Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 43. týden

Kinopremiéry: 43. týden

Vydáno: 27.10.2011 07:00 v sekci Radar | Kinopremiéry - Daniel Patras | foto: Paramount Pictures

Sedmero novinkám vévodí Tintinova dobrodružství Stevena Spielberga. Není ale radno podceňovat další filmy. V thrilleru Dluh dvakrát zabíjíme stejného nácka, v Jeskyni zapomenutých snů prohlédneme nejstarší malby a v Moje krásná učitelka se zamilujeme do Julie Roberts.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Aktuální týden stojí konečně za to. Není pochyb o tom, co je hlavním tahákem a zároveň naším tipem. Nový film Stevena Spielberga Tintinova dobrodružství rozhodně plní vysoká očekávání a nejpopulárnější režisér posledních mnoha let se může těšit na svůj další kasovní úspěch. Je jasné, že thriller Dluh nebo dokument Jeskyně zapomenutých snů zůstanou trochu ve stínu Tintina, oba však zasluhují velkou pozornost a zvláště novinka Wernera Herzoga je v žánru dokumentu poměrně unikátním příspěvkem. 43. týden je však bohatý i co do kvantity, proto si určitě z následující nabídky vybere každý, kdo rád chodí do kina.
Tintinova dobrodružství (Adventures of Tintin: Secret of the Unicorn) (Falcon)
Tak jsme se po letech dočkali a Steven Spielberg po desítkách produkcí přichází se svým novým režijním počinem. A přichází v plné parádě v podobě motion capture animace. Tintinova dobrodružství jsou inspirována příhodami comicsového hrdiny Tintina, který vzešel z pera belgického kreslíře Hergé. Tintin je reportér. A to velmi zvídavý reportér. Jeho zvídavost ho ale společně s jeho věrným psíkem Filutou uvrhne v ohromně nebezpečné dobrodružství. Do mnoha set leté záhady. Tintin je kvůli tomu obviněn z krádeže pokladu. S partou svých přátel tak musí záhadě i pokladu přijít na kloub a během toho procestuje takřka úplně celý svět.
Hodnocení: 8/10 (recenze | profil filmu).
Český trailer filmu Tintinova dobrodružství

Dluh (The Debt) (Bontonfilm)
Bývali schopnými mladými agenty Mossadu a dnes jsou z nich hrdinové. Když v roce 1965 Rachel Singer (Jessica Chastain), David Peretz (Sam Worthington) a Stephan Gold (Marton Csokas) v Berlíně vystopovali a zneškodnili nacistu, bývalého doktora z Osvětimi, stali se tito tři agenti národními symboly. Dnes již v Mossadu dávno nedělají. Rachel (Helen Mirren), Davida (Ciarán Hinds) a Stephana (Tom Wilkinson) však začíná stíhat dluh minulosti. Jenom oni totiž vědí, jak probíhaly všechny události a že verze pro veřejnost se od pravdy poněkud lišila. Když se o třicet let později objeví v nemocnici muž, kterého měli tehdá zabít, je nutné jít znovu do akce. Je totiž potřeba napravit minulé selhání a především zamezit tomu, aby jejich hrdinný status byť jen trochu vybledl.
Hodnocení: 8/10 (recenze | profil filmu).
Český trailer filmu Dluh

Jeskyně zapomenutých snů 3D (Cave of Forgotten Dreams 3D) (Artcam)
Německá legenda Werner Herzog má na svém kontě již celou řadu dokumentárních filmů a Jeskyně zapomenutých snů je jedním z nich. Díky jeho práci se podíváme do jeskynního systému v údolí řeky Ardeche, který objevil francouzský archelog Chauvet v roce 1994. Tento komplex ve svém nitru skrývá vůbec nejstarší malby, které byly kdy nalezeny. Kromě toho vypovídá svědectví i o unikátním stylu života tehdejších lidí a zvířat. Desítky tisíc let hermeticky uzavřená jeskyně však nevydává tajemství pro širokou veřejnost. Werner Herzog je jediným filmařem, kterému bylo umožněno v jejích prostorách natáčet. Díky 3D technologii si tak každý z nás může tento archeologický skvost vychutnat opravdu naplno.
Hodnocení: 8/10 (recenze | profil filmu).
Český trailer filmu Cave of Forgotten Dreams

Moje krásná učitelka (Larry Crowne) (BIOSCOP)
Tom Hanks a Julia Roberts si spolu zahráli už před čtyřmi lety v historickém dramatu Soukromá válka pana Wilsona. V Mojí krásné učitelce oba aktéři zabrouzdávají do vod romantické komedie s prvky dramatu. Hanks hraje Larryho, muže středního věku, který kvůli ekonomické krizi přijde o práci. O žádnou novou nezavadí, takže na řadu přichází rekvalifikace. Začne chodit na hodiny komunikace, kde se zamiluje do své učitelky (Roberts), jež zrovna řeší spory se svým manželem. Pro Larryho je tak nová životní zkušenost poučením, že ve chvíli, kdy už nevidí další cesty, objeví se důvod, proč zase žít.
Hodnocení: 4/10 (recenze | profil filmu).
Český trailer filmu Moje krásná učitelka

Bastardi 2 (Pegasfilm)
Rok se s rokem sešel a máme tu další díl Bastardů. Radujme se. Učitel Majer má problém. Je na něj uvaleno podezření ze zabití tří žáků základní školy, když mstil smrt své sestry. Otec a dědeček jednoho z nich, největšího grázla Michala, začnou učitele Majera psychicky týrat. Vyšetřování se chopí i policie a i ona upírá svůj pohled na chudáka Majera, který je v tu chvíli už na základní škole ředitelem.
Hodnocení: ?/10 (recenzi chystáme | profil filmu).
Český trailer filmu Bastardi 2

Lollipop Monster (Lollipop Monster) (Cinemart)
Ari a Oona jsou středoškolačky, které by se normálně potkaly nanejvýš ve školní lavici. Ve filmu Lollipop Monster jsou ale nejlepší kamarádky. Ari pochází z na oko spokojené trendy rodiny a je to hotová barbie. Oona je zato temná gothic rockerka zasažená uměleckým cítěním. Jejich osudy se spojí instinktivní touhou po sebedestrukci. Tu nezávazný sex, tu morbidní kresby. Jejich nové přátelství jim pomáhá překonat rodinné obtíže i absurdní společnost okolo nich. Nic ale netrvá věčně a blíží se událost, která jejich životy opět obrátí vzhůru nohama.
Hodnocení: 8/10 (recenze | profil filmu).

Goethe! (Goethe!) (35mm)
Člověk by čekal, že název filmu bude zase nějaká metafora, ale ne! Hlavní hrdina je skutečně geniální spisovatel a básník Johann Wolfgang von Goethe! Snímek se soustředí na jeho mladá léta, jež byla poznamenána rodinnými nesnázemi, nenáviděnou prací a nešťastnou láskou. Všechny tyto problémy nakonec vyústily v přelomový román Utrpení mladého Werthera, kterým se stal nesmrtelným a ač se od něj později sám autor distancoval, předznamenal velkou epochu romantismu.
Hodnocení: ?/10 (recenzi chystáme | profil filmu).

Všechny aktuální trailery si můžete také pustit na našem YouTube kanálu tady.

ANKETA

Na který film se nejvíce těšite do kina ve 43. týdnu roku 2011?











Podívat se na výsledky



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 29. 3. 2024 - 4. 4. 2024
TV tipy: Nekonečný příběh krále králů v království nebeském K Velikonocům se letos televizní dramaturgové moc neodvázali a vsadili na jistotu v podobě tradičních repríz. Kromě jednoho zapomenutého biblického příběhu tak nejvíc zaujme uvedení rozporuplného dramatu o Dianě Spencer. čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 13. týden
Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 12. týden
Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život V českých kinech se stále nejvíce chodí na americký trhák Duna a na českou komedii Sladký život. Zájem je také o animák o Kung Fu Pandě. čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 12. víkend
Box office: Koho zavoláte? V amerických kinech proběhla o víkendu premiéra nového dílů Krotitelů duchů, který ovládl víkendové tržby a posunul celou franšízu do klubu miliardářů. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 22. 3. 2024 - 28. 3. 2024
TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led S končícím březnem v televizích nejvíce překvapí zařazení dvou absolutně neznámých britských thrillerů z osmdesátých let. Největším diváckým lákadlem ale nejspíš bude premiérové uvedení dramedie Hodně štěstí, pane... čtěte zde
Vydáno: 22.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Téma: Steven Spielberg a jeho filmy: 1. část (18.02.2023 09:30 v Články | Publicistika)
- Za horizontem: Greyhound jako dobrý film selhává (19.07.2020 09:42 v Recenze | Za horizontem)
- TV tipy: Tři veteráni Paddington, Babička a mazaný Filip vstupují do nebeské brány (19.04.2019 07:30 v Radar | TV tipy)
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2018 opustily (26.12.2018 13:23 v Novinky | Zprávy)
- Kritika: Ready Player One: Hra začíná - přerušovaná návaznost (08.04.2018 18:33 v Recenze | Premiéry)
- Recenze: Ready Player One: Hra začíná – „geekařská sci-fi od vedle“ (27.03.2018 09:00 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Americký sniper pije kafe, kouří cigára, cítí zlobu a točí rodinný film (14.04.2017 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Jessica Chastain nebezpečně lobuje jako Miss Sloane (14.09.2016 12:00 v Novinky | Trailery)
- Tom Hanks ve válečném filmu "Greyhound" (12.09.2016 12:00 v Novinky | Zprávy)
- Peter Jackson natočí zatím neznámý film pro Stevena Spielberga (01.07.2016 16:00 v Novinky | Zprávy)
- Blu-ray recenze: Most špiónů - neklasická budoucí klasika (16.06.2016 11:53 v Recenze | Blu-ray)
- TV tipy: Django a psychopaté podstupují terapii láskou (21.08.2015 07:00 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Tintin hraje Hunger Games (19.06.2015 07:00 v Radar | TV tipy)
- Název samostatného filmu Star Wars bude Rogue One (12.03.2015 20:24 v Novinky | Zprávy)
- Blu-ray recenze: LEGO® příběh - bořit a ničit (23.06.2014 16:00 v Recenze | Blu-ray)
- Blu-ray recenze: Amistad - za svobodu, ale bez bonusů (25.05.2014 19:30 v Recenze | Blu-ray)
- Druhý Tintin dorazí hned po Hobitovi (12.12.2013 14:24 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Kde skončila posádka Star Treku? (07.06.2013 18:30 v Články | Publicistika)
- Steven Spielberg potvrzuje druhého Tintina (13.03.2013 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Britská invaze do Středozemě (02.01.2013 09:00 v Články | Publicistika)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu