Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 46. týden

Kinopremiéry: Princezna zakletá v čase připravila menu pro Kennedyho

Vydáno: 16.11.2022 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: Searchlight Pictures

Na listopadový státní svátek vstupuje do tuzemských kin osmička premiér, z nichž na největší počty diváků budou nepochybně cílit dva české počiny - pokračování pohádky Princezna zakletá v čase a komedie Grand Prix.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Menu (The Menu) (Falcon)

Český plakát filmu Menu / The Menu
© Falcon
Hodně nejasně a tajemně vypadá snímek, který by alespoň dle distributora měl kombinovat komedii, horor a thriller. Jelikož se toho o něm tolik neví a ohlasů je naprosté minimum, diváky naláká především právě bizarní žánrová směsice a hvězdné obsazení, v němž se sešli Anya Taylor-JoyRalph Fiennes a Nicholas Hoult. Jméno režiséra Marka Myloda ale očekávání trochu krotí, neboť dle filmografie jde spíše o rutinéra než nějakého výrazného tvůrce. Uvidíme, jak to celé dopadne. Premiéra týdne.

Synopse: Mladý pár (Anya Taylor-Joy a Nicholas Hoult) cestuje na odlehlý ostrov, důvod je ale poněkud zvláštní. Chce se najíst v luxusní restauraci, kde šéfkuchař (Ralph Fiennes) připravuje bohaté menu s několika šokujícími překvapeními.

Oficiální český trailer filmu Menu / The Menu
JFK návrat: Za zrcadlem (JFK Revisited: Through the Looking Glass) (Film Europe)

Plakát filmu JFK návrat: Za zrcadlem / JFK Revisited: Through the Looking Glass
© CSFD
Po třiceti letech se provokativní režisér Oliver Stone vrátil ke svému oblíbenému tématu atentátu na prezidenta Kennedyho, tentokráte ovšem v dokumentární podobě. Podle dostupných ohlasů ve snímku nic zásadně nového nezazní, ovšem informace jsou skvěle ucelené a tvůrce podává asi nejkomplexnější a nejjasnější pohled na celou událost, kterou už navždy budou provázet různé konspirace. Některé diváky určitě potěší, že komentář namluvili Donald Sutherland a Whoopi Goldberg. Premiéra pro milovníky kontroverzí.

Synopse: Režisér Oliver Stone se vydal na cestu po nedávno odtajněných důkazech o atentátu na prezidenta Kennedyho. Společně s vypravěči Whoopi Goldberg a Donaldem Sutherlandem a týmem lékařských a balistických expertů předkládá přesvědčivé důkazy o tom, že z celého případu se z konspirační teorie stala konspirační skutečnost.

Český trailer filmu JFK návrat: Za zrcadlem / JFK Revisited: Through the Looking Glass
R.M.N. (R.M.N.) (Film Europe)

Český plakát filmu R.M.N. / R.M.N.
© Film Europe
Po delší době se do tuzemských kin dostává zástupce rumunského filmu a fanoušci mohou zbystřit, protože startuje nový počin jednoho ze zakladatelů tzv. Rumunské nové vlny Cristiana Mungia. A opět by mělo jít o sociální drama, které diváky zavede do nitra rumunské společnosti, zároveň je ale dost univerzální v nastolených tématech. Hodnocení nejsou nadšená, ale pozitivní rozhodně ano, takže to vypadá, že zájemci by měli dostat to, co čekají a vůbec nevadí, že v obsazení se neobjeví žádná hvězda.

Synopse: Několik dní před Vánoci se Matthias (Marin Grigore) vrací do své mnohonárodnostní vesnice v Transylvánii. Chce se víc zapojit do výchovy syna, který byl příliš dlouho pod vlivem své matky (Macrina Barladeanu), a zbavit ho nevyřešených obav, které se ho zmocnily. Stará se o svého otce (Andrei Finti) a rád by viděl i svou bývalou milenku (Judith State). Jenže přijetí několika nových dělníků do malé továrny, kterou právě ona řídí, naruší klid komunity a dospělé začnou svírat skryté obavy.

Český trailer filmu R.M.N. / R.M.N.
Stávka (Stachka) (Film Europe)

Český plakát filmu Stávka / Stachka
© Film Europe
Skoro sto let po svém vzniku je možné ve vybraných tuzemských kinech vidět ne tak známý celovečerní debut legendárního sovětského režiséra a zakladatele filmové montáže Sergeje Ejzenštejna. Pochopitelně jde o němý film, takže je možné, že se bude promítat s živým hudebním doprovodem, což může zážitek jen umocnit. Ne tak znalé diváky je třeba upozornit na to, že snímek je plný rozporů - na jedné straně je technicky naprosto precizní, na svou dobu až revoluční a davové scény jsou fascinující, na stranu druhou je ale ryzí komunistickou propagandou a příběh je opravdu kýčovitý a zoufale černobílý. Je tedy s podivem, že v dnešní době se distributor podobného počinu nebojí, z hlediska dějin kinematografie jde ale jednoznačně o důležitý film.

Synopse: Dělník v továrně je krátce před začátkem bolševické revoluce v Rusku obviněn z krádeže strojního zařízení. Obvinění nezvládne a spáchá sebevraždu, načež se jeho spolupracovníci vzbouří proti carskému režimu, který továrnu ovládá. Jak se stávka protahuje a vládní úředníci se ji čím dál zoufaleji pokouší ukončit, jejich metody jednání se vzbouřenými dělníky jsou stále drsnější.

Trailer filmu Stávka / Stachka
Princezna zakletá v čase 2 (Bohemia MP)

Plakát filmu  / Princezna zakletá v čase 2
© CSFD
Pokračování úspěšné a poměrně chválené pohádky má všechny předpoklady pro to být znovu úspěšné. Téma je stále atraktivní, k režii a částečně scénáři se vrátil Petr Kubík, který do hlavních rolí znovu obsadil Elišku KřenkovouNatalii Germani a Marka Lamboru, objeví se i Vojtěch KotekSimona ZmrzláJan Révai nebo Veronika Freimanová. Příběh bude asi velkolepější a o něco ambicióznější, tak snad to tvůrci zvládnou a slušně rozjetou značku kvalitativně nepotopí, ačkoli první ohlasy naznačují, že žádný zázrak se nekonal. Potenciální komerční hit.

Synopse: Mladá alchymistka Amélie (Eliška Křenková) získává zakázanou kouzelnou moc a dokáže ovlivňovat tok času. Zároveň ji tato schopnost poněkud rozštěpí a ona se setkává se svým vlastním já z minulosti, které ji provází na každém kroku. Z dávno zapomenutých hlubin času navíc povstala nová hrozba v podobě Pána run (Ján Jackuliak), který touží získat vládu nad veškerou magií v Oberonu. K tomu ale potřebuje zbavit Amélii vlády nad časem.

Zajímavost: Na trikové stránce se pracovalo sedm měsíců.

Originální trailer filmu Princezna zakletá v čase 2
Grand Prix (Falcon)

Plakát filmu Grand Prix / Grand Prix
© CSFD
Taktéž nové české komediální road movie má vysoké předpoklady pro to stát se diváckým hitem. Režie a scénář pochází z dílny Jana Prušinovského, který patří k nejlepším současným tuzemským tvůrcům, tematika je hodně atraktivní a na český film nezvyklá, v hlavních rolích se navíc objeví Štěpán Kozub a Robin Ferro, tedy dva členové stále populárnější skupiny Tři tygři, které doplňuje Kryštof Hádek, další role pak dostali na starost třeba Miroslav DonutilAnna KameníkováMarek Daniel nebo Tatiana Dyková. Ohlasy ani hodnocení zatím prakticky neexistují, doufejme ale, že autor nezklame.

Synopse: Roman (Kryštof Hádek) a Emil (Robin Ferro) jsou bratranci, kteří sní o tom, že se dostanou na závod Formule 1. Roman vede ušmudlaný autobazar na kraji velkoměsta, má tři děti a živelnou manželku (Anna Kameníková), Emil si zase piplá svou autodílnu v centru a o autech ví skoro všechno. Jejich život se změní ve chvíli, kdy Emil v televizní soutěži vyhraje vstupenky na Velkou cenu Španělska v Barceloně. Nedopatřením se vše dozví Romanův kamarád Štětka (Štěpán Kozub), který je magnet na problémy a umane si, že s oběma na cestu vyrazí.

Oficiální trailer filmu Grand Prix
Sami doma (Aerofilms)

Plakát filmu  / Sami doma
© Aerofilms
Distributor české dokumentární komedie láká diváky hlavně na to, že budou sledovat první českou bromanci (film o přátelství a vztahu dvou heterosexuálních mužů). Režie, scénáře a kamery se chopil Jan Foukal, který společně s Albertem Romanuttim ztvárnil i hlavní roli a podílel se na všem krom režie. Podle synopse by se mělo jednat o zvláštní zachycení soužití dvou kamarádů v době nastupující covidové epidemie, které asi nebude ryzím dokumentem, ale také částečnou fikcí a možná mystifikací. Ohlasy zatím neexistují a nedá se čekat, že se to po premiéře zásadně změní.

Synopse: Honza (Jan Foukal) si čerstvě pronajal byt, aby vyřešil rodinnou situaci. Bert (Albert Romanutti) kvůli covidu přišel o koncerty a rozešel se s holkou. Oba pánové tak místo psaní různých deníků natočili celovečerní romanci o mužském přátelství. Vir, který zcela uzavřel svět, se v jejich případě stal příležitostí, jak najít novou radost ze života.

Originální trailer filmu Sami doma
Dežo Hoffmann - Fotograf Beatles (Mirius FD)

Plakát filmu  / Dežo Hoffmann - Fotograf Beatles
© KZMJ
Název slovenského dokumentu je všeříkající a divák hned ví, kdo je jeho hlavním hrdinou. Těžko říct, kdo zná osobu Deža Hoffmanna, jeho fotografie zachycující legendární kapelu na vrcholu slávy, ale nejspíš většina potenciálních diváků viděla. O režii a částečně scénář se postaral relativně zkušený Patrik Lančarič, jehož jméno ale také mnohým moc neřekne. Hodnocení je na menšinový žánr poměrně dost, vesměs jsou spokojená, takže to vypadá, že by mohlo jít o povedený medailonek, který mnohým rozšíří obzory.

Synopse: V době, kdy legendární Beatles stáli na prahu celosvětové slávy, oslavil slovenský fotograf Dežo Hoffmann padesátku, což klidně mohlo znamenat konec kariéry. Jejich osudy se ale protnuly a umělce energie, nespoutanost a radost ze života nové kapely zcela okouzlila a vlila do žil novou inspiraci. Postupem času udělal víc fotografií slavné kapely než kdokoli jiný a zaznamenal všechny významné milníky její kariéry.

Originální trailer filmu Dežo Hoffmann - Fotograf Beatles

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 12. 4. 2024 - 18. 4. 2024
TV tipy: Klan Gucci prožil smrtící ticho, v němž se zabýval děsivým dědictvím Po delší době se v televizích objeví filmy, které ještě nedávno figurovaly v nabídkách kin. Největším lákadlem je oscarový trhák Všechno, všude, najednou, uvedení se dočká i hvězdně obsazená biografie Klan Gucci. ... čtěte zde
Vydáno: 12.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 15. týden
Kinopremiéry: Nezlomní Krotitelé duchů v říši ledu sledují ohňostroje V tomto týdnu budou kinaři vyhlížet především premiéru dalších Krotitelů duchů, která by měla do sálů přivést milovníky nostalgie a oblíbené ságy. Zbytek novinek pak zůstává na okraji zájmu a je určen spíš pro klubová... čtěte zde
Vydáno: 10.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny (27.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce (16.03.2024 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Trailer: Ezra (15.03.2024 10:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem (15.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo (13.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Český lev 2024: Filmem roku jsou Bratři (10.03.2024 06:03 v Novinky | Zprávy)
- Trailer: Gump - jsme dvojka (05.03.2024 14:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Zatracený Dalibor prožil šok na návštěvě (01.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Drama Sucho pojednává o provázanosti přírody s mezilidskými vztahy (19.02.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Madam Web se ocitá v zóně zájmu Boba Marleyho (14.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Bastard přivádí aristokratku do varu (17.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Sucho Bohdana Slámy (11.01.2024 17:30 v Novinky | Trailery)
- Top 20 ČR: Bláznivá komedie vládne (09.01.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Trailer: Aristokratka ve varu (03.01.2024 12:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Jedeme na teambuilding oslavit méďovy Vánoce (27.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Portrét: Jane Fonda - jen hrát nestačí (16.12.2023 14:30 v Články | Publicistika)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu