Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 9. týden

Kinopremiéry: Slušný občan Creed prožil zatmění

Vydáno: 01.03.2023 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: Impawards

Největším lákadlem první březnové pětice novinek v kinech je třetí díl boxerské ságy Creed, který se ale tentokrát bude muset obejít bez Rockyho. Konkurenci nemá nijak silnou, protože zbytek tvoří filmy pro specifické publikum.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Creed III (Creed III) (Vertical Ent.)

Český plakát filmu Creed III / Creed III
© Vertical Entertainment
Třetí díl poměrně úspěšné a kvalitativně relativně solidní boxerské ságy, která vzdáleně navazuje na legendární sérii Rocky, vypadá dle synopse dost tuctově a nepřekvapivě, což ale rozhodně není na závadu, protože se od něj tak nějak čeká. Jako svůj režijní debut ho natočil představitel hlavní role Michael B. Jordan, jehož protivníkem se stal Jonathan Majors. Ohlasy ani komentáře zatím neexistují, takže lze jen těžko odhadovat, jak se nadějný herecký talent popasuje s režií, doufejme ale, že to zvládne a Sylvester Stallone, který se vůbec poprvé v celé sáze nikde neobjeví, nebude moc chybět. Premiéra týdne.

Synopse: Adonis Creed (Michael B. Jordan) už ovládl svět boxu a daří se mu jak v kariéře, tak v soukromí. Nyní nicméně z vězení vychází jeho přítel z dětství a bývalý boxerský zázrak Damian (Jonathan Majors), který touží dokázat, že si stále zaslouží svou šanci v ringu. Je tedy jasné, že dříve, či později dojde ke konfrontaci dvou bývalých přátel, z níž může vítězně vyjít jen jeden z nich, a která je pochopitelně víc než jen pouhý zápas.

Oficiální český trailer filmu Creed III / Creed III
Medvídek Pú: Krev a med (Winnie the Pooh: Blood and Honey) (Vertigo International)

Český plakát filmu Medvídek Pú: Krev a med / Winnie the Pooh: Blood and Honey
© Cinemax
Britský horor sice nevypadá originálně námětem, rozhodně je ale originální tím, že v něm známé a oblíbené dětské pohádkové postavičky přesouvá do úplně jiného žánru. Žel je to ale asi to jediné, nač může být divák nalákán, protože podle zahraničních ohlasů a hodnocení jde o solidní průšvih a klasickou béčkovou až céčkovou záležitost, která ani není zábavná. Režijně a scenáristicky se o vše postaral neznámý Rhys Frake-Waterfield a podobně neznámé je i obsazení. S největší pravděpodobností premiéra, která promarnila svůj potenciál.

Synopse: Během svých univerzitních studií zanedbává Kryštůfek Robin (Nikolai Leon) zvířátka ve Stokorcovém lese a nedává jim žádnou potravu. Mezi hladovějícími zvířaty se Medvídek Pú a Prasátko rozhodnou nakrmit sami a jejich zvířecí instinkty se znovu probudí. Kromě medu totiž Medvídek touží i po krvi, což ovšem představuje velké nebezpečí pro projíždějící turisty. Pú a Prasátko se navíc chtějí pomstít i Kryštůfkovi za to, že je opustil.

Zajímavost: Snímek byl natočen za pouhých deset dnů.

Český trailer filmu Medvídek Pú: Krev a med / Winnie the Pooh: Blood and Honey
Bella a Sebastian: Nová generace (Belle et Sébastien: Nouvelle génération) (Forum FIlm CZ)

Český plakát filmu Bella a Sebastian: Nová generace / Belle et Sébastien: Nouvelle génération
© Kino Pohoda
Jak už název francouzského rodinného snímku napovídá, s předchozí trilogií dle oblíbené dětské knihy Cécile Aubry nemá nic společného a představuje nové hrdiny, kteří mají stejná jména. Po přečtení synopse je každému zkušenějšímu divákovi jasné, jakým směrem se příběh asi bude ubírat, kvůli originalitě ale asi nikdo na film stejně nepůjde. Tuzemské publikum může distributor lákat pouze na známou značku, protože režírujícího Pierra Corého zná jen pár fanoušků francouzské kinematografie a s obsazením je to dost podobné. Ohlasů je zatím naprosté minimum, což ale také asi nikoho nepřekvapí. Premiéra, která bez dětí nejspíš nemá smysl.

Synopse: Desetiletý Sebastian (Robinson Mensah Rouanet) tráví prázdniny se svou babičkou a tetou na horách, moc ho to tam ale nebaví a raději by byl někde jinde. Rodině musí pomáhat s ovcemi, což tedy pro kluka z města není bůhvíjaká zábava. Pak mu ale osud přihraje do cesty Bellu, obrovského bílého psa, jemuž jeho majitel ubližuje, a pro Sebastiana začíná největší dobrodružství jeho života.

Český trailer filmu Bella a Sebastian: Nová generace / Belle ét Sébastien: Nouvelle génération
Slušný občan (Ezrah Mudag) (Queer Kino)

Český plakát filmu Slušný občan / Ezrah Mudag
© Edison Filmhub
Izraelských filmů do tuzemských kin moc nemíří, milovníci exotických kinematografií tak možná ocení, že tento týden se do nich jeden dostal. Mělo by jít o komediální drama, které by navzdory jménu českého distributora, nemělo být primárně o homosexualitě, ale spíš o reakci na současnou společenskou situaci a celosvětový liberalismus. Režisérem a scenáristou je Idan Haguel, který do hlavních rolí obsadil podobně neznámé Shlomiho Bertonova a Ariela Wolfa. Premiéra pro minimum diváků, která velmi brzy z kin zmizí.

Synopse: Ben (Shlomi Bertonov) a Raz (Ariel Wolf) mají naprosto harmonický vztah, společně plánují založit rodinu a mají krásný byt v rozvíjející se čtvrti v Tel Avivu. Jenomže realita kolem nich až tak růžová není, což se potvrdí, když Ben jednoho dne zavolá policii na muže, který se na ulici opírá o strom, který on vlastnoručně zasadil. Místo napomenutí ale za pár chvil Ben sleduje neopodstatněnou a rasově motivovanou policejní brutalitu. Incident v něm vzbudí pocit viny.

Český trailer filmu Slušný občan / Ezrah Mudag
Zatmění (Bohemia MP)

Plakát filmu  / Zatmění
© CSFD
Český komediální thriller asi má jiné ambice než obsadit první místa žebříčků návštěvnosti, o čemž svědčí už synopse, která na tuzemské poměry vypadá zajímavě. Určitým lákadlem může být režírující Petr Kubík, který nedávno potěšil dvěma pohádkami o Princezně zakleté v čase, které byly hodnoceny jako jedny z nejlepších za poslední roky. Do obsazení sehnal Jakuba ŠtáfkaJana ZadražilaJána Jackuliaka nebo Alberta Čubu. Ohlasy ani komentáře zatím neexistují a je pravda, že jde o úplně jiný žánr, než režisér točil doposud, stále ale existuje naděje, že by to nemuselo být tak špatné. Tak uvidíme.

Synopse: Je to již měsíc, co okresem otřáslo zmizení ženy beze stop. Osiřelý manžel ztrácí bez své milované chuť do života a spásu hledá v alkoholu. Jednoho dne opět opustí nálevnu a podnapilý sedá do svého vozidla, tentokrát ale všechno bude jinak, protože na druhé straně satelitního městečka Jonášov vstupuje do prázdné ulice mladík oblečený jako obyvatel vilové čtvrti, do níž právě vstoupil. Jeho cílem je odcizit zde nějaké hezké auto, což se mu podaří. Stejně jako zoufalý muž míří k zapadlé asfaltové cestě vedoucí skrz les mimo okres. Obě vozidla se na této silnici setkají a nervózně jí projíždí, když jim cestu zatarasí z lesa vyjíždějící SUV, na což ani jeden řidič nedokáže reagovat. Dojde k nehodě, k níž ale ani jeden z účastníků rozhodně nechce volat policii.

Originální trailer filmu Zatmění

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 13. týden
Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 12. týden
Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život V českých kinech se stále nejvíce chodí na americký trhák Duna a na českou komedii Sladký život. Zájem je také o animák o Kung Fu Pandě. čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 12. víkend
Box office: Koho zavoláte? V amerických kinech proběhla o víkendu premiéra nového dílů Krotitelů duchů, který ovládl víkendové tržby a posunul celou franšízu do klubu miliardářů. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 22. 3. 2024 - 28. 3. 2024
TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led S končícím březnem v televizích nejvíce překvapí zařazení dvou absolutně neznámých britských thrillerů z osmdesátých let. Největším diváckým lákadlem ale nejspíš bude premiérové uvedení dramedie Hodně štěstí, pane... čtěte zde
Vydáno: 22.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 12. týden
Kinopremiéry: Neposkvrněné panenky na útěku z Utopie I v tomto týdnu je v kinech čas na dohánění restů, protože žádná z premiér nemá velký divácky potenciál a je spíše pro hrstku fanoušků. To platí jak pro novinku Ethana Coena, tak pro horor Neposkvrněná se Sydney Sweeney. čtěte zde
Vydáno: 20.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat (17.03.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Nejhorším filmem je levný krvavý horor (09.03.2024 14:32 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Matka je o zimních prázdninách v trapu a poslouchá hlasy mrtvých (21.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Portrét: John Travolta slaví 70 (17.02.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Sylvester Stallone a sériový vrah (15.02.2024 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Sbohem, Apollo! (03.02.2024 06:36 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Beavis a Butt-head drží slovo a vyráží do útoku (01.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- Chystá se čtvrtý Creed (19.11.2023 09:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Princezna zakletá v čase natáčí banger na planetě opic (17.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Sly je osobní zpovědí Sylvestera Stallona (04.11.2023 10:30 v Recenze | Za horizontem)
- Zemřel Burt Young (19.10.2023 09:25 v Novinky | Zprávy)
- Recenze: Expend4bles: Postr4datelní (22.09.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu