Kinopremiéry: Kocour v botách chce tančit s Whitney Houston

Vydáno: 21.12.2022 07:30 - Vratislav Šálek | foto: CinemArt

Těsně před Štědrým dnem můžete v kinech své ratolesti rozptýlit u premiéry pokračování Kocoura v botách. Druhou novinkou pak je biografie Whitney Houston, která ale přichází bez větší propagace.
Kocour v botách: Poslední přání (Puss in Boots: The Last Wish) (CinemArt)

Český plakát filmu Kocour v botách: Poslední přání / Puss in Boots: The Last Wish
© CSFD
Zelený zlobr Shrek je prozatím už nějakou dobu minulostí, čas od času se ale objeví dobrodružství nějaké postavy, která mu dělala společnost. Aktuálně je to relativně oblíbený Kocour v botách, který se po jedenácti letech vrací na plátna. Už po přečtení synopse je jasné, že příběh bude klasicky předvídatelný, o ten jde ale málokdy. Primární totiž bude zábava a animace, která by měla být na vysoké úrovni. Režijně se o vše postarala dvojice Joel Crawford a Januel Mercado, v hlavním hlasovém obsazení se vrátili Antonio Banderas a Salma Hayek, které ale český divák kvůli nutnému dabingu neuslyší. Ohlasy jsou vesměs spokojené, takže se zdá, že by minimálně dětské publikum nemělo být zklamáno. Opatrná premiéra týdne.

Synopse: Kocour v botách zachránil obyvatele jednoho městečka před řáděním zuřivého obra, přišel při tom ale o předposlední ze svých devíti životů. Proto se rozhodne boty pověsit na hřebík a dál žít jako obyčejný chlupatý mazlíček v bezpečí kočičího útulku. V patách má ale drsnou Zlatovlásku a její tři drsné medvědí parťáky, kteří s ním mají nevyřízené účty, a také tajemného Vlka, který šermuje jako ďábel. Nečekaně se ale objevuje naděje v podobě legendární Hvězdy přání, která by mu mohla pomoci obnovit ztracené životy. Jenomže taková věc se těžko hledá a sám to Kocour určitě nezvládne.

Oficiální český trailer filmu Kocour v botách: Poslední přání / Puss in Boots: The Last Wish
Whitney Houston: I Wanna Dance with Somebody (I Wanna Dance with Somebody) (Falcon)

Český plakát filmu Whitney Houston: I Wanna Dance with Somebody / I Wanna Dance with Somebody
© CSFD
Jak už název životopisného dramatu napovídá, středem jeho zájmu je slavná zpěvačka a herečka Whitney Houston. Zda se málo známá režisérka Kasi Lemmons vydá cestou klasické biografie, nebo zvolí trochu jiný přístup, je ve hvězdách, protože ohlasy zatím nejsou dostupné a synopse nenapoví vůbec nic. Někoho možná překvapí i nehvězdné obsazení, protože hlavní roli ztvárnila Naomi Ackie a tou asi nejpovědomější tváří je Stanley Tucci. Tak uvidíme, jak to celé nakonec dopadne.

Synopse: Whitney Houston (Naomi Ackie) začínala jako mladá gospelová sboristka v New Jersey a postupem času se vypracovala na jednu z nejprodávanějších a nejoceňovanějších umělkyň všech dob. Její kariéra byla fascinující, v osobním životě ale takové štěstí neměla.

Oficiální český trailer filmu Whitney Houston: I Wanna Dance with Somebody / I Wanna Dance with Somebody  


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY