V Praze pokračuje šestý Das Filmfest

Vydáno: 20.10.2011 21:17 - Jana Bébarová | foto: Facebook tvůrce

Festival se v pondělí přesune do Brna
Thomas Schubert ve filmu <b>Atmen</b>
Thimfilm
Praze tento týden vévodí přehlídka německy mluvené kinematografie Das Filmfest, která byla ve středu slavnostně zahájena snímkem Kdo, když ne my debutujícího německého režiséra Andrese Veiela. Akce ve zdejších kinech Lucerna a Evald potrvá až do neděle 23. října.
V pátek večer bude v kině Lucerna promítán jeden z hlavních taháků letošního ročníku přehlídky, historický velkofilm Goethe! režiséra Philippa Stölzla o klasikovi světové literatury, s nímž si návštěvními mohou před projekcí pořídit společný portrét.
Sobotní program ovládne hlavní hvězda Das Filmfestu, herec a režisér Karl Markovics (u nás známý především díky rolím v seriálu Komisař Rex a v oscarovém snímku Ďáblova dílna), který v Praze osobně uvede svůj cenami ověnčený režijní debut Atmen.
V neděli bude v kině Lucerna k vidění mimo jiné bláznivá komedie Neúmyslný únos Elfriede Ott. Šestý ročník Das Filmfestu zde později vyvrcholí projekcí snímku Lollipop Monster, jíž se osobně zúčastní jeho režisérka Ziska Riemann a jedna z hereckých představitelek Sarah Horvath.
Kino Evald až do neděle uvádí snímky věnované výročí stavby Berlínské zdi a také aktuální dokumenty. Vybrané snímky z přehlídky budou dále uvedeny od 24. do 28. října v brněnském Kině Art.
Detailní program a další informace naleznete na stránkách festivalu.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY