillianem Murphym se představí v lákavém antiutopickém thrilleru. Jsme ve světě, kde peníze nic neznamenají. Nejvyšší hodnotou je čas. Každý může žít jen dvacet pět let. Pak zemře. Pokud ovšem nějakým způsobem nezíská čas navíc. A ten se dá vydělat prací, koupit za pět prstů nebo ho třeba i zdědit. Společenské nůžky jsou maximálně rozevřeny a zatímco jedna skupina obyvatel žije z minuty na minutu a jejich časový rezervoár se dá počítat na několik málo hodin, v bohatých čtvrtích žijí lidé, kteří mají vystaráno i na tisíc let dopředu. Will Salas (Timberlake) je obyvatelem jedné z těch chudinských částí a shánění času je jeho denním chlebem. V těchto čtvrtích operují i organizované "časové" gangy a jeden z nich mu dá nechtěně šanci začít nový život.
Hodnocení: 7/10 (recenze | profil filmu).
Český trailer filmu Vyměřený čas

Černá Venuše (Vénus noire) (AČFK)
Černá Venuše představuje pravdivý příběh Saartjii Baartmanové, takzvané "hotentotské Venuše". Ženy původem z afrického kmene Khoikhoiů dovezenou do Evropy pod příslibem bohatství. Snímek na poměrně dlouhé ploše přináší ponížení bezbranné ženy a extrémní rasismus v jeho rané podobě a zobrazuje chlípnou povahu evropských národů na začátku devatenáctého století. Ta brala vystavování jejího těla v kleci jako show a neostýchala se sexuálního zneužívání, ani nechutného vědeckého badání.
Hodnocení: ?/10 (recenzi chystáme | profil filmu).
Český trailer filmu Černá Venuše

Spy Kids 4D: Stroj času (Spy Kids 4: All the Time in the World) (HCE)
Robert Rodriguez si nedá pokoj a svou pozoruhodnou filmografii plní už čtvrtým filmem o Spy Kids. Jestliže byly minulé díly směřovány výhradně na dětskou část publika, ten aktuální snížil snesitelnou hranici sledování někam na hranici batolat. Ta si však užijí dobrodružný příběh se vším všudy. Marissa má na první pohled skvělou rodinu. Na pohled druhý má nevychované mimčo, dvě nevlastní dcery, Rebeccu a Cecil, co jí nesnáší a manžela, který se o ní vůbec nezajímá. Těžko by mohl vůbec vědět, že jeho žena je superšpiónkou, jež má za úkol zachránít svět. Do akce se dostávájí ale i dcerky Rebecca a Cecil, které zjišťují identitu svojí macechy a musí zachránit nejdůležitější věc ve vesmíru; stroj času.
Hodnocení: ?/10 (recenzi chystáme | profil filmu).
Český trailer filmu Spy Kids 4D: Stroj času

Perfect Days - I ženy mají své dny (Perfect Days - I ženy mají své dny) (Bontonfilm)
Erika (Ivana Chýlková) je úspěšná žena. Má vlastní televizní pořad "Před a po", kadeřnický salón, který je vyhlášený široko daleko i skvělý domov. Jenže teď měla oslavu svých čtyřiačtyřicátých narozenin, kde dostala spoustu darů, které ji připomněly, jak zpackaný život to vlastně má. Erika touží po jediném, a to je dítě. Rozjíždí proto nový plán, na jehož konci chce držet v náručí potomka. Jenže osud, jak to tak ve filmech i v životě bývá, ji cestu nijak neulehčí.
Hodnocení: ?/10 (recenzi chystáme | profil filmu).
Český teaser filmu Perfect Days - I ženy mají své dny

Závod ke dnu (Závod ke dnu) (Verbascum Imago)
Seriál dokumentů v českých kinech začínáme snímkem Závod ke dnu, jenž se zabývá aktuální problematikou nezaměstatnosti v našem státě a prostřednictvím reflexe zaměstanců, nezaměstaných, sociologů, ekonomů, filosofů a dalších přináší ucelený obraz reality v celé řadě současných firem a společností, od Hyundai Nošovice až po Solo Sušice.
Hodnocení: ?/10 (recenzi chystáme | profil filmu).
Pod sluncem tma (Pod sluncem tma) (Verbascum Imago)
Úskalí humanitární pomoci v chudých afrických státech jsou četná a Martin Mareček je osobitým způsobem představuje ve svém dokumentu Pod sluncem tma. Dostaneme se přímo do ohniska dění, v Zambii, kde čeští rozvojoví experti, Milan a Tomáš, naposlední přijíždějí do vesnice Masuka, kde před čtyřmi lety začali tamním obyvatelům budovat elektrifikaci školy a nemocnice. Systém však příliš nefunguje a naši dva experti zažívají hektické dny a temné noci, aby mohli obyvatelům Masuky předat svou práci ve finální podobě. Během práce se však zároveň ocitají v úplně jiném kultuním prostředí, jehož se staneme jako diváci svědky.
Hodnocení: ?/10 (recenzi chystáme | profil filmu).
Originální trailer filmu Pod sluncem tma

Rock života (Rock života) (Verbascum Imago)
Rocková kapela Katapult se i přes své prosté vyjadřovací prostředky, či právě díky nim, prosadila a stala se v podstatě legendou. A to i navzdory lidským i společenským nesnázím. Dnes se jejich písně hrají u táboráku, v hospodách i klubech. V roce 2009 však zemřeli dva její členové, Jiří „Dědek“ Šindelář a Karel „Káša“ Jahn, a jedinému a poslednímu členovi, Oldovi Říhovi, se tím tak skupina zhroutila. Snímek Rock života je o osudu rockera, kterému se na stará kolena rozpadne jeho svět a musí začínat od znovu.
Hodnocení: ?/10 (recenzi chystáme | profil filmu).
Originální trailer filmu Rock života

Venku (Venku) (Verbascum Imago)
Tři lidé, tři společné osudy. Časosběrný dokument Veroniky Sobkové mapuje život tří osob, které si prožily svou etapu ve vězení. Divák s nimi sleduje cestu na svobodu od samého počátku a je svědkem jejich nové životní poutě. Každý se svými sny a svými nadějemi jdou vstříc neutěšené realitě příštích dnů, měsíců a let a nastavují zrcadlo nám samým.
Hodnocení: ?/10 (recenzi chystáme | profil filmu).
Originální trailer filmu Venku

Em a on (Em a on) (Verbascum Imago)
Další z časosběrných dokumentů pokrývá jeden rok známého zpěváka Xaviera Baumaxy, kterak koncertuje na malých klubových pódiích i na obřích festivalech, kterak cestuje mezi jednotlivými koncerty a co se děje krátce před a po vystoupení. Cílem dokumentu je ukázat svobodný život umělce v jeho co možná nejplnější podobě.
Hodnocení: ?/10 (recenzi chystáme | profil filmu").
Oficiální TV spot filmu Em a on

Všechny aktuální trailery si můžete také pustit na našem YouTube kanálu tady.

ANKETA

Na který film se nejvíce těšite do kina ve 44. týdnu roku 2011?













Podívat se na výsledky



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 17. týden
Kinopremiéry: Rivalové Kristian a lesní vrah jsou fantastická parta Druhý týden za sebou obohatí programy kin desítka novinek, opět ale platí, že širší publikum bude zajímat jen naprostý zlomek. Tím nejatraktivnějším je sportovní romance Rivalové, někdo se ale chytí i na velmi brutální akci.... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 16. víkend
Box office: Občanská válka je znovu první Dystopický thriller Občanská válka je novým indie hitem společnosti A24, který oslovil řadového amerického diváka. Nestačily na něj ani novinka Guye Ritchieho nebo horor Abigail. čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Občanská válka 6/10
Recenze: Sugestivní akční road movie Občanská válka je až překvapivě apolitická Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států. čtěte zde
Vydáno: 21.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Pokračování 28 dní poté bude trilogie (25.04.2024 12:30 v Novinky | Zprávy)
- Cillian Murphy bude hájit spravedlnost (26.03.2024 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Oscar 2024: filmem roku je Oppenheimer (11.03.2024 07:07 v Novinky | Zprávy)
- Český lev 2024: Filmem roku jsou Bratři (10.03.2024 06:03 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Ve čtyřech pokojích nikdo neuslyší vřískot Papá Hemingwaye (08.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Oscar 2024: nominace na nejlepší filmy roku vyhlášeny (24.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Recenze: Český fantasy horor Krvavý Johann je laciným brakem od fanoušků žánru (13.01.2024 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Zlatý glóbus vyhráli Oppenheimer a Chudáčci (08.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Westwood a Zappa hledají tiché místo v temném domě (15.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Známý i neznámý Ludwig van Beethoven si v květnu dělá, co chce (08.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Marvels objevují umění jíst a milovat a přemýšlí jak přežít svého muže (08.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Muž na laně a skřítek si připíjí na zvrácenost strachu (20.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Spy Kids: Armageddon (08.09.2023 09:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Malé ženy Ofélie a Annette absolvovaly let Phoenixe (25.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Ještěr (23.08.2023 16:30 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Tvůrce atomové bomby bojuje ve filmu Oppenheimer o spásu své duše (22.07.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Zázračný aparát Barbenheimer (19.07.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Freddie Mercury se vydává do casina na cestu samuraje (14.07.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Přes všechny snahy je thriller Hypnotik jen zaměnitelnou žánrovkou (13.05.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu