V Praze se rozezněly ozvěny MFF Karlovy Vary

Vydáno: 11.07.2011 09:13 - Amaya Tomanová | foto: Facebook tvůrce

Letos již podvanácté v kinech Aero a Světozor
46. MFF Karlovy Vary
Linda Ondrušková / filmserver.cz
Poslední den karlovarského mezinárodního filmového festivalu byl zároveň zahajovacím dnem oficiálních festivalových ozvěn Šary Vary. Již dvanáctý ročník nám přinášejí pražská kina Aero a Světozor. Přehlídka potrvá do osmnáctého července.
"Letos už podvanácté jsme hrdým pořadatelem Oficiálních ozvěn karlovarského festivalu. Pro všechny, kdo se neprodrali davem baťůžkářů na nového Kim Ki-duka nebo zaspali po protančené noci v Aeroportu klasiku od Scorseseho a samozřejmě také pro všechny filmové fanoušky, kteří se do Karlových Varů letos vůbec nevydali, přivážíme hned po skončení Varů tyto a další snímky do pohodlí pražských kin Aero a Světozor. Letošní festivalové filmy už nikdy nebudou blíž," vysvětluje dramaturgyně kina Aero Zuzana Kameníková.
Letos budou moci diváci vybírat z třiatřiceti snímků, což je zhruba jedna pětina filmů, které byly ve Varech promítány. Nejdelší z nich trvá sto šedesát a nejkratší padesát osm minut. A na jaké lahůdky se letos můžeme těšit?
Čeká nás například Arirang Kima Ki-duka či Jana Eyrová Cary Joji Fukunagy. Festivalovou sekci Horizonty v Praze zastoupí prvotina Richarda Ayoadeho Jmenuji se Oliver Tate, Win Win Toma McCarthyho, Strom života nebo Turínský kůň Bély Tarra.
Ze sekce Jiný pohled se představí unikátní dokument z produkce Ridleyho Scotta Life in a Day - snímek natočený z více než pěti tisíc amatérských videí z YouTube. Ze soutěžních filmů se představí Die Unsichtbare (Neviditelná) Christiana Schwochowa. A lákadlem je i nově zdigitalizovaný a zvukově zremasterovaný Scorseseho Taxikář.
Tuzemskou kinematografii budou reprezentovat snímky Nic proti ničemu Petra Marka, Občanský průkaz Ondřeje Trojana nebo Švankmajerovo Přežít svůj život.
Všechny filmy budou uvedeny buď v češtině, nebo s českými titulky. Téměř všechny budou navíc i english-friendly (v anglické verzi nebo v české verzi s anglickými titulky, či v jiné jazykové verzi s anglickými podtitulky).
Na webových stránkách obou kin naleznete i podrobné programy (Světozor, resp. Aero).


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY