Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 25. 11. 2022 - 1. 12. 2022

TV tipy: Temné síly hledají cestu zpátky a mají srdce na dlani

Vydáno: 25.11.2022 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Ani na konci listopadu nečeká na diváky v televizích žádná zásadní premiéra, ale spoléhá se spíše na osvědčenou klasiku, která leckdy připomene blížící se svátky. Hitem tak nejspíš bude zařazení české komedie Srdce na dlani.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Temné síly (The Darkest Minds) (pátek 25. 11., Prima Max, 17.50 - 20.00 / sobota 26. 11., 13.40 - 14.45 / středa 30. 11., 15.55 - 18.10)

Český plakát filmu Temné síly / The Darkest Minds
© Facebook tvůrce
Před čtyřmi lety se i v tuzemských kinech objevil teenagerský sci-fi thriller, který je sice v zahraničí hodnocen relativně slušně, přišel ale pozdě, neboť móda jemu podobných už byla tehdy pryč. Režírující Jennifer Yuh, pro kterou šlo o hraný debut, v něm nic vysloveně špatně nedělala, jen zkrátka nedokázala více zaujmout. Dostala k dispozici solidní a poměrně atraktivní námět, zpracovala ho ale notně klišovitě a předvídatelně, navíc se opírala o ne úplně hezký vizuál a nepříliš povedené digitální triky. Podařilo se jí ale vytvořit hutnější atmosféru a v první polovině nasadila svižné tempo, dobře napsané jsou i postavy, které nejsou jen figurkami. Z nepříliš známého, ale sympatického obsazení nejvíc zaujme titulní Amandla Stenberg, objeví se ale třeba i Mandy Moore. Škoda, že postupem nikterak dlouhé stopáže se snímek mění na nevýrazný a žánrově generický průměr. Tip pro méně zkušené publikum.

Zajímavost: Snímek je adaptací románu Alexandry Bracken.

Oficiální český trailer filmu Temné síly / The Darkest Minds
Kouzelný čas Vánoc (A Timeless Christmas) (pátek 25. 11., Nova Cinema, 18.15 - 20.00 / úterý 29. 11., Nova Lady, 01.35 - 02.55 / Nova Cinema, 12.30 - 14.20 / čtvrtek 1. 12., 05.40 - 07.30)

Plakát filmu Kouzelný čas Vánoc / A Timeless Christmas
© CSFD
Dva roky stará televizní romance z produkce stanice Hallmark je velmi nepřekvapivě mnohem známější a lépe hodnocená na zahraničních databázích než na těch našich. Režírující Ron Oliver v ní rozhodně ničím nepřekvapí a natočil solidní, avšak předvídatelnou a v závěru notně přeslazenou žánrovkou, která ale navnadí na blížící se svátky. Lehce a nejspíš i záměrně naivní příběh tedy pracuje s určitou fantasy linií a cestováním v čase, čehož ale využívá jen jako záminky k různým komickým a romantickým situacím, které ale naštěstí vesměs fungují. Totéž se dá říct o atmosféře, která je ryze vánoční a trochu kýčovitá, v tom správném období ale přesně zapadne. Titulní role si zahráli Ryan Paevey a Erin Cahill, mezi nimiž probíhá solidní chemie. Tip spíše pro ženské publikum. 

Zajímavost: Premiéru měl snímek 15. listopadu 2020.

Ukázka z filmu Kouzelný čas Vánoc / A Timeless Christmas
Nádherný listopad (Un bellissimo novembre) (sobota 26. 11., ČT2, 13.45 - 15.15)

Plakát filmu Nádherný listopad / Un bellissimo novembre
© Cineuropa
Italsko-francouzské drama z konce šedesátých let není nejen v tuzemsku příliš známé a bylo zastíněno spoustou sobě podobných. Režírující Mauro Bolognini v něm spoléhal především na dusnou erotickou atmosféru prvního milostného vzplanutí, která funguje naprosto báječně. Podobně je na tom celková technická stránka, protože kamera Armanda Nannuzziho je nádherná a malebné lokace italského venkova si vychutnává, a hudba Ennia Morriconeho je jako vždy fantastická a hodně výrazná. O to větší je škoda, že postavy nejsou moc dobře napsané a zajímavé a celý příběh je dost povrchní, což úplně neumožňuje divákům se do něj jakkoli dostat a také jakási kritika rozporu pokrytecké morálky a sexuálního chtíče nevyznívá, jak by asi měla. Milovníci automobilů tu ovšem uvidí unikátní Alfu Romeo 33 Stradale. V hlavních rolích se sešli velmi dobrý Paolo Turco a Gina Lollobrigida, které doplnili třeba Gabriele FerzettiAndré Lawrence nebo Danielle Godet. Zapomenutý počin. 

Zajímavost: V původním znění byla většina herců předabována někým jiným.

Ukázka z filmu Nádherný listopad / Un bellissimo novembre
Základna (The Outpost) (sobota 26. 11., Nova Cinema, 22.00 - 00.25 / pondělí 28. 11., 02.50 - 04.05)

Plakát filmu Základna / The Outpost
© Impawards
Tři roky staré válečné drama v našich končinách není až tak známé, což je rozhodně škoda, protože se z žánrového schématu trochu vymyká. Režírující Rod Lurie v něm vsadil především na realističnost a snahu o co nejvěrnější vylíčení životů amerických vojáků v Afghánistánu. To chvílemi působí až dokumentárně, protože autor jde v rámci možností do hloubky a zobrazuje vztahy s místními obyvateli a přibližuje i danou vojenskou strategii. S tím pak souvisí i exotická atmosféra, která plní svůj účel na výbornou. O to víc pak překvapí, že závěrečná třetina se mění v jednu nepřetržitou a výborně natočenou akci, která nepostrádá napětí a adrenalin, je skvěle sestříhaná a takřka autentická, jediné, co jí chybí, je větší brutalita, která by nepochybně v realitě byla bohužel přítomna. Hodně zajímavé je i obsazení, v němž se sešli Orlando BloomScott EastwoodCaleb Landry Jones nebo Jack Kesy. Dojem kazí jen přepálená stopáž, v níž dostane prostor zbytečně moc dialogů. Ideální záležitost na víkendový večer.

Zajímavost: V menších rolích se objeví i několik skutečných vojáků, kteří v Afghánistánu sloužili.

Oficiální trailer filmu Základna / The Outpost
Pes ro(c)ku (Rock Dog) (neděle 27. 11., ČT :D, 09.20 - 10.15)

Český plakát filmu Pes ro(c)ku / Rock Dog
© Facebook tvůrce
Před pěti lety se čínsko-americký animák objevil i v tuzemských kinech, větší díru do světa v nich ale neudělal. A ono se není co divit, protože režisér a spoluscenárista Ash Brannon je relativně zkušený, nicméně se nemohl opřít o bůhvíjak zábavný a originální příběh. Proto musel spoléhat na rutinu v podobě svižného tempa, většího množství postav a rockové hudby, která je logicky spíše baladického ladění, ale funguje vesměs velmi dobře, potěší i to, že i originální songy jsou povedené. Animace je sice trochu horší, není to ale nic zásadního a dojem by to kazit nemělo. To spíše ne vždy zábavný humor, který je povětšinou infantilní a velmi jednoduchý a leckdy vychází zcela naprázdno, a ne úplně sympatické postavy, kterých je až moc. Stopáž je ale naštěstí střídmá a hluchých míst je v ní naprosté minimum. Tip pro nedělení probouzení.

Zajímavost: Postava holiče Floyda odkazuje na píseň Floyd the Barber od skupiny Nirvana.

Český trailer filmu Pes ro(c)ku / Rock Dog
Román pro ženy (neděle 27. 11., Nova, 17.15 -19.30 / středa 30. 11., Nova Cinema, 20.00 - 22.05 / čtvrtek 1. 12., 16.10 - 18.10)

Plakát filmu  / Román pro ženy
© Fdb
V průběhu osmnácti let se divácky úspěšná tuzemská romantická komedie vyšplhala na docela solidní hodnocení, které se pohybuje na lehkém nadprůměru. Režírující Filip Renč v ní zadaptoval stejnojmenný román Michala Viewegha a jejich spojení dopadlo přesně tak, jak si asi většina diváků myslela. To tedy znamená, že oba tvůrci se pokusili o žánrovku "západního" stylu, což se jim podařilo z hlediska příběhu, který opisuje ta nejprotřelejší hollywoodská klišé, je značně předvídatelný, postavy jsou neživotné a schází se v nich několik neoriginálních povahových rysů a celé je to pochopitelně natočeno ve svižném tempu. Vizuální stránka je pro režiséra typicky kýčovitá, provoplánová a velmi dobře zachycuje pozlátko lidí z vyšší společnosti, pod ním je ale naprosto prázdná a celé to působí jako jedna velká snobská podívaná s velkým mmnožstvím product placementu. V hlavních rolích dostali důvěru zábavná a na Českého lva nominovaná Simona StašováZuzana Kanóczová a Marek Vašut, kterým sekundovali Stella ZázvorkováMiroslav DonutilLadislava Něrgešová nebo David Švehlík. Tip, pro který platí, že mnohem víc se u něho pobaví ženská část publika.   

Zajímavost: Zázvorková zemřela několik týdnů po premiéře.

Originální trailer filmu Román pro ženy
Srdce na dlani (neděle 27. 11., Prima, 20.15 - 22.25)

Plakát filmu  / Srdce na dlani
© CinemArt
Ani ne rok po premiéře v kinech se do televizí dostává česká komedie, která se viditelně snaží vézt na vlně těch divácky úspěšných, čemuž odpovídá jak trailer tak i plakát. Režisér a scenárista Martin Horský v ní opět postupuje podle osvědčené šablony propletených příběhů několika postav, která je ale značně předvídatelná, někdy až naivní, přesto ale funkční. K tomu nicméně přispívá řemeslná zručnost tvůrce, protože atmosféra je velmi příjemná, tempo poměrně svižné, kamera není úplně kýčovitá a samotný humor není zcela prvoplánový a snaží se být spíše nevtíravý a místy i trochu chytrý. Nesmí chybět pochopitelně spolehlivé obsazení, v němž se sešli Vladimír PolívkaEliška BalzerováMatouš RumlBoleslav PolívkaVladimír PolívkaJana Pidrmanová nebo Veronika Khek Kubařová. Absolutně nenáročná záležitost, o níž se více dozvíte z naší recenze

Zajímavost: Většina filmu se odehrává v Praze na Letné.

Oficiální trailer filmu Srdce na dlani
Cesta zpátky (The Way Back) (pondělí 28. 11., Nova Cinema, 22.05 - 00.10 / středa 30. 11., 02.20 - 04.30)

Plakát filmu Cesta zpátky / The Way Back
© Facebook tvůrce
Dva roky staré drama se zdejším kinům zcela vyhnulo, což v jeho případě ale dává smysl. Režisér a spoluscenárista Gavin O'Connor v něm vůbec ničím nepřekvapí a od úvodních okamžiků jede na absolutní jistotu a trochu zbytečně se drží při zemi. Ačkoli se příběh odehrává v prostředí basketbalu, zápasy nejsou nikterak strhující a chybí jim adrenalin a určitý náboj, to ale může být dáno tím, že se tvůrce soustředí na klasický příběh o pádu a cestě zpět na vrchol, kterému je podřízeno úplně vše. Trochu zarážející ale je, že po celou dobu diváka nijak emočně nestrhne a udržuje si odstup, čímž pochopitelně působí chladně. Snímek tak drží na lehkém nadprůměru především ústřední Ben Affleck, který tu tak trochu hraje svůj vlastní osud, což je hodně znát, emočně vypjaté scény ale stále neumí a působí v nich malinko toporně. Přesto právě on přenese diváky přes tuny klišé a očekávaný vývoj. Nevýrazný tip, který je decentním zklamáním pro ty, kteří znají režisérovu předchozí tvorbu.

Zajímavost: Affleck kvůli roli přibral zhruba třináct kilo.

Oficiální trailer filmu Cesta zpátky / The Way Back
Královský víkend (Hyde Park on Hudson) (čtvrtek 1. 12., Prima Max, 15.25 - 17.20)

Český plakát filmu Královský víkend / Hyde Park on Hudson
© Bioscop
Dekádu stará komedie je v zahraniční hodnocena o dost lépe než u nás, což ale nic nemění na tom, že nevyužila svůj potenciál. Režírující Roger Michell v ní sice dostal k dispozici atraktivní příběh vycházející ze skutečnosti, který kombinuje život královské rodiny a amerického prezidenta, přesto ale jako celek moc nefunguje a zůstává hodně za očekáváním. S atmosférou tedy problém není, protože ta je opravdu velmi dobrá, pohodová a je z ní znát značný nadhled, i tempo je docela svižné a stopáž natolik střídmá, že vysloveně nudných chvil je v ní minimum. Komplikace ovšem nastávají z hlediska příběhu, který je sledem jednotlivých epizod, které jsou značně nevyrovnané a na jednu vtipnou a velmi solidní připadají dvě až tři další, které jsou nenápadité, nedotažené a chybí jim pointa. Právě v těchto momentech se jako klíčové ukazuje obsazení, v němž především okouzlující Bill Murray a spolehlivá Laura Linney drží snímek nad vodou, dále se pak objeví Olivia ColmanSamuel WestOlivia Williams nebo Elizabeth Marvel. Ne úplně výrazný tip. 

Zajímavost: Ačkoli Roosevelt a Jiří VI. byli známými kuřáky, museli tvůrci získat speciální povolení, aby je mohli nechat kouřit i ve filmu.

Český trailer filmu Královský víkend / Hyde Park on Hudson
Impromptu (Impromptu) (čtvrtek 1. 12., ČT art, 20.15 - 22.00)

Plakát filmu Impromptu / Impromptu
© IMDb
Nejslabším článkem u nás jen minimálně známé britsko-francouzské romantické komedie z počátku devadesátých let je tehdy debutující režisér James Lapine, který později točil jen pro televizi, což je na výsledku hodně vidět. Titulní příběh je totiž značně atraktivní, vychází ze skutečnosti a není až tak proslavený, přesto ho tvůrce zachytil celkově nevýrazně a bohužel i nezajímavě. V nevyrovnaném tempu stojí za pozornost především několik scén, které ocení znalci díla a tvorby Frédérica Chopina, kterých ale zřejmě nebude až tolik. Romantická linie ale funguje vesměs dobře, podobně je na tom i dobová atmosféra, hodně solidní pak jsou i kostýmy, komornější výprava a kamera. V hlavních rolích se objeví trochu toporní Hugh Grant a Judy Davis, těm pak sekundují kupříkladu Mandy PatinkinJulian SandsBernadette Peters nebo Emma Thompson. Kaňkou na poměrně věrně zachyceném příběhu je přeslazený konec, který byl ve skutečnosti bohužel o dost méně šťastný. 

Zajímavost: Grant byl v té době v USA zcela neznámý.

Oficiální trailer filmu Impromptu / Impromptu

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 11. týden
Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo Největším hitem v první polovině března v kinech nepochybně bude česká komedie Sladký život, která bude útočit na dlouhodobě vysokou návštěvnost. V tomto týdnu to má usnadněné v tom, že srovnatelnou komerční konkurenci nemá.... čtěte zde
Vydáno: 13.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Kinopremiéry: Protivná sprostá kung fu panda vyzvala železné bratry (06.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Gump - jsme dvojka (05.03.2024 14:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Manželé Stodolovi zavalila Duna (28.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Drama Sucho pojednává o provázanosti přírody s mezilidskými vztahy (19.02.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Luc Besson natočí Drákulu (18.02.2024 09:30 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Madam Web se ocitá v zóně zájmu Boba Marleyho (14.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Bastard přivádí aristokratku do varu (17.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Sucho Bohdana Slámy (11.01.2024 17:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Aristokratka ve varu (03.01.2024 12:30 v Novinky | Trailery)
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2023 opustily (23.12.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Aquaman absolvuje kurz létání pro začátečníky (20.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Fantasy muzikál Wonka hýří barvami, magií, čokoládou a optimismem (17.12.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Známý i neznámý Ludwig van Beethoven si v květnu dělá, co chce (08.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu