Podívejte se na trailer Nebezpečné metody

Vydáno: 05.09.2011 11:48 - Martin Bubrín | foto: Facebook tvůrce

David Cronenberg objevuje psychoanalýzu
Michael Fassbender a Viggo Mortensen ve filmu <b>Nebezpečná metoda</b>
Sony Pictures Classics
O kultovním kanadském režisérovi Davidu Cronenbergovi by se dalo bez pochyby prohlásit, že to nemá v hlavě v pořádku. To však nic nesvědčí o vysoké kvalitě jeho snímků. V jeho posledních dvou přírůstcích ke kinematografii se ale trochu umírnil a naservíroval divákům svébytné sondy do lidského násilí, kde mu nechyběla dokonale uhlazená formální stránka, stejně tak jako... Viggo Mortensen. A tyto věci se nezmění ani v jeho následujícím filmu.
Nebezpečná metoda už podle traileru vypadá na slibně rozehrané drama, které pod přívětivou slupkou kostýmního dramatu z devatenáctého století skrývá děsivá tajemství. Aby ne, když se v něm dva nejproslulejší psychoanalitici budou pokoušet proniknout do temných zákoutí lidské duše.
Spor Sigmunda Freuda a jeho žáka Carla Gustava Junga nebude však jen podle dějepisných análů, hlavní příčinou jejich neshod bude mimo odlišné názory na chápání člověka také žena. V tu ránu se tady Cronenbergovi rýsuje brilantní dramatická struktura, která určitě bude vybočovat z řady svým nekompromisním a osobitým pojetím.
I obsazení vypadá lahůdkově - proti osvědčenému Mortensenovi se postaví čím dal obsazovanější Michael Fassbender, objektem jejich touhy se stane Keira 'už dlouho jsem nikde nehrála' Knightley a v roli zkoumaného pacienta se představí lišácký Vincent Cassel. Při takových jménech se ani nedivím, že je snímek pasován na favorita letošního festivalu v Benátkách. A kdo ví, třeba bude v únoru pokukovat po Oscarech.
Trailer můžete zhlédnout na Yahoo Trailers nebo rovnou pod naším článkem.



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY