Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: Na co se těšit v říjnu 2010? (2/2)

Kinopremiéry: Na co se těšit v říjnu 2010? (2/2)

Vydáno: 09.10.2010 20:00 v sekci Radar | Kinopremiéry - Miroslav Böhm | foto: 2010 2media.cz

První dva říjnové týdny nabídly hororové hody, ty zbylé uspokojí především milovníky dokumentů a - ať již dávné, či blízké - historie. Dojde ale i na plytkou zábavu - po Stalloneových "nepostradatelných" dorazí Willisovi "vysloužilí".

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Pozn.: První část článku, která se věnuje premiérám z první poloviny října, najdete zde. Připravujeme také speciál kinopremiér, který se bude věnovat filmům z distribučního projektu MANIFESTO.
PREMIÉRY V TÝDNU OD 21. ŘÍJNA
Ilustrativní snímek z filmu Argippo Znovuzrozený Argippo Znovuzrozený (AlphaPlus Pro)
žánr: dokumentární
Česká republika, 2009, 67 min.
oficiální stránky distributora
Režie: Dan Krameš
Scénář: Dan Krameš
Kamera: Dan Krameš
Hudba: Antonio Vivaldi, Antonio Caldara, Johann Fux
Hrají: Ondřej Macek a barokní soubor Hofmusici
Info o filmu: V roce 1730 napsal hudební skladatel Antonio Vivaldi na zakázku pro Prahu operu Argippo, kterou mnozí významem srovnávají i s Mozartovým veledílem Don Giovanni. Ta se však brzy po pražské premiéře - jak se v té době mnohdy stávalo - ztratila a byla znovu objevena dirigentem Ondřejem Mackem až nedávno. Dokumentární snímek Dana Krameše Argippo znovuzrozený byl natáčen v italských Benátkách, Praze a Českém Krumlově dlouhých pět let a sleduje právě přípravy znovuobjevené opery na její novou světovou premiéru.
Film jde do kin 21.10.2010 na DVD kopii.

Plakát k filmu Já, padouch Já, padouch (Despicable Me) (Bontonfilm)
žánr: animovaný / komedie / rodinný
USA, 2010, 95 min.
oficiální stránky filmu
Režie: Pierre Coffin a Chris Renaud
Scénář: Ken Daurio a Cinco Paul
Vedoucí animace: Lionel Gallat
Hudba: Heitor Pereira a Pharrell Williams
Hrají: Steve Carell, Jason Segel, Russell Brand, Julie Andrews, Will Arnett, Kristen Wiig, Miranda Cosgrove, Dana Gaier, Elsie Fisher, Pierre Coffin a další
V českém znění: Jiří Lábus, Jan Přeučil, Jiří Hromada, Alena Kokrdová, Ivana Korolová a další
Info o filmu: Za Atlantikem si 3D animák Já, padouch stihl už udělat pořádné jméno, protože měl premiéru počátkem července. Za úspěch lze považovat nejen hodnocení 7.7 na IMDb a 80 % na Rotten Tomatoes, ale vzhledem k sedmdesátimilionovému rozpočtu i čtvrtmiliardové tržby. Příběh se točí okolo superzáporáka Gru, který chce ukrást Měsíc. Do cesty mu osud ale předhodí tři sirotčí dívenky, které ho svou čistou láskou začnou svádět - jelikož nejde o žádný hentai, tak budu pokračovat - na cestu dobra.
Film jde do kin 21.10.2010 v počtu 30 kopií + DCP 3D.

Plakát filmu Legenda o létajícím Cypriánovi Legenda o létajícím Cypriánovi (Legenda o lietajúcom Cypriánovi) (SPI International)
žánr: drama / dobrodružný / historický
Slovensko / Polsko, 2010, 108 min.
oficiální stránky filmu
Režie: Mariana Čengel Solčanská
Scénář: Mariana Čengel Solčanská
Kamera: Ramunas Greičius, Štefan Bučka
Hudba: Vladimír Martinka, Vladimír Godár
Hrají: Marko Igonda, Pawel Malaszynski, Alexander Domogarov, Radoslav Brzobohatý, Lukács Bicskey, Bartlomiej Firlet, Rafal Fudalej, Vladimír Javorský, Ivan Palúch, Jerzy Nowak, Lukáš Latinák a další
Info o filmu: Snímek Legenda o létajícím Cypriánovi Mariany Čengel Solčanské, která je režisérkou i autorkou jeho scénáře, vypráví příběh tajemného mnicha. Kriminální minulostí stíhaný Cyprián se jednoho dne objeví postřelený před branou kláštera u slovensko-polských hranic a v sídle mnichů řádu kamaldulů začíná hledat nový smysl života. Film je inspirován legendou o muži, který sestavil podle plánů Leonarda Da Vinciho létající stroj a dokázal na něm i vzlétnout. V hlavní roli se představí Marko Igonda a v jedné z rolí vedlejších se můžete těšit i na Radoslava Brzobohatého.
Film jde do kin 21.10.2010 v počtu 11 kopií.

Občanský průkaz Občanský průkaz (Falcon)
žánr: drama / komedie
Česká republika, 2010, 137 min.
oficiální stránky filmu
Režie: Ondřej Trojan
Scénář: Petr Jarchovský
Kamera: Martin Štrba
Hudba: Petr Ostrouchov
Hrají: Libor Kovář, Matouš Vrba, Jan Vlček, Jakub Šárka, Martin Myšička, Aňa Geislerová, Marek Taclík, Kristýna Boková - Lišková, Magdaléna Sidonová, Jana Šulcová, Jaromír Dulava, Jiří Macháček, Václav Kopta, Oldřich Vlach a další
Info o filmu: Scénárista Petr Jarchovský se opět vydává zpět v čase, tentokrát s režisérem Ondřejem Trojanem do dob normalizace, aby sledoval osudy čtyř kluků a jejich okolí v období mezi vydáním občanského průkazu a doručením povolávacího rozkazu. Očekávat můžete známé pelíškovské komediálně-nostalgické retro, které je protkané mrazivým portrétováním absurdit a zločinů komunistického režimu. Svěžím dojmem působí i neprofláknutá herecká sestava. Ostatně o kvalitách filmu jsme se již rozepsali v naší recenzi.
Film jde do kin 21.10.2010 v počtu 35 kopií + DCP 2D.

PREMIÉRY V TÝDNU OD 28. ŘÍJNA
Bastardi Bastardi (Pegasfilm)
žánr: drama
Česká republika, 2010, 80 min.
oficiální stránky filmu
Režie: Petr Šícha
Scénář: Tomáš Magnusek
Kamera: Antonín Žovinec
Hudba: Tomáš Hajíček, Ondřej Konvička a Patrik Vrbovský
Hrají: Tomáš Magnusek, Ladislav Potměšil, Jana Šulcová, Eva Čížkovská, Kristýna Leichtová, Jan Šťastný, Blanka Bohdanová, David Novotný, Jan Přeučil, Bronislav Poloczek, Jaroslava Obermaierová, Alexander Hemala a další
Info o filmu: Bastardi jsou druhým scénáristickým počinem Tomáše Magnuska. Po prvotině Pamětnice, která se zaměřila na život současných osmdesátníků a ve které se objevil bezpočet legend československého filmu, se tentokrát Magnusek věnuje školství, v němž sám působil. Film vypráví příběh z problémové základní školy, jejíž žáci jsou obviněni ze znásilnění a vraždy mladé praktikantky. A právě v tuto chvíli do školy nastupuje mladý učitel, který si svým netradičním přístupem získává sympatie žáků i učitelů.
Film jde do kin 28.10.2010 v neznámém počtu kopií + DCP 2D.

Království zvěrstev Království zvěrstev (Animal Kingdom) (AČFK)
žánr: drama / kriminální
Austrálie, 2010, 113 min.
oficiální stránky filmu
Režie: David Michôd
Scénář: David Michôd
Kamera: Adam Arkapaw
Hudba: Sam Petty
Hrají: James Frecheville, Guy Pearce, Ben Mendelsohn, Joel Edgerton, Luke Ford, Jacki Weaver, Sullivan Stapleton a další
Info o filmu: Království zvěrstev je celovečerním debutem australského scénáristy a režiséra Davida Michôda, který získal Velkou cenu poroty na letošním ročníku amerického festivalu nezávislých filmů Sundance. Příběh jeho psychologického thrilleru je volně inspirován reálnými událostmi z Melbourne roku 1988 a popisuje rozklad kriminální rodiny, do něhož se zaplete i mladý, teprve sedmnáctiletý Joshua J Cody. S sebou ale strhává i své nejbližší známé, kteří s rodinou a jejím nelegálním byznysem nemají nic do činění.
Film jde do kin 29.10.2010 v počtu 2 kopií.

Projekt Frankenstein Projekt Frankenstein (Szelíd teremtés - A Frankenstein-terv) (Cinemart)
žánr: drama
Maďarsko / Německo / Rakousko, 2010, 105 min.
stránka filmu na webu distributora
Režie: Kornél Mundruczó
Scénář: Kornél Mundruczó a Yvette Bíró
Kamera: Mátyás Erdély
Hudba: Philipp E. Kümpel, Andreas Moisa, György Kurtág, Péter Zombola
Hrají: Rudolf Frecska, Kornél Mundruczó, Lili Monori, Kitty Csíkos a další
Info o filmu: Sedmnáctiletý mladík Rudi se vrací po letech domů, aby u své matky opět našel lásku a také aby se dozvěděl totožnost svého otce. Vřelé přivítání se ale nekoná a Rudi se nakonec shodou okolností ocitá na filmovém konkurzu, kde známý režisér hledá nové tváře pro svůj film. Po strašlivých událostech, které následují, se však Rudi stává hledaným vrahem, přičemž jedním z lidí, kteří po něm pátrají, je i sám režisér. Ten během svého pátrání přijde na to, že Rudi je jeho synem a obludným výtvorem v jedné osobě. Projekt Frankenstein je novým počinem uznávaného maďarského režiséra Kornéla Mundruczó a je inspirovaný románem spisovatelky Mary Shelley Frankenstein.
Film jde do kin 28.10.2010 v počtu 2 kopií.

Plakát filmu Red RED (HCE)
žánr: akční / komedie
USA / Kanada, 2010, 111 min.
oficiální stránky filmu
Režie: Robert Schwentke
Scénář: Warren Ellis a Cully Hamner
Kamera: Florian Ballhaus
Hudba: Christophe Beck a David Holmes
Hrají: Bruce Willis, Morgan Freeman, John Malkovich, Mary-Louise Parker, Karl Urban, Helen Mirren, Brian Cox a další
Info o filmu: Akční jízda RED proti sobě postaví dva týmy zabijáků a herecký ansámbl k pohledání, který čítá jména Bruce Willis, Helen Mirren, Morgan Freeman či John Malkovich. Bonusem budiž téměř čtyřiadevadesátiletý Ernest Borgnin. A o co půjde? Frank Moses (Bruce Willis) ukončí svou kariéru zabijáka a jeho bývalý zaměstnavatel ho hodlá nechat zmizet ze světa. Frankovi tak nezbývá nic jiného, než dát dohromady svůj starý tým a nakopat těm namyšleným a nezkušeným mladíkům zadek.
Film jde do kin 28.10.2010 v počtu 24 kopií + DCP 2D.

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 13. týden
Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 12. týden
Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život V českých kinech se stále nejvíce chodí na americký trhák Duna a na českou komedii Sladký život. Zájem je také o animák o Kung Fu Pandě. čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 12. víkend
Box office: Koho zavoláte? V amerických kinech proběhla o víkendu premiéra nového dílů Krotitelů duchů, který ovládl víkendové tržby a posunul celou franšízu do klubu miliardářů. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 22. 3. 2024 - 28. 3. 2024
TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led S končícím březnem v televizích nejvíce překvapí zařazení dvou absolutně neznámých britských thrillerů z osmdesátých let. Největším diváckým lákadlem ale nejspíš bude premiérové uvedení dramedie Hodně štěstí, pane... čtěte zde
Vydáno: 22.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 12. týden
Kinopremiéry: Neposkvrněné panenky na útěku z Utopie I v tomto týdnu je v kinech čas na dohánění restů, protože žádná z premiér nemá velký divácky potenciál a je spíše pro hrstku fanoušků. To platí jak pro novinku Ethana Coena, tak pro horor Neposkvrněná se Sydney Sweeney. čtěte zde
Vydáno: 20.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Téma: 10+1 zahraničních vánočních klasik, které musíte do Vánoc vidět (04.12.2022 12:30 v Články | Publicistika)
- Animovaný Super Mario má hvězdné obsazení (24.09.2021 08:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Padouch Jánošík bojuje s Annabelle do posledního dechu (20.12.2019 07:30 v Radar | TV tipy)
- Box Office: Grinch si urval prvenství (12.11.2018 07:30 v Komentáře | Box office)
- Shrek se dočká rebootu od producenta Mimoňů (07.11.2018 08:39 v Novinky | Zprávy)
- Recenze: Tajný život mazlíčků uhnul k tuctové záchranné misi (04.08.2016 18:00 v Recenze | Premiéry)
- Recenze: Učitelka je Hřebejkovým návratem k retru. (18.07.2016 16:00 v Recenze | Premiéry)
- Box Office: Tajný život mazlíčků zaznamenal masivní úspěch (11.07.2016 07:00 v Komentáře | Box office)
- BD a DVD tipy: Terminátor bez kalhot a Mimoni na šibenici (04.11.2015 17:45 v Radar | BD a DVD tipy)
- Box Office: Žlutí Mimoni málem zlomili rekord (13.07.2015 07:00 v Komentáře | Box office)
- Recenze: Jak si vedou Mimoni v době „před Gruem“? (24.06.2015 15:00 v Recenze | Premiéry)
- TOP 20 ČR: Mimoni na dinosaury zatím neměli (23.06.2015 11:19 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Nový trailer: Mimoňové kradou korunu královny Alžběty (15.05.2015 08:00 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Žánrovky na australský, britský a francouzský způsob (15.05.2015 07:00 v Radar | TV tipy)
- Téma: Nejočekávanější filmy roku 2015, část IV. - další zajímavé filmy (21.01.2015 17:00 v Články | Publicistika)
- Minions: žlutý spin-off Já, padouch v prvním traileru (04.11.2014 07:51 v Novinky | Trailery)
- Stroj času: Pořád okouzlující animák Jak vycvičit draka (22.06.2014 10:00 v Recenze | Stroj času)
- BD a DVD tipy: Prodloužený Hobit a jiní Mimoňi (08.11.2013 12:00 v Radar | BD a DVD tipy)
- Soundtrack: Já, padouch 2 (05.07.2013 17:30 v Recenze | Soundtracky)
- Plán premiér: Změny za 7. a 8. týden (28.02.2013 07:20 v Radar | Plán premiér)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu