Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: Na co se těšit v říjnu 2010? (1/2)

Kinopremiéry: Na co se těšit v říjnu 2010? (1/2)

Vydáno: 02.10.2010 12:00 v sekci Radar | Kinopremiéry - Miroslav Böhm | foto: 2010 Rodriguez International Pictures

První polovina října bude hororová. V tom dobrém slova smyslu. Do kin totiž dorazí Piraňa 3D, Rejkjavík a Machete. Ale na své si přijdou také milovníci romantiky, animáků a díky Scottu Pilgrimovi i komiksoví geekové.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Pozn.: Druhou část článku, která se věnuje premiérám z druhé poloviny října, naleznete zde. Připravujeme také speciál kinopremiér, který se bude věnovat filmům z distribučního projektu MANIFESTO.
PREMIÉRY V TÝDNU OD 7. ŘÍJNA
Plakát filmu Habermannův mlýn Habermannův mlýn (Bontonfilm)
žánr: drama
Česká republika, 2010, 104 min.
oficiální stránky filmu, recenze
Režie: Juraj Herz
Scénář: Wolfgang Limmer
Kamera: Alexander Šurkala
Hudba: Elia Cmíral
Hrají: Karel Roden, Mark Waschke, Hannah Herzsprung, Zuzana Kronerová, Jan Hrušínský, Andrej Hryc, Oldřich Kaiser, Ben Becker a další
Info o filmu: Juraj Herz si pro svůj další film vybral jedno z nejožehavějších témat české poválečné historie. Konec 2. světové války totiž definitivně uvolnil dlouhou dobu se hromadící hněv Čechů, kteří jej pochopitelně obrátili proti odcházejícím Němcům. Bohužel však při tom často nerozlišovali mezi těmi, kteří je po dobu Protektorátu utiskovali, a těmi, kteří v jejich sousedství žili mírumilovně a s hitlerovskou ideologií nesouhlasili. Jednou z takových obětí se stal i německý průmyslník Habermann, jehož okolnosti smrti zůstávají dodnes nejasné. Film se Habermannovým životním příběhem pouze volně inspiroval, ale právě na jeho pozadí vykresluje hrůzy tehdejších činů. Těšit se můžete na Marka Waschkeho, Karla Rodena, Hannah Herzsprung či Zuzanu Kronerovou.
Film jde do kin 07.10.2010 v počtu 24 kopií + DCP 2D.

Piraňa 3D Piraňa 3D (Piranha 3D) (Bontonfilm)
žánr: horor / thriller
USA, 2010, 88 min.
oficiální stránky filmu
Režie: Alexandre Aja
Scénář: Pete Goldfinger, Josh Stolberg
Kamera: John R. Leonetti
Hudba: Michael Wandmacher
Hrají: Richard Dreyfuss, Ving Rhames, Elisabeth Shue, Christopher Lloyd a další
Info o filmu: Název Piraňa 3D prozrazuje úplně vše, co je potřeba pro rozhodnutí, zda do kina jít, či nikoli. Ale detaily nikdy neuškodí. Máme tu jezero Victoria, u kterého se rozjede velkolepý letní mejdan, na který se přijede pobavit padesát tisíc modelů a modelek. Ale bavit se budeme my. Po zemětřesení, které oblast postihne, se totiž na dně probudí "nečekané" nebezpečí, které vyzývá Spielbergovu klasiku nikoli velikostí zubů, ale svým počtem, a nikoli kvalitou, ale kvantitou béčkové zábavy. Alexandre Aja hodlá servírovat klasiku - bikiny, chodící reklamy na posilovnu, nahotu, jekot, zuby, krev a... 3D.
Film jde do kin 07.10.2010 v neznámém počtu kopií + DCP 3D.

Na cestě Na cestě (Na putu) (Aerofilms)
žánr: drama
Bosna a Hercegovina / Rakousko / Německo / Chorvatsko, 2010, 100 min.
stránka filmu na webu distributora
Režie: Jasmila Zbanic
Scénář: Jasmila Zbanic
Kamera: Christine A. Maier
Hudba: Brano Jakubovic
Hrají: Zrinka Cvitesic, Leon Lucev, Ermin Bravo, Mirjana Karanovic, Marija Kohn,Nina Violic, Sebastian Cavazza, Jasna Beri, Izudin Bajrovic, Jasna Zalica a další
Info o filmu: Snímek Na cestě vypráví příběh mladého páru, jehož lásce se do cesty postaví velká životní změna. Amar přijde kvůli alkoholu o práci, což těžce nese jeho žena Luna, jejímž největším přáním je počít dítě. Tyto plány však zkomplikuje nejen nejistá finanční budoucnost, ale také to, že Amar sice přijímá novou, dobře placenou práci, ale v tajemné fundamentalistické muslimské komunitě. Po dlouhém odloučení, kdy o Amarovi nemá žádné zprávy, je jí nakonec umožněna návštěva, při které zjišťuje, že komunita žije podle zvláštních, až rituálních pravidel. Její muž se navíc zásadním způsobem obrátil na víru v boha a Luna tak začne přehodnocovat celý svůj život a zvažovat, jestli jejich láska dokáže překonat i takové překážky.
Film jde do kin 07.10.2010 v počtu 3 kopií + DCP 2D.

PREMIÉRY V TÝDNU OD 14. ŘÍJNA
Jíst, meditovat, milovat Jíst, meditovat, milovat (Eat, Pray, Love) (Falcon)
žánr: romantika
Irsko / USA, 2010, 140 min.
oficiální stránky filmu, oficiální české stránky filmu
Režie: Ryan Murphy
Scénář: Ryan Murphy, Jennifer Salt
Kamera: Robert Richardson
Hudba: Dario Marianelli
Hrají: Julia Roberts, James Franco, Billy Crudup, Javier Bardem, Richard Jenkins, Viola Davis a další
Info o filmu: Relativně čerstvá třicítka Elizabeth Gilbert (Julia Roberts) si na základě milostné aférky rozboří celý svůj život, ve kterém nebyla až tak úplně šťastná. Po rozvodu manželství se ale ukáže, že ona aférka byla opravdu jen aférkou, a skončí tak úplně sama, úplně na dně. Novou motivaci nalezne až po setkání se starým učitelem jógy při dovolené na Bali. Vydává se na cesty a stráví čtyři měsíce v Itálii, kde si užívá života a jídla, čtyři měsíce v Indii, kde se věnuje své duši, a čtyři měsíce na Bali, kde najde lásku. Ne, bohužel ne u toho devadesátiletého jogína, ale u brazilského majitele továrny (Javier Bardem). Založeno na pravdivém příběhu.
Film jde do kin 14.10.2010 v neznámém počtu kopií.

Legenda o sovích strážcích Legenda o sovích strážcích (Legend Of The Guardians: The Owls Of Ga'Hoole) (Warner Bros.)
žánr: animovaný / dobrodružný / fantasy
USA / Austrálie, 2010, 90 min.
oficiální stránky filmu
Režie: Zack Snyder
Scénář: John Orloff a Emil Stern
Vedoucí animace: Eric Leighton
Hudba: David Hirschfelder
V původním znění: Emily Barclay, Abbie Cornish, Essie Davis, Adrienne DeFaria, Joel Edgerton, Deborra-Lee Furness, Sacha Horler, Bill Hunter, Ryan Kwanten, Anthony LaPaglia, Miriam Margolyes, Helen Mirren a další
Info o filmu: A hurá na další animovanou "road movie". Hlavní postavou animáku Legenda o sovích strážcích, jenž je založen na knižní sérii Guardians Of Ga’Hoole spisovatelky Kathryn Lasky, je mladý soví kluk Soren, který společně se svým starším bratrem Kluddem při roztržce vypadne z hnízda. Skončí přímo v náruči nepřátelského sovího klanu Čistých a je na Sorenovi, aby ze zajetí unikl, absolvoval nebezpečnou cestu až k Velkému stromu, sídlu sovích strážců Ga’Hoolu, a zachránil tak společně s legendami ověnčenými bojovníky celý soví svět. Jde o režijní debut Zacka Snydera na poli animovaných filmů.
Film jde do kin 14.10.2010 v neznámém počtu kopií + DCP 3D.

Plakát filmu Machete Machete (Palace Pictures)
žánr: akční / dobrodružný / krimi / thriller
Irsko / USA, 2010, 105 min.
oficiální stránky filmu
Režie: Ethan Maniquis a Robert Rodriguez
Scénář: Robert Rodriguez a Álvaro Rodríguez
Kamera: Jimmy Lindsey
Hudba: John Debney a Carl Thiel
Hrají: Danny Trejo, Robert De Niro, Jessica Alba, Steven Seagal, Michelle Rodriguez, Jeff Fahey, Cheech Marin, Don Johnson, Shea Whigham, Lindsay Lohan a další
Info o filmu: Z falešného traileru, který vznikl v rámci společného projektu Roberta Rodrigueze a Quentina Tarantina Grindhouse, je nakonec celý film a "sympaťák" k pohledání Mačeta (Danny Trejo; pod stejným jménem si zahrál postavu už v sérii Spy Kids) tak dostává sto minut na to, aby vstoupil mezi nezapomenutelné béčkové zabijáky. Ve filmu Machete se vydá pomstít organizaci, která ho najala na vraždu senátora, ale zároveň si najala vraha na něj. Kromě Treja se můžete těšit na Roberta De Nira, Stevena Seagala či Jessicu Albu.
Film jde do kin 14.10.2010 v počtu 30 kopií.

Rejkjavík Rejkjavík (Reykjavik Whale Watching Massacre) (Pegasfilm)
žánr: horor
Island, 2009, 90 min.
oficiální MySpace profil filmu
Režie: Júlíus Kemp
Scénář: Sjón Sigurdsson
Kamera: Jean Noel Mustonen
Hudba: Hilmar Örn Hilmarsson
Hrají: Pihla Viitala, Nae, Terence Anderson, Miranda Hennessy, Aymen Hamdouchi, Carlos Takeshi, Miwa Yanagizawa, Halldóra Geirharðsdóttir, Guðlaug Ólafsdóttir, Snorri Engilbertsson, Gunnar Hansen a další
Info o filmu: Islandský hororový snímek Rejkjavík do kin přináší nová distribuční společnost Pegasfilm, která debutovala v srpnu polským snímkem Trik režiséra Jana Hryniaka. Vypráví příběh deseti turistů, kteří vyjedou na expedici pozorovat velryby, ale poté, co je jejich loď zničena a oni skončí v moři (nebo oceánu?), je zachrání podivná rybářská rodina. No, zachrání... Režisér Júlíus Kemp servíruje poctu klasickým slasherům, což podtrhuje i fakt, že se ve filmu objeví v cameo roli Gunnar Hansen, který ztvárnil Leatherface v původním Texaský masakr motorovou pilou z roku 1974.
Film jde do kin 14.10.2010 v počtu 4 kopií.

Scott Pilgrim proti zbytku světa Scott Pilgrim proti zbytku světa (Scott Pilgrim Vs. The World) (Bontonfilm)
žánr: akční / dobrodružný / drama / fantasy / komedie
USA / Velká Británie / Kanada, 2010, 112 min.
oficiální stránky filmu
Režie: Edgar Wright
Scénář: Michael Bacall a Edgar Wright
Kamera: Bill Pope
Hudba: Nigel Godrich
Hrají: Michael Cera, Alison Pill, Mark Webber, Johnny Simmons, Ellen Wong, Kieran Culkin, Anna Kendrick, Aubrey Plaza, Mary Elizabeth Winstead, Ben Lewis, Nelson Franklin, Kristina Pesic a další
Info o filmu: Pokud vás letos dobře pobavila Vaughnova jízda Kick-ass, pak určitě zpozorněte. Film Scott Pilgrim proti zbytku světa je totiž potrhlou komiksovou adaptací šestidílné obrázkové série Bryana Lee O'Malleyho a nabídne kus stejně osobitého a netuctového humoru. Basák zaručeně nejlepší kapely v celém Torontu Sex Bob-omb a především flákač Scott Pilgrim (Michael Cera) se v něm zamiluje do "kewl" americké dívky Ramony (Mary Elizabeth Winstead), ale aby ji získal, musí nejprve porazit sedm jejích zlých expřítelů.
Film jde do kin 14.10.2010 v počtu 24 kopií + DCP 2D.

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 29. 3. 2024 - 4. 4. 2024
TV tipy: Nekonečný příběh krále králů v království nebeském K Velikonocům se letos televizní dramaturgové moc neodvázali a vsadili na jistotu v podobě tradičních repríz. Kromě jednoho zapomenutého biblického příběhu tak nejvíc zaujme uvedení rozporuplného dramatu o Dianě Spencer. čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 13. týden
Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 12. týden
Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život V českých kinech se stále nejvíce chodí na americký trhák Duna a na českou komedii Sladký život. Zájem je také o animák o Kung Fu Pandě. čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 12. víkend
Box office: Koho zavoláte? V amerických kinech proběhla o víkendu premiéra nového dílů Krotitelů duchů, který ovládl víkendové tržby a posunul celou franšízu do klubu miliardářů. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 22. 3. 2024 - 28. 3. 2024
TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led S končícím březnem v televizích nejvíce překvapí zařazení dvou absolutně neznámých britských thrillerů z osmdesátých let. Největším diváckým lákadlem ale nejspíš bude premiérové uvedení dramedie Hodně štěstí, pane... čtěte zde
Vydáno: 22.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Recenze: Přes všechny snahy je thriller Hypnotik jen zaměnitelnou žánrovkou (13.05.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Zemřel Bradley James Allan (09.08.2021 11:00 v Novinky | Zprávy)
- V květnu na streamovacích službách: Pestrá nabídka žánrů, z které si vybere každý! (06.05.2021 07:30 v Radar)
- Box office: vedení se ujalo japonské anime (03.05.2021 07:30 v Komentáře | Box office)
- Zemřel herec Andrej Hryc (31.01.2021 10:22 v Novinky | Zprávy)
- Top 10: nejslavnější akční filmy let 2010 - 2019 (06.06.2020 12:00 v Články | Publicistika)
- Inmate #1: The Rise of Danny Trejo: trailer (06.05.2020 18:34 v Novinky | Trailery)
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2018 opustily (26.12.2018 13:23 v Novinky | Zprávy)
- Téma: top 40: hrdinové akčních filmů část 1. (01.12.2018 12:00 v Články | Publicistika)
- Zemřel český režisér Juraj Herz (09.04.2018 04:21 v Novinky | Zprávy)
- Box Office: Já, padouch 3 bez konkurence (03.07.2017 07:30 v Komentáře | Box office)
- Baby Driver: první trailer akční komedie Edgara Wrighta (12.03.2017 09:00 v Novinky | Trailery)
- Blu-ray recenze: Ant-Man - na velikosti záleží (06.02.2016 18:03 v Recenze | Blu-ray)
- Co natočí Christopher Nolan po Interstellar? (05.12.2014 08:41 v Novinky | Zprávy)
- Makrorecenze: Je druhé Sin City film, pro který se vraždí? (16.09.2014 18:58 v Recenze | Makrorecenze)
- Portrét: Milovník pokleslých filmů a dětských šíleností Robert Rodriguez (14.09.2014 17:00 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Scott Pilgrim, Michael Caine a Charlie Chaplin proti zbytku světa (22.08.2014 07:00 v Radar | TV tipy)
- Radcliffe vystrkuje růžky na nových plakátech (21.08.2014 13:00 v Novinky | Plakáty)
- Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil v novém traileru (11.06.2014 20:53 v Novinky | Trailery)
- Edgar Wright nebude režírovat Ant-Mana (23.05.2014 23:00 v Novinky | Zprávy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu