Spielberg potvrdil Jurský park 4

Vydáno: 25.07.2011 11:33 - Martin Bubrín | foto: Facebook tvůrce

Práce na sequelu se začínají definitivně rozbíhat
Steven Spielberg při natáčení filmu <b>Válka světů</b>
2005 Paramount Pictures
Během letošního filmového a komiksového svátku Comic Con v San Diegu poskytlo mnoho tvůrců své nadcházející plány se svými budoucími projekty. Mezi nimi se nadšeně na tiskové konferenci rozpovídal i Steven Spielberg, jehož Tintinova dobrodružství sklidila z testovací projekce nadšený aplaus diváků.
Při povídání o performance capture technologii (která je v případě adaptace slavného belgického komiksu blíže spíše Cameronově fotorealističnosti než k Zemeckisově umělosti) došla řeč také na dlouho očekávaný sequel kultovního Jurského parku. Režisér tvrdí, že bychom se ho měli dočkat během dvou až tří let.
Což je rozhodně dobrá zpráva. Po veleprůměrném třetím dílu Joe Johnstona (tomu do kin teď přichází prý velmi dobrý Captain America: První Avenger) by tato série určitě zasloužila důstojnou náplast dobrodružného pokračování a návrat T-Rexe na plátna kin. Spielberg tvrdí, že už je vymyšlen příběh, který teď do formy scénáře bude v následujících měsících přepracovávat najatý scenárista. Jeho jméno ale dosud není známo - víme jen, že velkou zásluhu na podobě čtvrtého dílu a jeho námětu má Mark Protosevich (napsal sci-fi Já, legenda), který prý přišel s mnoha zajímavými nápady.
Moc informací nám sice neprozradil, ale i tak je dobré, že se série konečně rozhýbala. Možnost pokračování leží producentům v žaludku od premiéry třetího dílu, nejspíše se čekalo jen na pravou chvíli. A ta by mohla být právě teď.
Otázkou zůstává, zda prací zahlcený Spielberg dá přednost dobrodružnému blockbusteru nebo nějakým menším projektům. Z těch by v budoucnu klidně mohla být adaptace divadelní hry A Steady Rain, v níž se dva policisté potýkají s případem kanibala. V hlavní roli Daniel Craig a Hugh Jackman.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY