Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Preview: Hranaři

Preview: Hranaři

Vydáno: 26.10.2011 07:00 v sekci Radar | Preview - Petra Janků | foto: Falcon

Žíznivá spravedlnost se konečně probudila a chce pít krev aneb český divák bude brzy obohacen novým českým akčním snímkem. Film Hranaři slibuje drama, děj inspirovaný aktuálními problémy a hlavně v něm uvidíte HNĚDOVLASOU Kateřinu Brožovou.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Akční žánr s detektivní zápletkou zasazený do současnosti je v českých luzích a hájích popelkou. I když se v poslední době objevily filmy jako Kájinek či Czech Made Man, je to stále žánr spíše okrajový a někdy ne zcela dobře zpracovaný. Přesto, nebo právě proto, se v blízké době v našich kinech objeví film debutujícího režiséra Tomáše Zelenky Hranaři, který akční dynamické zpracování a současné téma nabízí.
Film Hranaři má velké ambice - chce poukázat na hru špinavých peněz, intrikaření, podplácení a na amorální chování ve světě vysoké politiky a byznysu. Dva manželské páry - Hložovi a Slámovi -, žijí poklidný život. Hložová (Kateřina Brožová) se Slámovou (Vilma Cibulková) mají agenturu s VIP hosteskami, Hlož (Saša Rašilov) šéfuje prosperující bezpečnostní agentuře a Sláma (Miroslav Etzler) vlastní úspěšnou stavební firmu.
Jednoho krásného dne se Sláma rozhodne, že se zachová jinak než obvykle a nevezme si úplatek. Tím se samozřejmě znelíbí několika vysoce postaveným lidem (tzv. Spolek pěti), kterým slouží radní s přezdívkou Lulu (Jiří Langmajer). Kladný hrdina Hlož se do toho nějak namočí a začne se odvíjet děj plný intrik, sledování, vražd apod.
Vzhledem k nedávným zkušenostem s filmovým Kájinkem a nováckým seriálovým "esem" Expozitura nyní mohou následovat dva možné scénáře:
1) Film Hranaři může dopadnou skvěle. Slibuje to akčně vypadající trailer podbarvený dramatickou hudbou a hereckými osobnostmi, které jsme zvyklí vídat spíše v televizi než-li v kině. Saša Rašilov, Jan Tříska, Vilma Cibulková, Jiří Langmajer a další jsou vždy zárukou herecké kvality. Navíc Hranaři jsou podporováni producentskou skupinou, která produkovala film Czech Made Man a která snad mohla přinést více finančních prostředků.
2) Film Hranaři může dopadnou špatně. Trailer je totiž sice vizuálně slibný, na druhou stranu v něm kdosi pronáší hlášky jako "Z beránka se zrodil vlk s duší plné zloby" a "Samet se změnil ve struhadlo a rozdrásal nám srdce" apod. A uvozuje ho věta pronesená Slámovou - "Zastřelili Frantu Mrázka". Inspirace realitou? Odvážné. A navíc, pro režiséra Tomáše Zelenku jsou Hranaři debutem, což se může (ale i nemusí) na kvalitě filmu projevit.
Originální teaser filmu Hranaři
Ke které verzi se přiklonit můžete posoudit dle zmiňovaného traileru a vše si můžete již brzy potvrdit i v kině - Hranaři vstupují do tuzemských kinosálů 1. prosince pod křídly distribuční společnosti Falcon.

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Sci-fi 90. léta
Téma: nejslavnější sci-fi filmy 90. let V pokračování našeho seriálu o žánrech se zaměříme na sci-fi. Ve čtvrtém díle budou obsaženy přelomové snímky tohoto žánru z období devadesátých let 20. století. čtěte zde
Vydáno: 11.07.2020 12:30 v sekci Články | Publicistika
0
Než skončí léto 6/10
Recenze: Drama Než skončí léto je sebevědomým festivalovým debutem Zahajovací film festivalové přehlídky Tady Vary vstupuje i do běžné distribuce. Jde o debut talentované australské režisérky, natočený podle divadelní hry, která vypráví o šestnáctileté dívce s rakovinou a o její podivné první... čtěte zde
Vydáno: 10.07.2020 13:00 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 10. 7. 2020 - 16. 7. 2020
TV tipy: Pan Tau způsobil v pozdním létě poplach v oblacích Aktuální televizní nabídka odpovídá letním měsícům, v nichž přednost dostávají hlavně reprízy a poněkud slabší žánrovky. Výjimkou jsou ovšem dvě lákavé premiéry v podobě Rogue One: Star Wars Story a The Florida Project.... čtěte zde
Vydáno: 10.07.2020 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Bluray recenze: Richard Jewell 7/10
Bluray recenze: Richard Jewell je vzpomínán jako hrdina a oběť ve filmu i v bonusech Film Richard Jewell vychází na DVD a Blu-Ray. Kromě filmu samotného na disku naleznete i dvojici bonusů, věnovanou vzniku a natáčení snímku a skutečnému příběhu Richarda Jewella. A také polský simultánní dabing... čtěte zde
Vydáno: 08.07.2020 12:00 v sekci Recenze | Blu-ray
0
Kinopremiéry: 28. týden
Kinopremiéry: Meky čeká, než skončí léto, aby mohl jít krást koně Festival se v Karlových Varech letos nekoná, zájemcům ho tak nahrazuje minipřehlídka Tady Vary. A hned dva počiny, které v ní jsou k vidění, drama Než skončí léto a dokument Meky, vstoupí tento týden i do širší distribuce.... čtěte zde
Vydáno: 08.07.2020 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Téma: nejslavnější akční filmy 90. let (23.05.2020 12:00 v Články | Publicistika)
- Bábovky: trailer nové české komedie (13.05.2020 18:51 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Judy nenosí kalhoty a hledá chlapa na střídačku (12.02.2020 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Pod vodou spolu kočky bojují na nože (08.01.2020 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Princ Krasoň Jiří Suchý prožívá deštivý den v New Yorku (25.09.2019 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Rambo letí ke hvězdám, kde vyvádí psí kusy a píše román pro pokročilé (18.09.2019 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Nevtipná letní komedie Petra Kolečka Přes prsty je nasáklá sexismem (28.08.2019 12:00 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Angry Birds ve filmu dostávají přes prsty (28.08.2019 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Dravec krokodýl Dundee pronásleduje sám sebe a prožívá báječná léta pod psa (05.07.2019 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Spider-Man: Daleko od domova – vyhláškovaný epilog k Avengers (03.07.2019 11:00 v Recenze | Premiéry)
- Zemřel herec Václav Postránecký (08.05.2019 12:15 v Novinky | Zprávy)
- Recenze: Avengers: Endgame – epický konec jedné éry (24.04.2019 12:00 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Tři veteráni Paddington, Babička a mazaný Filip vstupují do nebeské brány (19.04.2019 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Trumbo prožívá zázrak na řece Hudson a ukrývá se před purpurovým deštěm (05.04.2019 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Kde najít fantastická zvířata, tátovu volhu a památkáře? (22.03.2019 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Muž taiči hledá v zemi Jane Austenové nekonečnou lásku (08.02.2019 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Potomek Marie, královny skotské si na střeše žije svůj LEGO příběh (06.02.2019 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Velký táta Tom Jones svádí Annu Kareninu a vychovává syny hor (01.02.2019 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: V La La Landu je život krásný, protože se tam chodí po strništi bos (28.12.2018 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   27/2020

Než skončí léto
6/10

Zahajovací film festivalové přehlídky Tady Vary vstupuje i do běžné distribuce. Jde o debut talentované australské režisérky, natočený podle divadelní hry, která vypráví o šestnáctileté dívce s rakovinou a o její podivné první lásce.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

VYCHÁZÍ NA BLU-RAY

Kompletní seznam vycházejících BD naleznete zde.

VYCHÁZÍ NA DVD

Kompletní seznam vycházejících DVD naleznete zde.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2020 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver