Natočí Ben Affleck Kingovo Svědectví?

Vydáno: 27.10.2011 12:38 - Martin Bubrín | foto: Facebook tvůrce

Warneři našli náhradu za Davida Yatese
Ben Affleck ve filmu <b>Město</b>
Warner Bros. Entertainment Inc.
Kolem nových adaptací "kingovek" se toho poslední dobou děje poněkud příliš. Jen co padly nákladné přípravy Temné věže, začalo se mluvit o nových interpretacích již existujících filmů, a to o Carrie a Řbitovu zvířátek. Nedávno jsme vás také informovali o tom, že se chystají adaptace románů 11/22/63 a Svědectví, přičemž oba filmy již vypadaly blízko k realizaci.
V případě druhého jmenovaného však nyní proběhlo pár změn. Warner Bros. ještě v srpnu počítalo se známou dvojkou Davidem Yatesem a Stevem Klovesem, kteří studio přivedli k miliardovému zisku s Harrym Potterem, aby Kingův rozsáhlý post-apokalyptický román kompletně převedli do filmové podoby. Jenže jejich smlouvy zřejmě nebyly nikdy uzavřeny, protože se studio nyní usilovně snaží dostat na režijní stoličku velkolepého projektu Bena Afflecka.
Ponurý příběh pojednávající o smrtelném viru, který vyhubil 99 procent celkové populace, by měl být jeho zatím nejrozsáhlejším režisérským projektem. Po vydatném kriminálním debutu Gone, Baby, Gone a našlapaném Městu můžeme říct, že jde o velmi zajímavou volbu. Ve svých dvou snímcích zatím předvedl, že výstavba atmosféry nebo akční scény mu nedělají problém, tak záleží jen na tom, jestli se rozhodne velkou nabídku vzít (v případě úspěchu by se určitě vztahovala i na účast na sequelech atd.), když by se jednalo o jeho profesně teprve čtvrtý celovečerní film.
V současné době natáčí drama z iráckého prostředí Argo o záchraně amerických rukojmích ze zajetí, které by do kin mělo dorazit přibližně za rok. Snad si méně uznávaný herec a více uznávaný režisér najde čas i na hollywoodskou velkoprodukci, kde se to bude speciálními efekty jen hemžit. Rozhodně by byla radost sledovat, jak se s takovým filmem vypořádá.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY