Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 48. týden

Kinopremiéry: Když srdce dubu promluvilo, přišla láska

Vydáno: 30.11.2022 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: Universal Pictures

Poslední měsíc roku začíná v kinech sedmičkou premiér, z nichž největší divácký potenciál má tuzemská pohádka Největší dar. Její konkurenci pak tvoří počiny méně nápadné a určené specifickému publiku.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Když promluvila (She Said) (CinemArt)

Český plakát filmu Když promluvila / She Said
© CSFD
Aféra s producentem Harveym Weinsteinem totálně změnila nejen Hollywood, ale de facto celý svět. O tom, jak odhalování celé kauzy probíhalo, vypráví drama, které asi nemá výrazné komerční ambice a cílí možná i na trochu náročnější publikum. Režisérkou je nepříliš známá Maria Schrader, diváckým lákadlem pak není ani obsazení, v němž je nejslavnější tváří Carey Mulligan. Ohlasy jsou relativně spokojené, takže se zdá, že snímek svůj účel splní, ale bohužel se na něj možná brzy zapomene. Opatrná premiéra týdne.

Synopse: 5. října 2017 vyšel v New York Times článek, který otřásl Hollywoodem. Text odhalil významného producenta Harveyho Weinsteina jakožto sexuálního predátora, který zneužíval svého postavení, nicméně léta mu to procházelo. Do nerovného boje vstoupily až novinářky Jodi Kantor (Zoe Kazan) a Megan Twohey (Carey Mulligan), které věděly, že základem úspěšné reportáže bude najít ženu, která by se nebála promluvit.

Zajímavost: Film byl natočen ve skutečné budově New York Times a jako vůbec první využil i kancelářské prostory novin.

Oficiální český trailer filmu Když promluvila / She Said
Jízda na hraně (Klammer) (CinemArt)

Český plakát filmu Jízda na hraně / Klammer
© KdyKde
Rakouské sportovní drama vychází ze skutečné události a zabývá se úsekem ze života slavného rakouského sjezdaře Franze Klammera, který ale v tuzemsku zase tak úplně známý není. Jako svůj debut ho natočil Andreas Schmied, který se podílel i na scénáři a do hlavní role obsadil začínajícího Juliana Waldnera. A to je to jediné, co se o snímku dá napsat, protože ohlasů je naprosté minimum a žádné další známé jméno se také uvést nedá. Nenápadná premiéra.

Synopse: V roce 1976 je velkým favoritem na vítězství na zimních olympijských hrách v Innsbrucku sjezdař Franz Klammer (Julian Waldner), který má za sebou sezónu, v níž vyhrál prakticky vše, co šlo. Teď se ale ocitá pod obrovským tlakem, protože veřejnost od něj očekává jedině vítězství a jeho soupeři z Itálie a Švýcarska jsou hodně sebejistí. A aby toho nebylo málo, sponzor ho těsně před závodem z reklamních důvodů nutí k výměně vybavení. Počasí se navíc zhoršuje a Franz má přijít na řadu až jako jeden z posledních. Najednou začíná pochybovat o svých schopnostech a má chuť všechno vzdát.

Oficiální trailer filmu Jízda na hraně / Klammer
Zapomenutá země (Vanskabte land) (Vertigo International)

Plakát filmu Zapomenutá země / Vanskabte land
© CSFD
Milovníci severských dramat se v tomto týdnu po delší době dočkají, protože do kin vstupuje dánsko-islandsko-švédsko-francouzský snímek, o němž se toho nedá zase tolik psát. Režisérem a scenáristou je oceňovaný Hlynur Palmason, který bude spoléhat asi na zajímavě vypadající příběh a krásnou islandskou krajinu, která funguje vždy. Ohlasů se objevuje naprosté minimum, jsou ale relativně pozitivní, i když ne úplně nadšené. Severská premiéra.

Synopse: Dánský misionář Lucas (Elliott Crosset Hove) se na konci devatenáctého století vydává na cestu do odlehlé části Islandu, kde má pomoci dokončit stavbu kostela a fotoaparátem zvěčnit místní obyvatele. Vesměs rutinní pouť, na níž je nucen spolupracovat se samorostlým průvodcem Ragnarem (Ingvar Eggert Sigurðsson), se mění v nečekaně intenzivní setkání s krajinou a přírodními silami.

Český trailer filmu Zapomenutá země / Vanskabte land
Srdce dubu (Le Chêne) (Bohemia MP)

Český plakát filmu Srdce dubu / Le chêne
© CSFD
Francouzský dokument nabízí pohled do centra dvousetletého dubu, v němž žije několik zvířat, která v něm prožívají svá každodenní dobrodružství. Režii obstaral Laurent Charbonnier, kterému pomohl debutant Michel Seydoux. I v tomto případě je ohlasů naprosté minimum, dá se ale předpokládat, že divák tak nějak ví co očekávat a zbytek příliš řešit nebude. Premiéra pro specifické publikum.

Synopse: Kdesi na Zemi stojí starý dub. Již přes dvě stě let chrání mohutnou korunou své nájemníky jako dobrý král své království. V srdci tohoto stromu se odehrávají zdánlivě nedůležitá dobrodružství, která jsou ale pro jeho obyvatele naprosto zásadní.


Český trailer filmu Srdce dubu / Le Chêne
Největší dar (Bontonfilm)

Plakát filmu  / Největší dar
© CSFD
Vánoce se nezadržitelně blíží, proto do kin míří tuzemská pohádka, která má ambice útočit na čelní místa žebříčků návštěvnosti. Režie je dílem Darii Hrubé a Marty Santovjákové Gerlíkové, které upoutají tím, že v obsazení nevsadily na až tak moc hvězd, protože tou jedinou je Boleslav Polívka, vedle kterého dostali důvěru Anna PolívkováChantal Poullain-PolívkováJiří Dvořák nebo Petr Vančura. Ohlasy zatím neexistují, ze synopse se navíc nedá moc vytušit, protože ta je dost obecná a nejasná, přesto by asi očekávání neměla být nijak přehnaná. Sváteční premiéra a potenciální divácký hit.

Synopse: V dávných dobách ovládali naši zemi pohanští bohové a bohyně. Kromě nich ale existovali i obyvatelé svérázné valašské vísky. Jak to dopadne, když se tito bohové začnou plést do jejich životů a lidé zase do života bohů? Je ovšem možné, že se všichni budou muset spojit, aby všechno dobře skončilo.

Zajímavost: Snímek startoval šedesátý ročník festivalu ve Zlíně.

Originální trailer filmu Největší dar
A pak přišla láska... (Aerofilms)

Plakát filmu  / A pak přišla láska...
© CSFD
České komediální drama podle synopse působí poměrně zajímavě a tak trochu netradičně, což potvrzuje i jméno režiséra a spoluscenáristy Šimona Holého. Snímek už byl k vidění na letošním festivalu v Karlových Varech, kde vzbudil poměrně pozornost a ohlasy na něj jsou spíše pozitivní. I v tomto případě navíc tvůrce sympaticky nespoléhá na okoukané tváře, ale do hlavních rolí obsadil Pavlu Tomicovou, která se podílela i na scénáři, Sáru Venclovskou a Terezu Hofovou. Uvidíme, kolik diváků si do kin najde cestu.

Synopse: Psycholožka Kristýna (Pavla Tomicová) zoufale touží po lásce a štěstí. I proto odjede se svou dospělou dcerou Sárou (Sára Venclovská) na ozdravný víkend za kartářkou Zdenou (Tereza Hofová). Skrze pochybné rodové léčení a výklady karet zjistí víc o svém problematickém vztahu ke svému okolí, ale i dceři a sobě samotné. Dokáže ale konečně najít i lásku?

Originální trailer filmu A pak přišla láska...
Bandité pro Baladu (Bontonfilm)

Plakát filmu  / Bandité pro Baladu
© KZMJ
Česko-slovenský dokument vypráví o brněnských hercích, kteří se vydali na Ukrajinu zahrát legendání Baladu pro banditu. Jejich cestu sledoval a zaznamenal zkušený režisér Vladimír Morávek, který se dle distributora soustředil hlavně na střih, kde do konfliktů stavěl různé názory, záběry, výpovědi i významy. Ohlasy pochopitelně moc neexistují a asi nemá smysl se jimi příliš zabývat, protože půjde stejně o svéráznou podívanou, jejíž hodnocení bude hodně individuální.

Synopse: Skupina brněnských intelektuálů odjede do Koločavy na Ukrajině a odehraje tam slavné představení Balada pro banditu. Z převážně dokumentárních záběrů pak skládají lyrickou grotesku o jedné velké cestě, která může být cílem. Ale také nemusí.

Originální trailer filmu Bandité pro baladu

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 11. týden
Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo Největším hitem v první polovině března v kinech nepochybně bude česká komedie Sladký život, která bude útočit na dlouhodobě vysokou návštěvnost. V tomto týdnu to má usnadněné v tom, že srovnatelnou komerční konkurenci nemá.... čtěte zde
Vydáno: 13.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Kinopremiéry: Protivná sprostá kung fu panda vyzvala železné bratry (06.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Gump - jsme dvojka (05.03.2024 14:30 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Drama Sucho pojednává o provázanosti přírody s mezilidskými vztahy (19.02.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Madam Web se ocitá v zóně zájmu Boba Marleyho (14.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Kosmonaut z Čech (16.01.2024 17:27 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Sucho Bohdana Slámy (11.01.2024 17:30 v Novinky | Trailery)
- Top 20 ČR: Bláznivá komedie vládne (09.01.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Kinopremiéry: Jedeme na teambuilding oslavit méďovy Vánoce (27.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Zemřel Andre Braugher (13.12.2023 09:30 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Přání prezidentovy ženy je zjistit jak mít sex (29.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Muž na laně a skřítek si připíjí na zvrácenost strachu (20.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Maestro má první trailer (15.08.2023 19:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Želvy Ninja a Rambo spustili mutantí chaos (02.08.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Debut O malých věcech jakožto hořkosladká zpráva o banalitách, které mohou zásadně ovlivnit lidský život (17.06.2023 07:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Flash hledá americkou spravedlnost mezi živly (14.06.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: 10+1 nejočekávanějších filmů roku 2023 (20.04.2023 15:00 v Články | Publicistika)
- Top 20 ČR: Ostrov je znovu první (14.02.2023 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Top 20 ČR: Češi se vydali na Ostrov (07.02.2023 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Top 20 ČR: Avatar stále bez konkurence (31.01.2023 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu